Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 356
  • 823
  •   1
Отговори
# 390
В коя част на София търсите? И как е формиран балът 3×бел или 2×бел?
Иначе, вериятно ще ви стигне за 157, 33, 29

# 391
  • Сф
Бал 303,5 как е изчислен? Не всички училища са с балообразуващи БЕЛ и математика.
И аз щях да питам това 2пъти бел + мат ли е ?За София ли е питането? Мисля,че има достатъчно училища за този бал. Какво сте редили, че да не влезе никъде.  Странно .

# 392
Това е бала с три пъти български, където бяха основно желаията ни- хуманитарнен и природен профил. В южните квартали се намираме....

# 393
Включва ли балообразуващите предмети или е само от НВО - 3*НВО БЕЛ + 1*НВО Мат?
Природен профил не са ли НВО*2 или дори НВО Мат *3?

# 394
30 -то вижте на пето, както и 2-ро, 29-то мисля също имаха хуманитарен, ще ви е удобно с тролей 8.
За 33-то не знам с транспорта как е от южните.
47-мо?

# 395
  • Сф
По- добре гледайте 2 бел , 2 мат  за реален бал. Не знам сега балообразуването по училища,но по спомен и по наше време повечето бяха  така.
Гледайте и техникумите бившите. Там почти винаги има и след 5 то свободни места. Сещам се за два , познати деца отидоха там. За природни науки-https://pgeb-bg.com/contact/ и за компютри ли нещо, около стадион Славия,  не помня. Не познавам добре южната част на София.  Иначе 123 то , 203 то? Но не знам баловете как са . Просто първо вижте свободните места след 4 то и пробвате където стане. Вижте и от миналата година къде е имало повече свободни места ,остават и след 5 то.

# 396
203-то и това в Красно село са с СХН профил.
Румънското също вижте. То сега ще е под Дондуков.

# 397
НВО - 3*НВО БЕЛ + 1*НВО Мат, другите балобразуващи са спрямо паралелките. Има 6 по български и 5 по математика, това е най-високия му бал 303,50, според който сме редили желанията.

# 398
Погледнете 121во. Чух, че училището се развива в положителна посока с нов директор. Голям плюс е, че са само първа смяна. Имам познато дете там, добре се чувства. От добро семейство е детето, но не му се учеше въобще в 7 ми клас.

# 399
320 е най-ниския бал и няма места, говорих с тях. Четох в темата, че са се записали деца и от Младост там, което ми е доста странно, тъй като работя в този квартал и пътя ми изяжда до два часа на ден ...

# 400
На първо четене се сещам за 121 (явно няма места) и 104-то в жк Гоце Делчев. 73то е с доста висок бал, а и вероятно няма места.

В Красно село, БЪкстон и Борово има много училища, да не ги изреждам. Проучвахте ли ги?

# 401
Изчакайте да видите какво ще излезе на пето класиране и датите за всяко училище и започвате подред да подавате там, където балът му е над минималния. Все някъде ще се закачи, в случая е важно да му е удобно и училището да не е тотал щета. След това следете за свободни места след 15.09 може и да уцелите нещо по-желано. Разбирам добре ситуацията, моята девойка миналата година изкара 54 точки по БЕЛ и 23 по математика и четворки по балообразуващите с изключение на ИИ и ТП. Явно ще се наложат компромиси. От съучениците му някой тих като него с не висок бал дали няма? Евентуално да са заедно

# 402
320 е най-ниския бал и няма места, говорих с тях. Четох в темата, че са се записали деца и от Младост там, което ми е доста странно, тъй като работя в този квартал и пътя ми изяжда до два часа на ден ...

Ами не е странно. Децата с по-нисък бал както казахте избират по-малкото зло, а не нещо желано, мечтано и т.н. В този случай отдалечеността няма никакво значение. Отива там, където го отведе резултата от НВО, нищо че е на 2 часа път.
Имам добри отзиви от близки деца от 157, 2СУ и 30 СУ.
Но по-добре изчакайте да видите къде какво свободно има и да се прицелите в нещо удачно.

# 403
Оказа се, че повечето са основни училища, както и 104. Хубави средни, неелитни училища се оказа, че няма много.

# 404
На първо четене се сещам за 121 (явно няма места) и 104-то в жк Гоце Делчев. 73то е с доста висок бал, а и вероятно няма места.

В Красно село, БЪкстон и Борово има много училища, да не ги изреждам. Проучвахте ли ги?
73-то е абсурд за тази ситуация. Имат проблем с преценката на възможностите, с бал 303 е имало много възможности, които са изтървани засега. Хубави средни и неелитни има, но не за Н-то класиране.
Присъединявам се към съветите на МамаРу - нямате време и възможности в момента да разсъждавате за среда и удобства. Важното е детето да се закачи в някое училище. Балът се гледа спрямо балообразуването на паралелката, не най-високия възможен, изкаран от детето - 157-мо е супер, 2-ро, 125-то има свободно място в хуманитарната паралелка.
С други думи забравяте претенциите, правите списък на училищата и график за кандидатстване. За предпочитане са тези, в които организацията на класирането отнема по-кратко време. Успех ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт