Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 308
  • 823
  •   1
Отговори
# 480
# 481
  • Бургас
В класа на дъщеря ми имаше дете, което не беше прието никъде на първо и второ класиране, защото родителите (май и под въздействието на много властна баба) са писали 3-4 желания само, при това несъобразени с бала на детето, като дори не бяха писали желаното от него училище. Е, на трето класиране си влезе точно там, ама кому беше нужен целият зор.

# 482
.....каза ли после какво са измислили от МОН? Grin

Извинили са им се за неудобството и са им предложили да си изберат между СМГ, НПМГ и Туес Simple Smile
Ама това са все гадни училища... Grinning

В класа на дъщеря ми имаше дете, което не беше прието никъде на първо и второ класиране, защото родителите (май и под въздействието на много властна баба) са писали 3-4 желания само, при това несъобразени с бала на детето, като дори не бяха писали желаното от него училище. Е, на трето класиране си влезе точно там, ама кому беше нужен целият зор.
Моята щерка имаше доста висок бал, въпреки това писахме 23 паралелки, че да няма после "кой ми ср@ в гащите?!"

# 483
Имаше и случай на дете с много висок бал, родителите не знаели, че трябва да подадат заявление за класиране...

# 484
Моята искаше във Френската, във Вазова, после искаше в 18 то с японски, накрая реши 51 во анимация с втори японски, даже на НВО по рисуване я записах, Слава Богу не можа да стане сутринта, значи не и е било важно. Организирах , тайно, случайна среща с едно приятелско дете, което учи японски и тя я отказа от това "желание". Щом толкова бързо се отказа, значи не го е искала сериозно, беше моето заключение. СМГ не желае категорично, заради това, че най-отвратителните булита от класа и отидоха там, тази среда не и понася, иначе много и щрака акъла по математика, състезанията през годината показаха, че може да поддържа ниво по мат и без да е в МГ. И, остана езикова.
 Френски или немски, голямо чудене падна и накрая избра познатото. А и френската била само сутрешна смяна, което е ужас за моята.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 12:13 от Априлски душ

# 485
  • София
.....каза ли после какво са измислили от МОН? Grin

Извинили са им се за неудобството и са им предложили да си изберат между СМГ, НПМГ и Туес Simple Smile
Много добро !😆😆😆🤣

# 486
Майтапа настрана, но всяка година чета относно първокласниците бисерът "Пиши само това, което искате и не пиши училището по район, така ще са принудени да ви вземат. Аз/ моя позната/ братовчедката на лелята на приятелката направила грешката да пише училището по район и детето там е пратено, а не където те искат и писаха на първо желание." Този форумен бисер имам спомен, че го четох и преди - пишем каквото искаме да му мисли после МОН/ РУО.

# 487
Те сигурно се майтапят хората, надали говорят сериозно...

# 488
  • Бургас
Шмърциплянку, и ние така направихме, въпреки смеещото се емотиконче, което ми цъкнаха във вайбър, когато споделих колко желания сме писали.

Продължавам да се изненадвам колко незапознати с реда на класиране е имало. Безхаберие от страна на родителите, прекалено доверие в детето, което е оставено да се оправя само ли? В инфоприем си пишеше всичко, в доста училища разясниха подробно какво се прави, в нета има информация...

# 489
Selleste, пише, но някой трябва да го прочете и най-важното да го разбере. Тук редовно се пише за неправилна подредба, чак и се тръшкат защо така се е получило. Те са го казали кьорав карти не играе.
Мен ме учудва и друго, някой който няма нужния бал, но се тропа с краче и от деца, и от родители, как еди кое си училище им стига бала, но не им харесва и им е под нивото. Е това наистина не го разбирам.

# 490
Те сигурно се майтапят хората, надали говорят сериозно...
Напротив, съвсем сериозни съвети съм чела относно първи клас да се пише само желаното училище и да не се пише това по район, за да можело да бъде прието детето там, където искат, а не там, за където има точки.
И реално всяка година из страната, не е софийски патент има родители, които не разбират системата и се водят само по рейтинг на училища и желания без да вземат предвид бала на детето. Това може да работи в градче с 2 училища, но не работи в град с 10+. И после изненада - детето не е прието, какво да правим?

# 491
  • София
. Съжаляваше, че не сме сложили 1АЕГ по-напред и заговори за 5-то класиране, за което вече няма да го послушам. Мисля, че просто е изплашен от коментари на приятели, че се учи много, повече и от НЕГ.
Сега се е кротнал и не коментираме повече.
В 73-то се учи много, пиша от опит със сина ми, който завърши тази година там. Математика е силна и изискват много, по останалите предмети също. Не е лесно да държиш висок успех. Но може и да креташ с нисък. Това важи обаче за всички с “ високо балове училища. Така, че трябва да си правят сметката от рано , защото повечето чужди университети не ползват само ДЗИ, а искат успех 3-4 години назад.

# 492
  • Куциндрел
Selleste, пише, но някой трябва да го прочете и най-важното да го разбере. Тук редовно се пише за неправилна подредба, чак и се тръшкат защо така се е получило. Те са го казали кьорав карти не играе.
Мен ме учудва и друго, някой който няма нужния бал, но се тропа с краче и от деца, и от родители, как еди кое си училище им стига бала, но не им харесва и им е под нивото. Е това наистина не го разбирам.

Няма нужда да ги разбереш, стоиш и им гледаш сеира. Някои се оправят с връзки, други все пак се записват в училище с реалния бал и после тръшкането им продължава дълго.

# 493
Имаше и случай на дете с много висок бал, родителите не знаели, че трябва да подадат заявление за класиране...

.....и подобно - не натиснали бутона "подай" (или както се казва бутонът)

# 494
73 то е много хубаво училище, напълно се вписва в първата десетка. Математиката е силна, заради добрите учители по мат и заради силните деца по мат. Същото е и НЕГ. И там има много силни учители по мат. НЕГ имаха един период , когато се заклатиха и нямаха учители, една напусна, друга излезе в майчинство, специално за профилната мат беше текучество, но накрая намериха едно младо момиче, последна година в университета, което се оказа страхотна. Аз бях записала голямата на курс по мат ПП, заради ДЗИ, но тя в един момент се отказа, защото в училище по-добре обяснявали. Сега гледах списъка с учители по мат на сайта на НЕГ, още е там, дано да се случи тя да преподава и на малката.
 По немски се учи много здраво, не само първата година.

Общи условия

Активация на акаунт