Любители на котки - Тема 208

• 29 166
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Синя птичка, много е хубав. Прилича ми на моя Ришко. Обичам рижавки и аз. След гълъбовосивия ни котарак навремето когато взех Риш някой ми беше написал тук в темата нещо от сорта "Ще видиш, рижавките са супер гальовни". Май наистина е така.

Доня, те като братчета станаха Бобчето и Лео. Може би защото когато го взехте Лео нали беше с контузена опашка, а малкото то пък нали милото почти без... сигурно са усетили един друг, че имат нещо сходно.

# 571
  • Между гори и планини
Лео си беше здрав като дойде преди година у дома. Контузията е от преди месец и половина.
Бях чувала, че мъжките издавят малките котета, които не са техни, за да остане само техният ген. Пълни глупости. Дали защото моите са кастрирани, но мъжко, особено по- младите са много добри и толерантни, в сравнение с женско които съм имала ( и все още имам). Младите на годинка, две, три приемат от раз ново бебе. По- големите държат дистанция, но пак приемат. Докато женските винаги са фучали, хъскали, страшна работа!
Бобчето като мине периода на иглотерапията ще стане много кротко. То и сега е, като изключим надвечер, когато всеки крак е жертва. Но се научи като легна и само да си идва. През деня е спокоен и спи, гали се и мърка много. Какво диваче беше само....

# 572
Привет и от нас!
Синя птичка, прекрасен рижко , много да ви радва!😻
Доняяя, така ме радват и усмихват твоите котета! ❤️
Вчера като се прибрах от работа, Линош спеше в хамака и се наведох да я цункам, а тя ме усети и се обръща и виждам това :

Така ме напуши на смях, все едно нарочно ми се изплези. Добре, че ми е тя душичката да ме разведрява, че кака като влезе в някоя нова фаза и се съсипвам, такова малко чудо е Линче 😁.

# 573
Лео си беше здрав като дойде преди година у дома. Контузията е от преди месец и половина.
Неее, имам предвид когато взехте Бобчето Лео беше с контузената опашка.

# 574
  • Между гори и планини
Аз не мисля, че котките имат такова осъзнаване - боли ме опашката, а той няма и ще сме приятели. По- скоро Лео е любопитен и игрив и нямаше с кого да играе. Чери рядко и за кратко се съгласяваше. Та Бобчо му дойде като жива играчка 😂 Въпрос на темперамент, характер и както някои хора се харесват веднага и сякаш цял живот са били приятели, а други не се понасят и без причина - така е и с котките.

# 575
  • София
Скрит текст:
От известно време имам проблем с Мегчето и не мога да разбера точно на какво се дължи - пишка ми в леглото. Не всеки ден, но вече три пъти се случва. Не знам дали Грейси не й пречи да стигне до тоалетната или е нещо друго, но мисля по тоя повод да й купя една закрита тоалетна за стаята, в която стои най-много. Не съм ползвала до сега закрита и искам да питам всякакви постелки може да се слагат в нея или трябва нещо специално да е? В зооплюс гледах, че имат филтри - те за какво са? Не се тревожа толкова дали ще мирише по-малко в закрита, колкото да не може Кастиел да ходи да ровив нея.

На Блеко тоалетната е най- обикновена (от Лидъл или Кауфланд- не помня вече) махала съм вратичката, защото той е голям и главата му стърчи отвън.
Постелката е бентонит- бял,  ситен, на него пише super или ultra clumping. Прави компактни топки, не се разпрашава.
Тази е (но не е на тази цена вече...)

Филтрите са обикновено с активен въглен за "обиране" на миризмата.

# 576
# 577
Да покажа и тук моята лудетинка

# 578
Как сближавате котките в двора си?/за тези дето гледат и външни котки/
Аз имам двама мъжкаря ,които не са кастрирани и горе-долу има разбирателство; Проблемите идват , когато се разгонят и започва бой;
Сега искам да им доведа още една котка на 2 месеца. Мислите ли,че ще я прогонят?

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 14:59 от Наоми

# 579
  • Между гори и планини
Аз не бих. За какво ще им я водиш? Ухажването е трудно дори тя да е разгонена и на своя територия. А есента тя едва ли ще е( щом е само на два месеца ), ще е стресирана и уплашена , на чужда територия. Най- много да си изяде боя и да избяга.

# 580
Явно не съм се изразила добре;
Не им я водя да я харесват или ухажват;
Искам да я взема за да се грижа за нея и да живеят заедно.
Дори незная мъжка ли е или женска-просто ще увелича бройката на котките, за които се грижа;

# 581
  • Между гори и планини
Желая ти успех, хубаво дело ❤️
Само дано не я бият и да избяга, щом ще е само на двора.
Аз за това държа всяко бебе няколко месеца вътре. Да свикне и да се привърже.
Мислила ли си да кастрираш младежите?

# 582
  • София
Нашият Том на село:

Много му е добре, но след 2 седмици трябва да го приберем в София и става отново апартаментна котка. Определено ми е жал за него, но няма как. До пролетта ще ни надуе главите Grinning

# 583
  • Между гори и планини
Томчо си е като Гарфилд, какво коремче за мачкане и поза на пълно щастие ❤️

# 584

Общи условия

Активация на акаунт