Потвърждение на бременност – кога при вас?

• 1 528
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! 🌸
Имам положителен тест за бременност, но съм още в много ранен етап. Интересува ме – при вас след колко дни закъснение отидохте на гинеколог и успяха ли веднага да потвърдят бременността?
Коя гестационна седмица бяхте и какво се видя на ехографа?
Имам закъснение от 6 дни, последна дата на менструация 30.06.

Ще се радвам да споделите опит – малко съм притеснена и ми е важно да знам как е било при други. 💗

Благодаря предварително!

# 1
Здравей , аз разбрах че съм бременна три дни преди да ми дойде цикъла, направих си няколко теста всички положителни с леко бледа черта на 25.03. си направих тестовете , а на преглед отидох на 03.04. тогава бях в 4 седмица и 5 дена, но ми се стори , че пак беше рано понеже ембрион се видя при мен чак на следващия преглед , който беше на 09.04 вече в 6 седмица и 1 ден с пулс.

# 2
  • Телиш/Плевен
Не бързай с прегледа, защото ако отидеш прекалено рано, може да не се види нищо и да се притесниш. Моята бременност не беше планирана и нямах никаква представа кога се ходи на лекар, та отидох рано и трябваше след седмица да отида отново за потвърждение. Бях в много ранна седмица и още нямаше ембрион. Хубаво е да изчакаш поне десетина дни закъснение на цикъла, а най-добре две седмици. Пулс се вижда след шеста седмица.

Честито и лека бременност! Heart

# 3
  • София/Севлиево
Аз винаги съм установявала бременност с кръвен тест, който повтарях през няколко дни и щом стойността на ЧХГ станеше над 1000 отивах на лекар -тогава се вижда на ехографа (обикновено около 5 г.с.е било).

# 4
Ситуацията ми е сходна, бях говорила с гинеколог, познат, който работи в чужбина, за съвет кога да отида на първи преглед , а и за насока на кого да се доверя. Той ме посъветва да изчакам месец след закъснението, в което има резон - да се развие плодът, но търпение няма Smile
Та, обърнах се към по-знаещите от мен в друга тема тук и ме посъветваха да имам търпение и да изчакам поне до края на другата седмица. (за бременността установих на 1-вия ден на закъснението, на 25 юли, последна менструация: 18 юни, цикъл: 36 дни)
Мисля да изчакам до 7 г.с., според мен е безсмислено да се тича всяка седмица по лекари и да се стресирам излишно, че нещо не се вижда/чува и т.н..
Успех!

# 5
Здравей , аз разбрах че съм бременна три дни преди да ми дойде цикъла, направих си няколко теста всички положителни с леко бледа черта на 25.03. си направих тестовете , а на преглед отидох на 03.04. тогава бях в 4 седмица и 5 дена, но ми се стори , че пак беше рано понеже ембрион се видя при мен чак на следващия преглед , който беше на 09.04 вече в 6 седмица и 1 ден с пулс.

Но установиха бременност при първи преглед?

# 6

Но установиха бременност при първи преглед?

АГ каза , че е рано още да се установи при мен понеже се видя  празно сакче , но не ме е плашила че няма да се види  в по късен етап , затова отидох пак една седмица по-късно , когато вече се установи бременността. Затова изчакайте за преглед през това време може да си пуснете кръвен тест.

# 7
На преглед се ходи обикновено около 2 седмици след закъснение, защото преди това има вероятност ЧХГ да не е нарастнало достатъчно и да не се вижда нищо. Разбира се, това ако нямате кървене.

# 8
3 дни закъснение на цикъл, направих 3 теста и всичките бяха положителни. Отидох на лекар 1 седмица след това и се установи бременността.
Но попринцип ме предупредиха, че може и да е рано, и да не се види нищо. На по следващите прегледи се видя пулс и т.н.

# 9
Здравейте бъдещи мами и моят тест е положителен искам да ви попитам дали имате гадене ,аз имах вчера и днес вече нямам притеснявам се дали всичко е наред...и дали това е нормално ..имам преглед с акушер гинеколог във вторник...Ако някой има повечко опит моля да сподели.
Благодаря

# 10
Ами според мен е нормално (но не съм лекар) никой не е казал, че всеки божи ден трябва да имаш гадене. При мен беше много рядко през първите 3 месеца и съм повръщала точно 3 пъти.
Има жени при които е през цялата бременност и повръщат постоянно, всеки организъм е различен.

# 11
  • Телиш/Плевен
Sani90, моят съвет е да си спокойна и да си изчакаш търпеливо прегледа. Няма как по това дали имаш или нямаш гадене, да се правят изводи. При мен съвсем в началото имаше кратък период, в който не се чувствах добре и когато премина, се радвах, а не се тревожех. Но да, обикновено така се получава, че когато има гадене, се търсят съвети как да се спре, а когато липсва такова, се пита защо. Satisfied Опитай да си колкото се може по-спокойна и вярвам, че всичко ще е наред. Иначе ако имаш още въпроси, може да ги зададеш в тази тема. Hug

# 12
Sani90, моят съвет е да си спокойна и да си изчакаш търпеливо прегледа. Няма как по това дали имаш или нямаш гадене, да се правят изводи. При мен съвсем в началото имаше кратък период, в който не се чувствах добре и когато премина, се радвах, а не се тревожех. Но да, обикновено така се получава, че когато има гадене, се търсят съвети как да се спре, а когато липсва такова, се пита защо. Satisfied Опитай да си колкото се може по-спокойна и вярвам, че всичко ще е наред. Иначе ако имаш още въпроси, може да ги зададеш в тази тема. Hug
Благодаря за съветите ,първа бременност ми е и всяко нещо ми е толкова странно и непознато ,че обръщам прекалено много внимание мисля Grinning
Ще я карам по-спокойно благодаря ще погледна и другата тема Heart

# 13
  • Телиш/Плевен
Да, повечето бременни са така, разбирам те. Но се надявам след прегледа да си по-спокойна. Пожелавам ти да имаш една лека бременност и всичко да е наред до самия край. Hug

# 14
Здравейте отново момичета! Преди 3 дни бях на преглед и видяхме само сакче, каза ми че съм в 6та седмица. Кога е нормално да се види ембрионче? Притесних се, докторката не ми обърна достатъчно внимание. При вас кога се видя?

Общи условия

Активация на акаунт