Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 17

• 4 894
  • 152
  •   1
Отговори
# 105
Дами, моля за съвет.
След раждане се сдобих с гарданела, уреаплазма и ентерококи. Изпих 2 антибиотика и слагах Клион Д.
Изпитвам ужасна сухота, нямам никакво течение, нищо не изтича, дори нормалното такова, което за вагината. Вулвата ми е зачервена и изпитвам дискомфорт. Някой имал ли е същите симптоми и какво му е помогнало. Странното е, че ако имам гъби и бактерии би трябвало са имам засилено течение, а аз дори и капка нямам- такава сухота....

# 106
То е нормално да си така - естествената ти среда е абсолютно убита.
След Клион Д не ти ли изписаха нещо за възстановяване на флората? То е много важно в момента, защото иначе ентерококите и Гарднерелата бързо ще се върнат

# 107
То е нормално да си така - естествената ти среда е абсолютно убита.
След Клион Д не ти ли изписаха нещо за възстановяване на флората? То е много важно в момента, защото иначе ентерококите и Гарднерелата бързо ще се върнат
само през устата пробиотик, но никакъв ефект. Какво да си взема?

# 108
След лечение на Гарднерела задължително се прави курс с нещо подкиселяващо, за да се оптимизира ph. Вариантите са Гинофит гелчета, Лактобор, Вагизан. Всичките са с млечна киселина. При теб може би гелчетата ще са по-добре. Обаче ще ти припарва от тях, това е нормално, отшумява след спиране. Но е много важна стъпка. 3-4 вечери се прави. След това - поне 14 дни Гинофилус. Или Лактажин. Ако усещаш много сухота, можеш да си вземеш и Цикатридина плюс овули. Но те да са след курса вагинален пробиотик.
Външно можеш да се мажеш с Бигванеле гел.

# 109
Момичета, Гинофлор пробиотик добър ли е според вас?

# 110
Знаете ли дали е удачно вечер да си слагам пробиотик, а сутрин цикатридина овули плюс?

# 111
Не е удачно.

# 112
Здравейте! Може ли да ми разчетете резултатите.

# 113
Нямаш ППБ. Както и гъбички. Но флората е нарушена, има повече анаероби, стафилококи, изобщо “лоши” бактерии, отколкото би следвало.
Правена ли е МБ освен този Фемифлор?

# 114
Нямаш ППБ. Както и гъбички. Но флората е нарушена, има повече анаероби, стафилококи, изобщо “лоши” бактерии, отколкото би следвало.
Правена ли е МБ освен този Фемифлор?
Преди 2 месеца лекувах гарданела, ентерококи, уреаплазма- изпих 2 антибиотика + клио Д.
Сега пуснах това просто профилактично, защото имам сухота след раждането и се притеснявам да не са бактерии.
На база на тези изследвания, вие какво бихте ме посъветвали като лечение?

# 115
Има бактерии, наистина. Но продължителното лечение ги обяснява.
Аз бих те посъветвала първо да си направиш една МБ. Особено щом си лекувала ентерокок, той е особено упорит. Ако излезе на посявка - да се види към какво е чувствителен.
В никакъв случай не препоръчвам повече АБ през устата. Един курс с глобули (въпросът е да се прецизира точно какви и на базата на Фемифлор не става) и после - вагинални лактобацили, овлажняващи и възстановяващи, но само и единствено локално лечение.

# 116
Има бактерии, наистина. Но продължителното лечение ги обяснява.
Аз бих те посъветвала първо да си направиш една МБ. Особено щом си лекувала ентерокок, той е особено упорит. Ако излезе на посявка - да се види към какво е чувствителен.
В никакъв случай не препоръчвам повече АБ през устата. Един курс с глобули (въпросът е да се прецизира точно какви и на базата на Фемифлор не става) и после - вагинални лактобацили, овлажняващи и възстановяващи, но само и единствено локално лечение.
Ще разкажа цялата история, защото наистина се чувствам ужасно.
Родих края на октомври. Още докато имах лохии и бях на преглед, док ми взе секрет и се изолирана въпросните бактерии, за които пих антибиотици и след приключване на лохиите, слагах глобули. Беше дълго лечение и още откакто ми свършиха лохиите, ми спря и всякакво течение, тоест нямам никакво вагинално течение, напълно суха. Това ми създаваше ужасен дискомфорт, дори се притривах между устните.  Дойде ми цикъла и всичко беше отново наред за 7 дни. След като ми свършиха, усетих лека сухота и реших, че не съм излекувана, при което си сложих 1 глобула полижинакс. На другата сутрин, вулвата ми беше зачервена, още по суха и сякаш ме болката с игли. Започнах да слагам млечна киселина, да важат обилно с вулвоваги. Устните ми се надуха за 2 дни, после спаднаха. Получих някаква раничка, която много щипеше-мажех обилно по 10 пъти на ден с Теразал. Раничката мина, но лигавицата ми е зачервена като изгоряла, продължавам да имам сухота и болка и да съм като притрита и изгорена. Не знам с какво да продължа да се мажа....

# 117
Не се мажи с нищо, а както казах и по-горе - отиди да ти вземат МБ. В този случай препоръчвам д-р Рачева, все пак тя е дерматовенеролог и ще има може да каже с какво да се мажеш за тези рани и за тази сухота.
Няма смисъл в момента да правиш повече проби-грешки, специално за кожни проблеми трябва да отидеш на място да те видят, не става онлайн, не става по интернет, а за мен и цялата тази сага, която описваш с взимане на секрети с лохии, продължително лечение и т.н. не е била особено правилна.
Между другото - надявам се, че мъжът ти също се е тествал и се е лекувал. Защото уреаплазма си е ППБ и няма как ти да имаш, а той не. Освен това - трябва и той след лечение да си пусне контролно изследване дали е излекуван.

# 118
Не се мажи с нищо, а както казах и по-горе - отиди да ти вземат МБ. В този случай препоръчвам д-р Рачева, все пак тя е дерматовенеролог и ще има може да каже с какво да се мажеш за тези рани и за тази сухота.
Няма смисъл в момента да правиш повече проби-грешки, специално за кожни проблеми трябва да отидеш на място да те видят, не става онлайн, не става по интернет, а за мен и цялата тази сага, която описваш с взимане на секрети с лохии, продължително лечение и т.н. не е била особено правилна.
Между другото - надявам се, че мъжът ти също се е тествал и се е лекувал. Защото уреаплазма си е ППБ и няма как ти да имаш, а той не. Освен това - трябва и той след лечение да си пусне контролно изследване дали е излекуван.
[/quote
Благодаря за отговора!
Не знам защо моята гинеколожка като видя резултатите и каза супер са....

# 119
Или не знае как да разчита изследването (гледат се бактериите, които са над 10 на 5), или не ѝ се занимава.
Затова не ща да се разправям с АГ-та изобщо за такива проблеми. Ходя си венеролог и това е.

Общи условия

Активация на акаунт