Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 48

• 36 514
  • 673
  •   3
Отговори
# 510
  • Варна
 Точно! Може би само филмът ,, Зеленият път"е на нивото .

# 511
  • Beyond the stars
По-скоро не ми допадат режисьорски решения и намирам някои моменти за безпредметни спрямо “какво е искал да каже автора” с конкретния образ.
Плюс абсолютно изкуствено привнесена LGBT роля и сцена.
До трети епизод съм.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 21:04 от Вълшебство

# 512
Започнах Институтът, но след книгата, която е много много добра, сериалът ми е слабичък.
Но и до сега не съм гледала добре екранизиран Стивън Кинг. Ще му дам може би шанс да го изгледам до край и ще видя мнението на ММ, като нечел книгата.

И The Hunting wives/ Netflix загледах ама нещо не е баш като да е моето.

И на мен ми дойде слабичък "Институтът" след книгата. Хареса ми, ама и не се впечатлих. Щеше да ми е по-добро мнението ако не бяха окепазили любимия ми книжен образ - Ани Сиротната.
Освен него изгледах и The girlfriend. Много ми хареса, главно заради Робин Райт и Оливия Кук. Четох противоречиви мнения за финала, но за мен беше добре. Реших да взема и книгата по която е правен.Grinning

# 513
  • Вестерос
Институтът в коя платформа беше? Търсих го онзи ден и не успях да го намеря, та почнах последния сезон за влака.

# 514
  • Beyond the stars
Институтът в коя платформа беше? Търсих го онзи ден и не успях да го намеря, та почнах последния сезон за влака.

MGM+ Bowtie
Гледам във filmizip аз.
Заслужава си гледането, определно.

Кой е влакът ? Innocent

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 09:51 от Вълшебство

# 515
  • Sofia
"Института" го имам и онлайн в  платформите:
 https://filmi9.com/serial/institutut-sezon-1 и
https://vsichkifilmi.net/serial/institutut-sezon-1
И аз съм го приготвила за гледане.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 09:44 от Lady Royal

# 516
  • Вестерос

MGM+ Bowtie
Гледам във filmizip аз.
Заслужава си гледането, определно.

Кой е влака ? Innocent
Snowpiercer е влакът .

# 517
  • Berlin
Аз така и не го гледах последния сезон, но той май не продължи с Нетфликс и затова съм го пропуснала.

# 518
За Институтът и моето мнение съвпада с горните, според мен точно, защото първо съм прочела книгата. Освен това някои неща ме подразниха, като например
Скрит текст:
убийството на...как ѝ беше името на „лудата“ от селото? Избяга ми в момента. Излишно ми дойде. А и доста съкратиха частта с бягството, отношенията мужду персонала и децата, полицайчето трябваше да е доста по-далеч от там, където го бяха сложилии още някои неща имаше, ама не ми се изреждат
Може би и защото имам очаквания, като е сериал, да е малко по...хм, подробен? Имаше скипване на цели сюжетни линии. Но може би ако бях гледала първо, а после да чета, сигурно щеше да ми хареса. Актьорският състав ми допадна.

В момента гледам Корморан, мнението ми е същото, пак усещането за доста пропуснати неща, харесват ми актьорите (само Шарлот очаквах да изглежда по друг начин, но това си е мой проблем), но вероятно ако не бях чела поредицата, нямаше да се дразня толкова. Идва ми малко объркващ, айде, аз знам какво се случва и навързвам нещата, но приятелят ми не знае и се налага да му обяснявам, защото малко трудно се следи нишката.

# 519
Шарлот би трябвало да е зашеметяващо красива, а актрисата е добре изглеждаща, но не е нещо особено. Едва ли някой би я възприел като по-красива от Робин.

Започнах втори сезон на Убийство в малък град - малко съм разочарована от текучеството при полицаите. В Убийства в Рая поне казват когато някой си тръгва - каква е причината и къде отива.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 12:36 от pppqqq

# 520
Също и аз да се включа точно за " Институтът " , първо гледах сериала , и след това прочетох книгата . Но на мен сериалът ми хареса , доста линии са отрязали но на мен това не ми пречи . Не съм съгласна че само " Зеленият път " е най сполучливата екранизация на Стивън Кинг . Мога да кажа че също " Кери " , " Сиянието " , " Мизъри " , " То" и най вече сега " Дългата разходка " са най сполучливите му екранизации .

# 521
Шарлот би трябвало да е зашеметяващо красива, а актрисата е добре изглеждаща, но не е нещо особено. Едва ли някой би я възприел като по-красива от Робин.
Точно заради това, от книгите имах завишени очаквания.

Утре вечер ще се събираме да гледаме Дългата разходка, оптимистично съм настроена с оглед отзивите. Не съм чела и книгата, та може и да ми хареса 😅

# 522
  • София
А защо забравяте "Изкуплението Шоушенк"? За мен това е най-сполучливата екранизация.

# 523
  • Glasgow
Сиянието е даже по добро от книгата. Подпалвачката също

# 524
А защо забравяте "Изкуплението Шоушенк"? За мен това е най-сполучливата екранизация.

Единствената екранизация по Кинг, която харесвам повече от самото произведение. "Зеленият път" ми е на кантар, но сякаш и там филмът излиза малко напред. Не съм гледала още "Животът на Чък", който много хвалят.

Иначе по темата, вчера мярнах статия, че последният епизод на Stranger Things, в Щатите и Канада ще може да се види и в някои кина. Явно за да си спретнат колективно реване. Grinning Но мъничко завидях, честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт