Любители на котки - Тема 208

• 29 976
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Между гори и планини
И аз мамосвам здраво, включително и кокошките. Имам една особено гушлива , която прелита оградата, за да си гушкаме. От наблюденията си и живота сред природата мога да напиша книга за животни , растения и как контактуват с нас и помежду си.

# 211
И аз имам интересна случка с птица. Една сутрин на работата сме излезли с колежките пред входа и пушим. По едно време от съседното дърво литна една птица /мисля че врабче или синигер, нещо дребно беше/ и директно кацна върху моята глава Yum Докато разбера какво става беше голям екшън. Сигурно реши, че косата ми прилича на гнездо хахаха

Когато бях дете моят дядо ме научи, че животните говорят. И аз по детски му вярвах и също ходех при зайците, козите, кучето и котките и говорех с тях. Колко ми е разбирала детската глава, но факт е че от малка обичам всички животни.

# 212
  • Между гори и планини
Мъдър човек е бил дядо ти! Това, че ние не ги разбираме, е наш проблем. И насекоми и растенията контактуват по между си, но с химични вещества, фермони и т.н

# 213
И аз си "говоря" с котките, не само домашната.
Вчера си приказвахме с този сладур, на улицата, даже имах лакомство в чантата, та похапна.
Скрит текст:
Честит празник на котките днес! Сутринта Оли ме гледаше с укор, че пак отивам на работа, така де, вместо да си стоя вкъщи и да я гушкам.
Скрит текст:

# 214
Като изключим тъпотията с яйцата, другото е много сладко
https://www.facebook.com/share/r/1ExQRHtomN/
Мила, аз щях да умра в твоята ситуация😃
Докато ходехме с детето по зоопаркове, тези атракции ги пропусках. Баща и беше с нея. Или, ако съм била веднъж-два пъти, бях най-скования човек в публиката.

# 215
О, аз от години "превеждам" какво "говори" Бела вкъщи. Най-вече за децата. Сега превеждам и на Лусито!!!
Веднъж бях отсъствала няколко дни и като се върнах малката ми дъщеря  каза "трудно се оправяхме без преводача - т.е. аз"!!! Хаха

И аз мамосвам непрестанно - и моите, и всички.
Съседчето като беше малко, среща ме на стълбите и се провиква към майка си "Мамоо, майката на Бела"!!!

А най-фрапантното е, че баща ми мамосваше навремето кучето ни - болонка. Rolling EyesFlushed Той обожаваше животните, явно на него съм се метнала. Грижеше се за всички бездомни кучета край блока, които наброяваха десетина, лекуваше ги, когато бяха болни.

Ей, знаете ли този виц : Съседката ми е голяма откачалка. Днес сутринта я чух да говори на котката си. С кучето ми се скъсахме от смях, като му разказах!!!

# 216
  • Враца
И баща ми, Бог да го прости, много обичаше животните. Една зима (преди 20-25г си имаше истински зими) вкара външното куче вътре до печката, да му е топличко. Наистина  тези неща се предават и на децата. А в предното жилище си имах врабче, което сутрин идваше в 7 на прозореца и започваше да чука по прозореца, докато не му дам трохички и вода в капачка. Беше много мило. Но имахме и гнездо на лястовички и когато се върнаха то избяга.
Чудя се аз за Доня, как ли издържа Точка с толкова мъже около нея😄
Ето и една сънена Кая

# 217
  • Между гори и планини
Точка ръмжи здраво на всички с изключение на Чери. Обича само сина ми и сутринта отива само при него да се гушка. У дома се задържа само зимата за кратко и то тогава спи. Всъщност в топлите месеци всички са вън по двора, или в полето и ловуват или дремят на сянка. Имат точна йерархия кой кога яде , за да не се засичат ако не се обичат. Моят опит показва, че мъжките са по толерантни към бебетата.

# 218
Честит световен ден на котката!

# 219
Да са живи и здрави всички котки и техните стопани!

Аминка, как е бебето?

# 220
  • До морето...
Ех,че хубаво се напълни темата с пухчовци😻
Аз също постоянно си говоря с моето диваче,особено като се случи да съм сама  вкъщи.И най ми е забавно като му обяснявам примерно какво мисля да правя и той стои и ме гледа любопитно в очите все едно ще проговори😀
Ето го от снощи в често заеманата от него поза и ме разтапя като го видя така❤️

Доня,клипчето как играят Лео и Бобчето мога да гледам цял ден😊Много разпускащо ми действат котките.

# 221
  • До хладилника, който обичам
Мила ❤️, много съжалявам за Пуфи!

# 222
Честит ден на косматковци! Да са ни живи и здрави и да ни правят щастливи!
Кака вече е много ентусиазирана от работата и то защо?... заради това чудо дето не млъква - алармичката ми тя, тихичка е само като спи. 😂😂😂😂😂

# 223
  • Между гори и планини
Така, ходихме на вет. Бобчето е момче на 2 и половина месеца, тежи 880 гр.  Получи хапче срещу тения и капки срещу глисти и бълхи, че уж вчера ги трепах, ама ми пропълзя една точно в кабинета. Има съвсем леко течащо едно око ( както забелязах) и ще капя капки. На същото око има одебелен трети клепач - признак за вътрешни паразити. На отиване момчето повърна и се изтърва, та много лесно му взеха проби и за други болести. Според вета, където има повече котки, винаги има гиардия. И на теста има лека черта. И това ще лекувам 5 дни, преди да има каквито и да е симптоми. Вета каза, че много котки имат бактерията в себе си, но не боледуват. Другата седмица - ваксини, когато е здрав. В момента е много умърлушен в клетката, още се прибираме. Взех му лакомство с което да давам хапчета. Опашката му в такава по рождение. Може би защото поколение тук се кръстосват роднини.
Това е, като цяло е здрав. Малко паразити кой кот не е имал, ще го оправим веднага 😊
Ето теста му

# 224
  • In the land of Never Never
https://viberwishes.com/g/62ee17d071883c0e3e4730c4/
Честит международен ден на котката на всички пухчовци и техните мами, от мен и от прекрасния Васко! Да ги почерпим с някакво лакомство, за празника. Yum

Общи условия

Активация на акаунт