Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 951
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Обран бостан ;)
Аз не мразя мъжете, в никакъв случай. По-скоро глагола е презирам и то не мъжете, а мъжчетата, които се опитват да принизят жените и да ги обезценят, за да ги довлекат до собствения си нисък левъл.

За да стигнат някои жени "ниския левъл на мъжете", трябва да тръгнат нагоре. Wink

# 511
Заслепеността от любов не е задължително да прикрива червени флагове Любовта може да е страстна и вълнуваща и между хора в норма. Едва ли казвам нещо непознато за аудиторията.
Обожавам да съм влюбена, да изпитвам любов и страст. Животът е доста празен и постен без любов и искрено съжалявам хората, които живеят без любов.
Има и луди, токсични любови, има и дълбоки, спокойни. Всеки човек идва със своите си сетивности.

# 512
Заслепен от плътски удоволствия и заслепен от някого по-принцип, лесно се разпознава. Ако е второто, не виждам защо да се разтурят нещата.

# 513
  • София
Е то без любов няма смисъл да се занимаваме с връзки.
Там е работата, че аз лично може един ден да съм доста влюбена и на следващия да пия едно кафе и да видя ясно всички недостатъци.

# 514
Сигурно си забелязала, че не правиш компромис с мъжа, а с отношението си към него, с което всъщност си подпалваш чергата.
Сигурноо , някои може и да са забелязали.
Други, търсят нова черга, ако не са намерили правилната.
Но, някои, поддържат връзка с десетилетия, и дори не правят кой знае какви компромиси, защото не изхождат от мисълта да са Манна неземна, и си признават, че и с тях се правят компромиси.
На тях няма как да им повярвате, знам .
Съжалявам, че макар да се пишеш профисионалист, не поглеждаш отвъд , във взаимоотношенията.

# 515
Аз не мразя мъжете, в никакъв случай. По-скоро глагола е презирам и то не мъжете, а мъжчетата, които се опитват да принизят жените и да ги обезценят, за да ги довлекат до собствения си нисък левъл.
За да стигнат някои жени "ниския левъл на мъжете", трябва да тръгнат нагоре. Wink

Още веднъж пояснявам, не говоря за истинските мъже, а за мъжчетата.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 11:56 от Марена

# 516
  • Обран бостан ;)
Марена - оправи си цитата, моля.

Заслепеността от любов не е задължително да прикрива червени флагове Любовта може да е страстна и вълнуваща и между хора в норма. Едва ли казвам нещо непознато за аудиторията.
Обожавам да съм влюбена, да изпитвам любов и страст. Животът е доста празен и постен без любов и искрено съжалявам хората, които живеят без любов.
Има и луди, токсични любови, има и дълбоки, спокойни. Всеки човек идва със своите си сетивности.

Мисля, че бъркате любов с обсесия.

# 517
Не ме интересува дали някой ме мисли за меркантилна. Ако не е видял добрите ми качества и само това му се е набило на акъла, парите са му най-малкият проблем. Парите са вариращо нещо, възпитанието и характерът - не. Но това хипотетично.
Натурално си харесвам мъже по-досетливи и услужливи от мен, близки до моя стандарт или повече.

А после се чудите защо за разлика от успелите мъже, колкото по-успяла е жената, толкова по-малко мъже има покрай нея. 

Сами си пречите, но не знам защо не го осъзнавате, а уж се смятате за умни. Wink
Едно е факт, колкото по-умна, финсово незаивисима, отгледана и със самочувствие е жената, толкова по-малко мъже й харесват на нея самата. Ама то и ако си всеяден, пак може да имаш трудности - просто едни ги срещат ПРЕДИ връзката (в трудния процес на харесване на някой), а други СЛЕД (във връзката, защото им е широка цедката и си харесват всякакви).
По принцип "От една черга" е казал народът. И не виждам нищо нередно.

А иначе, на хубава жена и на малка сметка, всеки се натиска. Друг е въпросът кой колко малка сметка иска да е.

