Отношенията с майка ми

• 8 636
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
може, но не и това конкретно твърдение, което прокарва вече в няколко теми...

# 211
А за автоимунните как става ...надписала съм си антитела или как ?1?🤣
 Не знаете какви глупости пишете за неща дето не са ви на главата ....
Поставят си сами диагнози, без да са ходили на лекар или са ходили, казали са им че им няма нищо (след направени изследвания), обаче те са хипохондрици и решават, че им има нещо, ровят в Google, вече и Chat GPT и там си поставят диагноза за автоимунно, психично разстройство, спектър и какво ли още не. А Chat GPT така функционира, че ти подхранва делюзиите. Ако му напишеш - мисля, че съм в спектъра, защото съм много умна и странна, а хората в спектъра са такива и ще ти каже - да, така е - в спектъра си.
Родителите ми и всички роднини от страната на мама и баща ми са здравни работници (повечето лекари), вкл.братовчедите ми. Баща ми е много дабър и търсен невролог, въпреки неговите неща. Популярен е в София и страната. Информацията я имам от първоизточници. Хората отиват на преглед с - аз диагноза си поставих, ти само да ми потвърдиш идвам.
Бум на тези заболявания няма - винаги ги е имало, не са се увеличили от преди, просто преди не са били толкова познати и не са се поставяли за щяло и нещяло.

Непоносимостта към глутен и лактоза си е реално състояние. Неслучайно при захранването на децата се взимат предвид и двете. Обаче си има конкретни симптоми и показатели, правят се специални тестове, обаче направени в медицински център, а не на биорезонанс, топло резонанс или там какви бяха. И тези непоносимости не се появяват, защото хората са станали по-болни от преди, а защото храната е по-некачествена и с различни състав и добавки. Впрочем, имало ги е и по на баба ни времето, но са се обяснявали с нервен стомах.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 13:16 от KPP

# 212
С този си пост казваш нещо съвсем различно.

# 213
Дали казвам нещо различно или сте ме разбрали различно? Защото мнението ми е едно и също от години наред по всички въпроси, които съм засегнала в тази тема.

В добавка за психичните заболявания, диагностицирани след 40. Всички психични заболявания (говорим заболявания, а не състояния, тип неврози) се проявяват преди 30 г. Аутизмът е в ранно детство. Нещо, което се е проявило след 30, не пък на 40 и съответно няма типичните симптоми и особености, с които психиатър да ти каже - да, това е, не е психично заболяване, а невроза. Депресията също спада към психичните заболявания, тази която е ендогенната. Тя се дължи на вътрешни изменения и не се лекува, като автоимунно е. Другата депресия си спада към неврозите.
Неврозите не са опасни за човек, могат да се третират и оправят перманентно само с подходяща психотерапия, без лекарства. Не застрашават живота, не водят до самоубийства. Хипохондрията е невроза. ОКР напоследък също започват да го привеждат към неврозите и го третират все по-често само с психотерапия, без лекарства. Аз имам ОКР, имала съм ПА, тревожност, хипохондрия, всички букети на последствия от кофти родител Simple Smile  Първите години ми изглеждаше много страшно, обаче когато разбереш, че всичко е в главата ти и можеш да го контролираш (сред терапия, разбира се го осъзнаваш), започваш да виждаш цветовете в живота и осъзнаваш колко е лесно всъщност. Никога не съм пила АД, въпреки че леля ми и баща ми са ми предписвали. Остротата, която проявявам понякога в изказванията си, е характер и професионално изкривяване (адвокат съм), не е от диагнозите Grin

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 13:30 от KPP

# 214
Според мен казва едно и също още от първият пост по тази тема, за това и аз отговорих, че съм останала с подобни впечатления (за тези които се диагностицират по google). От там се започнаха безсмислени спорове…

# 215
  • Далечният изток
Някой питаше за цитати - ето, поиграх си да копирам:

Точно, затова ми е смешно това с травмите. А освен травми, "имат" и аутизъм, ADHD, биполярно и разбира се - депресия, паник атаки и тревожност. А да - и автоимунни имат.

Скрит текст:
Айде пък сега "дискриминатор" станах Grin

Тоест нямат и се преструват?
Скрит текст:
Прекаляваш!
Много ясно, че нямат. В момента е много модерно да имаш неща такова и затова решават, че трябва да имат, за да са модерни.
Скрит текст:
Леля е психиатър и ми разказа наскоро за случай с "пациент". Отива при нея двойка момче и момиче, добре изглеждащи. Момичето казва - идваме за диагноза на синдром на Аспергер и леля си мисли, че имат дете и искат да обсъдят за него. И започнала да разпитва за детето и момичето казало - не, не,за мен става въпрос, аз четох симптоми в Google и Instagram и знам, че имам, но искам вие да ми издадете УДОСТОВЕРЕНИЕ (точно тази дума е използвала). Леля и е казала, че няма никакъв Аспергер и тя се разсърдила и си тръгнала. Тя толкова дали се преструват или не.
Мода е.

