Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 935
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • Somewhere far away
. Пробвала е няколко пъти, не ставало. И какво правим сега?
Ние нищо не правим. Това си е тяхна работа.

Тракиеца - пак глупости пишеш. Хората не отказват цигари заради друг /колкото и да е близък/, правят го само заради себе си и само ако те самите вземат това решение.

# 61
Аз все още се изненадвам, че изобщо някои му се навиват...ти за напускане... Grinning

А за цигарите - да, най-добре е да ги откажеш, заради самия себе си. Иначе е много вероятно да се случи точно както той описва. Защото "причината" на момичето вече я е нямало. Друг е въпросът, че може да има няколко причини и ти самият да си само една от тях.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 21:39 от mejdinna

# 62
Учим се, Базила. Тази имаше потенциал, но се провали с гръм и трясък. Последеният ми опит да спасявам някого за моя сметка. На сила хубост не става, аз само казвам, че ако на по-интелигентен човек покажеш другата страна на монетата, сам може и да организира промяна. Нека правим разлика между заблудени хора и непоправими.

# 63
  • Далечният изток
И кой решава кое е правилното за друг човек? Ти? В качеството на?

# 64
Скрит текст:

Тракиеца - пак глупости пишеш.
Хората не отказват цигари заради друг /колкото и да е близък/, правят го само заради себе си и само ако те самите вземат това решение.

Напротив, правят го заради друг. Много хора го правят заради децата си.
==============================
Както повечето теми и тази се свежда до субективни мнения и гледни точки. Разбирането на различни (по възраст, пол, характер и манталитет) хора за понятия като връзка и компромис неминуемо в този форум ще доведе до препирни, бий му шута, косми и зодии Simple Smile
Та моят отговор е, че най-важният компромис е дали приемате разбирането на другия що е това компромис.
Защото аз може да си мисля, че правя не само компромиси, а и жертви, с големи усилия, уж в името на разбирателство, пък за нея това да са нормалните неща от живота, които нищо не струват или поне не заслужават компромиси от нейна страна.
И обратното - тя си мисли, че прави някакви значителни компромиси (с убежденията си, с навиците си, със желанията си), пък аз не само не ги оценявам, ами не ги и забелязвам.
То затова е по-лесно събирането на млади хора по любов, защото след набирането на известен житейски опит всеки от двамата почва да си прави сметки за баланс на компромисите Wink
Накратко - почнеш ли да броиш и сравняваш копромиси, това означава, че реално броиш и сравняваш, а не че правиш компромиси.
Ставаш повече счетоводител, отколкото компромист.
Wink

# 65
. Пробвала е няколко пъти, не ставало. И какво правим сега?
И те нищо не правят, тя си дими нон-стоп, той недоволства, но търпи вече доста години.
А всъщност писах за тях като подкрепа на твоя пример, че дори нещо да дразни силно, пак не може да промени статуквото. Или пък може. До хора и обстоятелства е.

# 66
  • Далечният изток
Абе не е много приятно да се целуваш с пепелник, когато си непушач, ама както се казва - това да му е кусурът.

# 67
Това е последната грижа на една целувка. Много е приятно даже, също като непушач.

# 68
По-неприятно е да се целуваш с човек пил бира.

# 69
По-неприятно е да се целуваш с човек пил бира.

Просто не го целуваш по устата, а по врата или бузата.
При пушачите мирише всичко - дъх, дрехи, кожа. Свиква се, просто човек трябва да полага по-висока хигиена, за да не стига до "мн гадно мирише като си легне".

# 70
  • Somewhere far away

Ставаш повече счетоводител, отколкото компромист.
Wink
Всички сме счетоводители - налага се, иначе няма да оцелеем в тия времена и в тоя живот. Wink

# 71
Тоест, като броим и сравняваме компромиси дефакто броим и сравняваме секундите до кръстопътя, на който всеки си поема пътя.
Брой, сравнявай, тегли на везни - ще имаш още много бивши. Няма лошо, просто следствие.
(освен ако не си Нютон)

# 72
  • Somewhere far away
Аз нищо не броя. Щастливо разделена съм Grinning , точно защото разбрах /късно/ до какво водят многото компромиси . 

# 73
Ама чакайте, компромисите не се броят. Те започват да се натрупват, да, но не се броят, че ще стане страшно.
В един определен момент,  за да продължи връзката, трябва да се развие лека форма на разстройство на паметта...

# 74
Само ако не е взаимна връзката. Еднопосочните, колкото и отдадени да са не се броят. Това вече е зависимост без смисъл, бъдеще и някакъв шанс за щастие.

Общи условия

Активация на акаунт