И не е винаги вярно, че има по-малко мъже, които се навъртат около една "успяла" жена. Зависи от много обстоятелства, от средата й, от намеренията на мъжете около нея и от темперамента й. То, който не се навърта, може би се елиминира естествено и по-добре. Че зорлем сме видели много връзки с много компромиси.....

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 13:56 от Linda*kiss

# 518
  • Out of the Mix
И аз съм, като Босилека - в хармонична и взаимна любов е прекрасно, много по - добре от това да е сам човек, то дори какво да се коментира, за всеки нормален вярвам е така.

Другото не ми е нормално, като със сигурност човекът отричащ или се е напатил преди това и станал "мразец" на противоположния пол, или просто "не му се занимава".

Но нда, връзката не е за мързеливи от всякакво естество, вкл. скръндзи, като емоционалната и сексуалната е много по - зле от финансовата, защото всеки се оправя малко или много, с партньор, или без, по един, или друг начин.

# 519
Не се сещам да съм правила компромиси. Но аз не съм дребнава и не се впечатлявам от битовизми. Стига да не ми правят забележки и да не се държат контролиращо или неуважително, аз си живея чудесно и не усещам някаква тежест от изборите на мъжа ми. Къде си оставил чорапите, измил ли е чиниите, източил ли е бойлера, забравил ли е да купи хляб, кой държи дистанционно, с чия майка се виждаме по-често, работи ли до късно... Въобще не ми дреме.

Колкото по-малко изисквам от него, толкова повече той се заема с разни неща да ми се докаже. Наскоро спря да работи до късно, защото не сме се били виждали, аз как съм щяла да го търпя това и отказа един проект. Не че ми е пречило, всъщност, и никога не съм го правила на въпрос. Да, сега е по-приятно, имаме планове всяка вечер, но щом е искал да поема повече работа, аз не съм мрънкала.

Въобще ми е странно да се налага контрол върху всички привички, навици и желания на партньора и да се нарича компромис. Имам приятелка, която постоянно прави компромиси и се чувства като жертва. За всяко излизане на мъжа й по мъжки, за ходенето му на риба два пъти в годината по един уикенд, за това, че не е изчистил мазето вече една година, а само обещава. Аз се питам това компромиси ли са или всяко мигване на мъжа й в неравномерен такт е компромис.

# 520
А аз съм съгласна с мненията, че като има любов, компромисите не тежат. То даже и не разбираш за какво и колко пъти си се огънал. Ти си един тотален ластик, който се опъва и разпъва и все ти е добре Grinning Разбира се, в някакви здравословни рамки и уважение. Не говорим единият - влюбен загубен, а другият - използвач.
И има огромна разлика между връзки , започнати с любов дори след 10 години и такива, които са започнали по друга причина, а не любов.

# 521
Mandy, имате ли деца?

# 522
Чакаме я. Heart Eyes

# 523
  • Обран бостан ;)
Въобще ми е странно да се налага контрол върху всички привички, навици и желания на партньора и да се нарича компромис. Имам приятелка, която постоянно прави компромиси и се чувства като жертва. За всяко излизане на мъжа й по мъжки, за ходенето му на риба два пъти в годината по един уикенд, за това, че не е изчистил мазето вече една година, а само обещава. Аз се питам това компромиси ли са или всяко мигване на мъжа й в неравномерен такт е компромис.

Това, според мен, не са компромиси, а гевезелъци.

# 524
Леко дочакване на бебка Simple Smile

Това обаче обяснява част от поста ти. Когато  битовизмите засягат само възрастните, може да не направи впечатление я разхвърлено, я празен хладилник, може да си ок другият да си работи и в уикендите, а ти да разпускаш с приятелки. С дете искаш грижите да са споделени, храна и памперси напазарувани, по пода да не се търкалят дреболии, опасни за пълзящото. И ей така до вчера неща, които са били ок, днес създават дрязги. Не говоря конкретно за теб и половинката ти, а принципно.

Ако някой отлага нещо за вършене една година, аз също бих се издразнила. Обещаеш ли, евентуално да отложиш седмица-две, всичко друго е мързел.

Общи условия

Активация на акаунт