Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 17

• 4 810
  • 149
  •   1
Отговори
# 135
Не. Направи си кръвни изследвания. За Херпес симплекс 1 и 2 - IgM и IgG.

# 136
Още в петък вечерта спрях да се мажа с ацикловир. Днес като погледнах нямах нито една точица. Имам само лек сърбеж по големите срамни устни, слагам Интимо хелп. Всеки път при поява на Кандида се друсах с Микомакс и макмирор вагинално. Кажете ми с какво да се лекувам? Лекарите неглижират.

# 137
Може ли да ви помоля за мнение - имам изписан Бетадин, той съчетава ли се с лактобацили сутрин локално?

# 138
Катогорично не. Безмислено е отвсякъде. Първо си сложи Бетадина (това Боянова ли го изписа?), след това изчакай ден поне и тогава започни вагиналните лактобацили.
Можеш да почнеш с орални още сега.
Някои са много доволни от Криспакт.

# 139
Благодаря! Не, не съм в България.
Дали ще има ефект при клебсиела и ентерококи Бетадин? Изписаха ми Аб от групата на Бисепрол, към който съм правила алергична реакция. Като казах за нея, ми предложиха да си купя Бетадин.

# 140
По принцип Бетадинът е с широк спектър на действие, защото е йод.
Не мога да давам прогнози дали ще успее да се пребори с всичко, но в комбинация с Гинофилус има голям шанс за успех.

# 141
Mila, благодаря много. Чудя се сутрин след Бетадин вечер мога ли да слагам Фемифлора Fortex. Тя е със съдържание същото като на Цикатридина. Нали няма да попречи на действието на Бетадин?
Имам сърбеж и дразнене в момента. Аз съм и с рецидивираши гъбични инфекции откакто имам тотално разбутана флора от неправилно лекуване. Много съм разочарована от лекарите.
На микробиологията нямаше кандида, но ден след прегледа започна познатия сърбеж.
Може ли да ми препоръчате добър лекар в Пловдив? Др Златко Петров в МЦ др Минев?

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 13:29 от marigold_

# 142
Не. Не знам как да ти го обясня по-ясно, но 2 вида глобули не се комбинират. Първо правиш курс с едното, после - с другото.
Бетадин ще повлияе и гъбичките.
Ако си сигурна, че е това, можеш да изпиеш и 1 Микомакс, както и да мажеш външно с някакъв противогъбичен крем.

# 143
Благодаря, надявам се този път да се отърва. Това нещо вече се връща над два месеца.

# 144
Ентерококите са много гадно нещо и понякога са необходими множество лечения. Не винаги става от първия път.
А тествала ли си ППБ?

# 145
Да, всичко възможно. Когато за първи път имах опраквания, ми изписаха антибиотик без микробиология. Антибиотък изобщо не е бил подходящ за проблема ми. После втори по същия начин. След това си направих микробиология в България и се лекувах с аб след антибиограма. Но скоро след това имах следваща бактерия. Смених си лекарката, но новият ми лекар продължи по същата схема - вземи това и ще видим.
Лактобацили нямам, просто се обърка всичко и следват едно след друго.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 17:03 от marigold_

# 146
Абсолютно типично. Играла съм го тоя филм. АБ след АБ и бактерия след бактерия. Никакви АБ повече. Забрави.
Само локално лечение и стремеж да си възстановиш лактобацилите. То това е ключовото.
Къде си в чужбина? Защото в някои държави имат по-свестни вагинални пробиотици. А успоредно - можеш да пробваш и някой орален, тук има вече доста момичета с успех с Криспакт.  Не е панацея, но при някои помага. При теб - задължително орален и вагинален пробиотик обаче. И нещо за вдигане на имунната система. Витамини най-вече, особено важно D+K.
И диетка. Че от толкова АБ и червата са ти в колапс. Намали (махни) захарта, ако можеш млечните и тестото. Но при гъбите основно са въглехидратите. Не че и това е панацея, но…
Обърни внимание на бельото също. В момента - абсолютно забранено да носиш прашки и бразилиани. Бактериите са чревни главно и като нямаш лактобацили, много лесно се предават от едното място на другото.
И ако имаш сексуален партньор… съжалявам, но просто не прави секс. Не и докато не видиш лактобацили в МБ. И не е лошо и той да пусне един еякулат. Не че той те заразява, но механично може да е допринесъл. Или да е залепил, което е малко вероятно, но трябва да се провери.

# 147
Gynocaps има при нас. Захар не ям изобщо, купувам типов хляб.
Мъжът ми също е лекуван заедно с мен, но последния месец чакам и се надявам да се отърва. Защото няма смисъл и той да пие антибиотици и микомакс постоянно. Но това много ми омръзна.
Вчера без да ми се обадят, за да ми кажат какви са изследванията, получих рецепта на телефона. Не знаех за какво е, нито какво има открито в микробиологията. Оказа се Аб от групата на Бисепрол, към който в компютъра им пише на първия ред, че съм правила тежка алергична реакция преди. Само че под друго име е антибиотикът, така че някой можеше да го изпие, без да погледне. Обадих им се и тогава ми казаха да си купя Бетадин.
Никога не съм имала такива проблеми и затова си мислех, че всичко знам и не се притесних особено в началото да изпия антибиотик без изследване, макар, че знаех, че не е правилно.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 19:18 от marigold_

# 148
Gynocaps е много добър избор от това, което виждам. Става дума за вагиналния, нали?
Но направи няколко курса след Бетадина. Примерно - 2 месеца всеки ден, после през ден.
Флората ти е много нарушена, затова си така. От АБ е.
И не, няма смисъл да го лекуваш мъжа ти, ако вече е лекуван и не сте правили нищо.
Иначе - и в БГ се изписват тонове АБ за щяло и нещяло…

# 149
Да, за него става дума.

Общи условия

Активация на акаунт