Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 313
  • 823
  •   1
Отговори
# 465
Ние обсъждахме възможности, учебни планове и различни информации по отношение на училищата. Той каза какво категорично не желае да учи и всъщност не останаха кой знае колко варианти.
След всяко класиране, сядаме анализираме и подреждаме. Неговата подредба на желанията съвпадаше с моето виждане, така че не е имало кой знае колко размисли и страсти. Заявления не съм поправяла.

П.П. Някой успя ли да разбере в крайна сметка кога е класирането/записването на децата от втората дата и колко са те? Никъде, нищо не откривам. Тайна ли е, що ли?!?

# 466
  • Куциндрел
Нашето искаше в точно определено училище първо, а после определена специалност, за която не се пребори. Едното му желание се сбъдна, за другото да си прави изводи.

# 467
  • Varna
Доста училища са си обявили графика за прием след четвърто класиране. Примерно за тези датите за обявяване на класирането са:

31 СУЧЕМ – 20.08.
2 АЕГ – 21.08.
73 СУ - 27.08.
32 СУ – 27.08.
НПМГ - 01.09.
ФЕГ – 03.09.
22 СОУ – 03.09.
НЕГ – 04.09.
1АЕГ – 09.09.
Испанската – 09.09.

Подаването на документи обикновено е предходния работен ден или в самия ден на класирането. Някои вече са обявили и свободните си места.
Здравейте, извинявам се много, ако вече е коментирано, но тази информация за свободните места къде се вижда- на сайт на училището, на сайта на съответното РУО? Това е за София разбирам, а за Варна?

# 468
Доста училища са си обявили графика за прием след четвърто класиране. Примерно за тези датите за обявяване на класирането са:

31 СУЧЕМ – 20.08.
2 АЕГ – 21.08.
73 СУ - 27.08.
32 СУ – 27.08.
НПМГ - 01.09.
ФЕГ – 03.09.
22 СОУ – 03.09.
НЕГ – 04.09.
1АЕГ – 09.09.
Испанската – 09.09.

Подаването на документи обикновено е предходния работен ден или в самия ден на класирането. Някои вече са обявили и свободните си места.
Здравейте, извинявам се много, ако вече е коментирано, но тази информация за свободните места къде се вижда- на сайт на училището, на сайта на съответното РУО? Това е за София разбирам, а за Варна?

За момента е само извадка от сайтовете на училищата. Няма единен списък и график обявен от РУО-София.
Слидва да следите сайтовете на избраните от Вас училища и съответно РУО-то ви.

# 469
Добре че децата имат личен ориентир, че ако разчитаха на мен със сигурност щяха да попаднат в неподходящи за тях училища. Преди да се насочи какво иска да учи, на сина ми му бях предложила да ходи в НТБГ, защото има възможности за професионално развитие след това. Добре че детето е с акъла си, че мъките ми щяха да са огромни. Това въобще не му е интересно, няма усет към материята и изобщо не е неговото. Едва изтърпя една година икономика в училище.
Иначе като си кажат какво искат и им съдействам по всякакъв начин с проучване, сравняване, подреждане, чисто административно разчитат на мен, останалото си е тяхна грижа.

# 470
  • София
И ние оставихме дъщеря ни да реди желанията си. След 7 години само немски и сертификат DSD1 B1 по немски отказа да го учи. Искаше 1АЕГ, аз тайно и не толкова предпочитах ФЕГ, беше я писала също. Освен, че тя си проучи 1АЕГ и реши, че я предпочита от 2-ра, която писа след ФЕГ, една от причините беше и че доста деца от училището й отиват точно във втора, а тя искаше смяна на среда. За нас това беше Ок, но в случая съвпада и с нашето виждане за двете английски така, че нямахме драма. Иначе не мисля, че бих позволила такова незаписване след класиране или поне бих контролирала след това 3- то класиране и редене на желания. Ако е достатъчно висок бала за тези класирания има сериозен шанс да успее при добра преценка на местата и подредбата

# 471
Случват се грешки понякога при реденето и затова остават некласирани деца, но тази година и самите балове бяха доста по-високи от миналата и имаше изненади за някои паралелки.

Доста се изписа за подреждането, но пак може да има някой неразбрал. Бях писала в предишната тема, че минали години имаше случай, споделен във форума - майката подрежда наобратно желанията, отдолу най-исканото и после - олеле.

# 472
  • София

П.П. Някой успя ли да разбере в крайна сметка кога е класирането/записването на децата от втората дата и колко са те? Никъде, нищо не откривам. Тайна ли е, що ли?!?
Миналата година не беше тайна, тази явно е. Предполагам, че вчера е било допълнителното класиране, днес и утре вероятно е записването и допускам, че в четвъртък ще публикуват свободните места или най-късно в петък.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 11:47 от sanaka

# 473
Реално изборът му за училище си е негов. Сам се ориентира някъде към средата на годината. Преди това беше категоричен за друго училище, но под влияние на различни фактори смени мнението си. Категоричността допълнително ме напрегна, защото не исках да се фиксира в конретно място, за да не се почувства и разочарован. Изпитите са си изпити и когато амбициите са по-високи, после боли повече. Затова се постарах да проуча максимално плюсове и минуси за училищата, които смятам, че може да изкара бал за тях и да му сдъвча и изплюя събраната информация. Не съм я поднасяла манипулирано, но за всички места посочих и негативите, които аз виждам.
Беше категоричен, че не иска математика и информатика, както и немски. Съобразих се изцяло с това му желание.
Ясно му беше, че окончателното решение е при подаването на заявлението на 1во класиране и нямаше опции да размисля.
До каква степен бих позволила претенции... ами умерена разбира се. Аз може много да обичам математика и той да има бал за смг, но като не иска да учи това е безумно да го натискам. Ако беше поискал Бузема нямаше да го огрее. В крайна сметка носим и отговорност за тях, не сме само за удовлетворяването на капризите им.

# 474
Имало разпореждане на РУО първи те да изнесат свободните места.
П.п. Ако сте си набелязали училища, звъннете, за да си направите някаква сметка.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 11:15 от Spensa

# 475
  • София
Ами някои са си ги обявили. 73-то например.

# 476
Случват се грешки понякога при реденето и затова остават некласирани деца, но тази година и самите балове бяха доста по-високи от миналата и имаше изненади за някои паралелки.

Доста се изписа за подреждането, но пак може да има някой неразбрал. Бях писала в предишната тема, че минали години имаше случай, споделен във форума - майката подрежда наобратно желанията, отдолу най-исканото и после - олеле.

Класиката си остава с арабската паралелка в 18-то. Добре, че успяха да поправят щетата на трето или четвърто класиране.

# 477
Оо, форумната история познава далеч по-големи бисери.
Имаше една майка, която беше решила, че ще пишат само каквото искат на всички класирания (все високобалови гимназии, за които реално нямаше шанс), пък после от МОН да му мислели, като остане некласиран никъде на 15.09...

# 478
.....каза ли после какво са измислили от МОН? Grin

# 479
.....каза ли после какво са измислили от МОН? Grin

Извинили са им се за неудобството и са им предложили да си изберат между СМГ, НПМГ и Туес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт