Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 882
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ако е като мен няма да има проблем.
Хич не ми дреме дали с нас е бившата му, съседката от 5тия етаж или Клаудия Шифър.
БНД ходеше да свири сам у бившата (имаха концерт), но пък се влюби в жена за 2 месеца...
Оттогава (пък и винаги, де) съм била на мнение, че опасните не са бившите, а бъдещите Simple Smile

# 631
  • София
Аз много се кефя, че затворих всичко с всички бивши. Тази година ми е пълно спокойствие в това отношение. Е, синът ми е при баща си тия дни - разбират се.

# 632
  • Обран бостан ;)
Излиза, че някои жени приличат на султани - нямат бивши. Trollface

# 633
Еманципация. Joy

# 634
  • София
Шат-шат. Понякога се налага да се режат.... отношения де.

# 635
  • София
Така де, валиде-султан на практика е управлявала империята, не помня името й. Да не сме по-прости от турците?
Да бе, мъже изобщо не ползват естетична хирургия... Само че им се присмиват, ама Бербо да не беше по-добре плешив

# 636
  • По света и у нас
Бънди, секс не е имало, кафето не беше за отплата, а защото така съм си го научила и явно си му харесва да го командвам.

Според мен да игнорираш червените знамена е компромис и всеки компромис в даден момент ще бъде разкаран, защото е в разрез със съществото ти.

# 637
Бази сериозно вдигна мизата Joy

Сутринта слушам реклама за умни къщи дето щели да регистрират когато мъжа прекали с лежането на дивана. Тъкмо си викам - край, закъса го силния пол, как се преговаря с къща и чувам края: щели да го питат да поръчат ли пица или да превключат на любимия спортен канал. В този смисъл по-здравословно е да имаш жена да те ръчка отколкото къща да те дондурка. Извод: правете компромиси.

Скрит текст:
Прибира се мъж в умната си къща.
- Сири, запали осветлението!
- Аз съм Алекса, коя е Сири?
- Добре де, Алекса, запали осветлението.
- Викни си Сири да ти го запали!

Хич не ми дреме дали с нас е бившата му, съседката от 5тия етаж или Клаудия Шифър.
БНД ходеше да свири сам у бившата (имаха концерт), но пък се влюби в жена за 2 месеца...
Оттогава (пък и винаги, де) съм била на мнение, че опасните не са бившите, а бъдещите Simple Smile

Кво да ти кажа, само по споменаването ти на Клаудия Шифър може да се предвиди, че трудно ще си хванеш ново гадже младеж под 50-така Wink

# 638
  • София
Бази сериозно вдигна мизата Joy

Сутринта слушам реклама за умни къщи дето щели да регистрират когато мъжа прекали с лежането на дивана. Тъкмо си викам - край, закъса го силния пол, как се преговаря с къща и чувам края: щели да го питат да поръчат ли пица или да превключат на любимия спортен канал. В този смисъл по-здравословно е да имаш жена да те ръчка отколкото къща да те дондурка. Извод: правете компромиси.

Скрит текст:
Прибира се мъж в умната си къща.
- Сири, запали осветлението!
- Аз съм Алекса, коя е Сири?
- Добре де, Алекса, запали осветлението.
- Викни си Сири да ти го запали!

[/color]
Кво да ти кажа, само по споменаването ти на Клаудия Шифър може да се предвиди, че трудно ще си хванеш ново гадже младеж под 50-така Wink

Ами, като не знае коя е Клаудия Шифър и мисли, че Ерик Мария Ремарк е жена, определено не ми трябва!
А и честно казано не обичам по-малки мъже, та с моите 47...

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 09:54 от Светулчица

# 639
  • София
Моят смарт часовник се опитва да ме юрка, ама не му се връзвам.
Я един въпрос -
До колко бихте направили компромис с отсъствия, командировки, дълго отсъствие по работа?

# 640
Я един въпрос -
До колко бихте направили компромис с отсъствия, командировки, дълго отсъствие по работа?
За мен това не е компромис даже Joy Само работата да не се окаже странична връзка Sweat Smile

# 641
Ако е по работа и ако сме женени (де юре, поделени облаги) и ако той е главният финансов снабдител, много компромис. Така е редно според мен. Особено ако си харесва работата, а аз не мога да предложа същия финансов принос, защо да мрънкам. Не ми трябва сърдит мъж.
Разбира се, давам си сметка, че командировките крият много рискове от афери или зараждане на любов.
Но по принцип тези неща става, когато на връзката и без това й липсва нещо.

Ако не сме женени..... може би пак, да, но просто защото нямам нужда да съм нон стоп с партньора си на едно място. Даже предпочитам да има въздух. А и съм на принципа, че не мога да огранича някого. Така че, ...ако ми изнася. Но това същото го очаквам и към мен като отношение. Нека има ревност, но не питам партньора си къде мога да излезна и каква кариера мога да имам. Може би, ако съм домакиня без приятелки и интереси, би ми било тъпо. Или ако по принцип харесвам друг тип романтична динамика.  

Генерално, с човек, когото харесвам, мога да направя много битови/логистични компромиси, които обаче надали ще чувствам като компромис. Щом съм харесала някого, съм харесала начина му на живот в общи линиии, сигурно без едно две дребнотения.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 11:39 от Linda*kiss

# 642
Я един въпрос -

Абе ти защо винаги слагаш условията и обстоятелствата пред човека? Какво значи доколко? Доколко от колко,  от какво? Мъжът ми пътува, ок съм, дори много пъти уж си знае кога тръгва, ама не баш. Свиква се, приела съм го. При мен също има периоди, по един месец през уикендите не съм си вкъщи.
Не знам дали те устройват чуждите отговори, то е важно ти какво искаш, не хората какво правят.

# 643
  • София
Аз се чудя дали повечето хора правят разлика между това да направиш компромис с идеала си, и това да направиш компромис с нещата, които са ти важни за да просперира връзката.

# 644
То просперирането на връзката зависи и от характерите на хората в нея. Така че двете са навързани.

Общи условия

Активация на акаунт