Последно - имат или нямат? Thinking

Аха, значи ти си имала тревожност и паник атаки, но други "имат", тоест нямат. Интересен двоен аршин...

# 216
За непоносимост към глутен е достатъчно да експериментираш и да видиш, че след като ядеш глутен се подуваш, имаш разстройство, излизат ти обриви, а като спреш глутена за един месец стомахът става редовен, няма болки, лицето се изчиства от разни зачервявания и пъпки и т.н. И какво ще ти каже лекар - не яж глутен.

Е, жената имала ОКР, паник атаки и т.н., ама разбиране към хора, чиито симптоми може да са по-тежки от нейните и овладяването им да изисква повече ресурси - няма развито. Явно дори "ходенето в нечии обувки" не е панацея за развиване на емпатия.

# 217
Има хора, които са учили 15 години и после цял живот учат и надграждат. Казва им се лекари. Те поставят диагнозите по специфични критерии и след дългогодишен опит и работа със заболявания. Ако не си лекар и сам си поставиш диагноза от Chat GPT, без да си отишъл на лекар или пренебрегвайки неговата (да не говорим, че повечето хора ходят на по 10 втори мнения, които се самопотвърждават) си смешен, да. Или го правиш, защото искаш да си уникален, интересен, да привлича внимание или си хипохондрик. Хипохондрията изчезва, стига да искаш, с макс 1 месец терапия.

AIDA, цигатите ти доказват противоположното, на каквото там искаш да докажеш

# 218
Запознати сме. Поколението на снежинките, от всичко имат травми.
Точно, затова ми е смешно това с травмите. А освен травми, "имат" и аутизъм, ADHD, биполярно и разбира се - депресия, паник атаки и тревожност. А да - и автоимунни имат.

Аз имам ОКР, имала съм ПА, тревожност, хипохондрия, всички букети на .....

WTF...тука виждам някакво биполярно противоречие... 👀🙃

# 219
Е айде сега и вие диагнози давате кой биполярен, кой не

КРР коментира, че едно поколение от всичко вече има травми, с което действително се прекалява, млади хора се оправдават защо не работят или взимат наркотици защото били травмирани и обидени. Не е тръгнала да подценява реално затруднените.

А къде лежи границата между сериозна травма и травмата, като оправдание за бездействие или действие, това няма да го решим в тая тема

# 220
Абе да идеш на психиатър с проблем, пък макар и според него да е измислен, и психиатърът да ти се присмива, да те изгони, да те разнася по близките си като смешник, баш на лекарски професионализъм мирише, как да не се довериш на такъв... Blush

# 221
Прочетох пак историята с Аспергера - защо се изключва частта, че психиатъра е слушала; че е смятала, че става въпрос за дете и след това е отказала удостоверение?
И на мен да се беше случил такъв, със самоназначена диагноза - и аз щях да го разказвам като пример. Името на пациента знаем ли го? Не.

# 222
Биполярното не е това, което си визирала - ето, виждаш ли как се поставят диагнози в Интернет от незнание. Ако бях хипохондрик още/исках да съм интересна, щях да питам Chat Gpt, да ми каже - имаш да и вече и аз да ходя да разправям, че съм биполярна и да си оправдавам кашите с това. Моите неща са ми поставени от психиатър и невролог, които често работят с такива състояния. Провела съм терапия с друг психиатър, който специализира в психотерапия, защото не вярвам и в психотерапевтите, понеже не са лекари и не познават човешката анатомия и патология и разчитат само на Лиз Бурбо и си бръщолевят за травмите. Затова има хора по 20 години на терапия и стават по-зле. Виж вече лекар, който допълнително специализира психотерапия е друго. Там има знание, критична мисъл, наука, а не звезди.

И моля да не изопачавате историята с аутизма. Никой не е бил изгонен, дори писах, че пациентката се е разсърдила и си е тръгнала. Бил е най-обикновен преглед, със съответно мнение на специалист накрая.
Лекар удостоверение най-малкото не издава. Правят се епикризи, с резултати от прегледа. Пациентът е бил прегледан, има си протокол за преглед за всяко заболяване.

# 223
Биполярно в кръга на шегата и като пример за противоположност( не съм писала разстройство) ,споко...не раздавам диагнози .Blush
Горе долу схващам какво искаш да кажеш ,че някои хора приписват и нагаждат симптоми към модерните на  деня диагнози ,ясно....
Мен ме обърка това за автоимунните ...има строги маркери за тях и не е нещо  имагинерно

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 14:31 от No_frame bitch

# 224
Прави ми впечатление как потребителите в тази тема, четат между редовете и нещо не могат (или по-скоро не искат) да разберат за какво става въпрос и доста раздуха балона. Никой не се подиграва на болестите, нито ги омаловажава и да хората които си слагат само диагнози, без да са потвърдени от лекари определено не са цвете за мирисане и не знам за какво ги защитавате така ревностно?

Общи условия

Активация на акаунт