Любители на котки - Тема 208

• 29 460
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
За мустачките - и аз мисля, че ги сменят, но не нацяло и наведнъж. Намирала съм единични мустачки от Мая.

Дребното уж се позатегна. След оризовата вода не беше акала чак допреди малко, но пак е редичко. Сложих остатъка от оризовата водичка с малко оризче, поръсих и пробиотик върху гранулите. Сутринта хапна от тях.

# 91
  • Между гори и планини
Бобчето яде, пи вода и сега спи под божура.
Боби, от Bob tail  на английски - къса опашка.

# 92
Брашно с вода също помагало при разтройство и не било вредно за тях така протечох преди време в някоя котешка група във фейсбук.

# 93
Много е сладко това Бобче.
Джулката да се оправя с разхлабеното стомахче бързо.
На вилата се появиха бебета, малко отраснали, но са също така диви и бягат като майка им и аз като Доня мога да ги снимам само отдалеч със зуум. Много са сладки и искам да ги опитомим, за да можем поне едното - трицветката да кастрираме като отрасне, ама не знам с одеало дали и как ще стане. Ето го трицветното
Скрит текст:

# 94
  • Враца
Доня, живот си живеете вие вкъщи. Сън не те е хванал, заради мъничето, което е много сладко. Според мен ще свикне, щом големите калпазани не го гонят, а и е останало цяло нощ и не е избягало. Като му дадеш храна няколко пъти и само ще започне да идва при теб. Дано де. Много са ми интересни комшиите, на които не им пука дали ще се върнат котките им. Нашите живеят в къща и почти винаги сме имали котки и то по няколко. Помня като дете,че всяка вечер се започваше от всяка къща на около едно викане на котки (мааааццц, пииииссс) и ако някое не се прибереше започвахме групово търсене, докато не намерим беглецът. Лошото е, че имаме комшия, който се занимава с птици и хич не обичаше котки, та доста котки на квартала са изчезвали безследно, за това и всяка вечер ги викахме.
ver4eto, да не си сменила и постелката, друго не ми идва наум.
Групата се пълни с малки писани мишлета. Дано всички за здравички.
Amy_nka как е бебето, съвзе ли се?
Ние днес или утре трябва да водим Кая на ваксина и ми е много претиснено, най-вече за отиването до там. Не сме взели клетка и предния месец през цялото време е мяукала в таксито. В главата ми е все мисълта, че може да скочи от ръцете на мъжа ми и да избяга. Този път и аз ще отида с тях,че искам да поразпитам ветеринаря за кастрация, как кога и всичко свързано.

# 95
  • До хладилника, който обичам
Такива тука в Бг май не съм виждала... Rolling Eyes От какъв материал е този нашийник? А и действа ли по предназначението?
Отдолу е мъхест текстил някакъв, напоен с препарат против бълхи, отгоре ярко флуоресцентно жълто, светлоотразително. Против бълхи не разчитам на тях, може би само зимата, но 3/4 от годината капя допълнително котките. Иначе има миризма някаква, сигурно действа, но ограничено.

# 96
С друго питане влизам - миналата седмица смених тоалетната и от малко лечение минах на голяма затворена. Обаче много мирише, а преди не е имало такъв проблем и това хич не ми харесва. Не мога да си обясня защо така. Тоалетната се чисти всеки ден, на 7 дни изхвърлям всичко и слагам чисто ново. Някой със съвет/предположение / предложение?
Капака ива ли отвор за филтър? С филтър е една идея по-добре.

Аз си купих от Алиекспрес филтър от активен въглен на метър. Режа по размер.

# 97
Привет!
Изпуснах ви!

Бяхме на почивка. Бела кара с бабите на вилата. Лусито се разполага вкъщи сама. Племенницата ми всеки ден я навестяваше за пауч и глезотии. Абсолютно никаква беля не беше направила, милата, за осем дни.
Но и двете животни бяха много щастливи, че се прибрахме.
Ей ги тука в близък контакт.

Виждам, че в темичката има нови попълнения - големи сладури.
Доня, чела съм, че са опасни всякакви нашийници на котки, които излизат навън. Че даже и на тези, които не излизат.

# 98
  • Между гори и планини
Аз не слагам нашийници 😊

# 99
  • София
Трицветното коте е разкошно! Heart

Доня,  честито попълнение! Simple Smile Само те намери! Simple Smile Но да знаеш, че не е съвсем малко. Съдя по първата снимка, където е с Чери и Лео. Поне 3-4 месечно е.

# 100
  • Между гори и планини
Не знам на колко е, не знам дали ще се задържи, не знам дали ще се поддаде на опитомяване. В момента слагам вода и храна, защото съм човек, но ако не стане - няма да ми е велика драма. С времето се научих да се привързвам по- трудно, за да не страдам много, ако нещо стане.

# 101
Не съм сменила постелката за тоалетна, същата е. Хрумна ми да не идва твърде малко и сега сложих повече. В краен случай ще връщам легена и просто ще го сложа вътре в голямата. Идеята беше да не разхвърляни аки навсякъде и после да ги търкаля и да играе с тях.

# 102
  • До хладилника, който обичам
Доня, чела съм, че са опасни всякакви нашийници на котки, които излизат навън. Че даже и на тези, които не излизат.
За всички са опасни, ако нямат бързо разкопчаване или както са на моите, с ластик. Иначе нашийник, който не се разкопчава или разтяга под тежестта на котката, може да я задуши, ако се закачи някъде. Моите се връщат без каишка понякога, макар много рядко, с ластик се изхлузва.

# 103
  • Враца
Мъжът ми и детето заведоха Кая на ваксина. Не е имало проблем, дори не е измяукала през цялото време. Вече и аз съм спокойна. Направи ми впечатление, че не са я измерили колко тежи, само са били ваксината и това е. Нито са питали с какво я храним. Аз мисля, че е като с човешките бебета, мерене, разпитване и тогава ваксина. Не успях да отида с тях, а и той заради детето не е питал за кастрация, но другия месец ще отида да взема противопаразитна паста от там и ще разпитам. Сега е много спокойна, дадох и лакомство като се прибра, хапна си и обяда и всичко наред, а на мен камък ми падна от сърцето.

# 104

Объркала съм те! Сега видях. Извинявай.

Общи условия

Активация на акаунт