Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 127
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Ако перифразирам Илф и Петров

Успоредно с големия свят, в който живеят големите хора и големите неща, съществува и малък свят с малки хора и малки неща. В големия свят е изобретен дизеловият мотор, написани са „Мъртви души“, построена е Днепровската хидростанция и е извършен околосветски полет.

В малкия свят се гонят за бойлери.

# 151
Абе пълен егоизъм... повод е бил само бойлера.
Жалка история, вместо да реши въпроса с по-голям бойлер, жената виновна.
Не е толкова просто и не става бързо. Аз вече колко време чакам да се реши един друг въпрос с едно ламборджини.

# 152
  • Обран бостан ;)
Ако перифразирам Илф и Петров

Успоредно с големия свят, в който живеят големите хора и големите неща, съществува и малък свят с малки хора и малки неща. В големия свят е изобретен дизеловият мотор, написани са „Мъртви души“, построена е Днепровската хидростанция и е извършен околосветски полет.

В малкия свят се гонят за бойлери.

К'во ти пука, теб нали не са те изгонили, все още ?

# 153
Има право да я изгони за каквото реши, но неприятно впечатление прави двойния аршин на подобни мъже. Той я гони за невключване на бойлер, но във всяка тема повтаря как жените трябвало да си смъкнат критериите към мъжете и да търпят какво ли не, за да са с мъж..подобен на него или по-зле..

# 154
Но разбира се, една жена не може да има свой дом и "я гонят"

За такова дъно в разбиранията за мъже/жени говорим.

# 155
  • Обран бостан ;)
Има право да я изгони за каквото реши, но неприятно впечатление прави двойния аршин на подобни мъже. Той я гони за невключване на бойлер, но във всяка тема повтаря как жените трябвало да си смъкнат критериите към мъжете и да търпят какво ли не, за да са с мъж..подобен на него или по-зле..

За двоен аршин, точно тук,  не ми говори.

Ако някоя пусне тема "мъжО ми не ми оставя вода да се изкъпя", 99% от съветите ще са "зарежи го". Wink

# 156
Но разбира се, една жена не може да има свой дом и "я гонят"

За такова дъно в разбиранията за мъже/жени говорим.
Какво значи, че една жена не може да има свой дом? На една жена мъж не ѝ трябва даже, за да си има свой дом.

Никой на никого за нищо не е длъжен по принцип и всеки сам си решава с какво иска да прави компромиси и с какво не.

# 157
Бънди, съмнява ме въобще жена да изгони мъж, с който е заживяла за такова нещо. Болшинството първо ще се опитат чисто практически да решат проблема, ако всичко друго в него им харесва. Например таймер за включване, табелка да не се изключва бойлера, по-голям бойлер и т.н.
Ся, ако някой си търси повод, щото му е на кантар желанието да живее с този човек, и цели другия да е виновен, сигурно и за две трохи по земята ще го изгони.

# 158
Телесила - ирония е написаното

# 159
  • Обран бостан ;)
Бънди, съмнява ме въобще жена да изгони мъж, с който е заживяла за такова нещо. Болшинството първо ще се опитат чисто практически да решат проблема, ако всичко друго в него им харесва. Например таймер за включване, табелка да не се изключва бойлера, по-голям бойлер и т.н.
Ся, ако някой си търси повод, щото му е на кантар желанието да живее с този човек, и цели другия да е виновен, сигурно и за две трохи по земята ще го изгони.

Аз не съм жена. Мисля и занапред.

Знам, че тук жените трябва да могат всичко и да имат право на всичко, но в реалния свят е друго.

# 160
  • София
Всъщност на всеки етап от връзката се правят някакви дребни компромиси - аз ще отстъпя за това, той ще отстъпи за онова и така вървим заедно напред.

# 161
Телесила - ирония е написаното
Тоест?

Какво е иронично изразеното в изречението

"Но разбира се, една жена не може да има свой дом и "я гонят" "

?

Когато един дом не е твой, винаги могат да те изгонят и без причина. Дори и собствените ти родители.

А да се мисли, че е Ок да се натресеш на някого и ще почнеш да му променяш хабитата ей така, си е доста нагло и смело като възглед и поведение.

# 162
Ако си поканен не е натрисане...човек дори куче като си вземе се съобразява с него. Ако двама живеят заедно по своя воля би трябвало да са равни по права, независимо дали домът е на единия.

# 163
Аз не съм жена. Мисля и занапред.

Знам, че тук жените трябва да могат всичко и да имат право на всичко, но в реалния свят е друго.
А какво стана с простите ти и достатъчни критерии жената да е секси и страстна?
Май не са толкова прости колкото се опитваш да ги изкараш?

# 164
Телесила, не знам какво повече да кажа, сещам се само за израза she wouldn't know irony even if it hits her in the face

Общи условия

Активация на акаунт