Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 248
  • 823
  •   1
Отговори
# 720
  • Куциндрел
Разсъждават си хората в темата.
Ох, да отклоня малко - как успя да му хрумне на синковеца, че чедър се стърже на възможно най-ситните дупки на рендето? Че и на двете най-ситни пробвал. Сега се чудя с какво да го измия. С гъба не става, с телче не става, че и двете почват да се стържат.

# 721
И балът в ЕГ ще се вдигне и ще стане като в СМГ и НПМГ, защото сега деца и родители си казват ако не вляза в една от 5-те ЕГ ще вляза в 32, 33..... и т. н. а после няма да е така.
А в ПГ влизат деца, които уж знаят какво искат, а накрая ще учат като в кварталното.

# 722
В съдомиялната не става ли?
В ЕГ балът и сега си е достатъчно висок, особено за НЕГ и Сервантес. Но дори и при тях не може да не падне качеството, щом като намаляват часовете.
И че сме против това съвсем не е в противоречие с това, което иска например Ваче, паралелките природни науки да са с РИЧЕ. Разбира се, че за деца с такива интереси е безумно в 8 клас да нямат такива предмети, а после в 9 клас да вземат 2 години за 1, при намалени часове и по език, и накрая нито език, нито Б и Х. Започвам да мисля, че наистина идеята е, че образовани и знаещи хора не им трябват.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 18:32 от Татко Мецан

# 723
След 10 цикъла в съдомиялната почти си оправих тенджерата от опита на децата да разпукат пуканки с авокадово масло.
sanaka, аз не мога да му смогна. Висока производителност има. За съжаление.
Този човек няма ли кой да го посъветва да отиде да направи една консулъация с лекар. Мисля, че има някакъв проблем. Това не е нормално да скачаш като патица от една глупост на друга.

# 724
Сега се чудя с какво да го измия. С гъба не става, с телче не става, че и двете почват да се стържат.
Ако имате съдомиялна - там. Всичко размеква и го изчиства.

# 725
Да, има програма на 70 градуса - при такава температура всичко се разтваря и разчиства. И това е физика и химия🤣

# 726
  • Куциндрел
Една тенджера преди време с 3 пръста загорял шоколад я оправих с две последователни накисвания с един силен препарат за фурни.

# 727
sanaka, той и професионалната подготовка иска да отреже, и то с повече от 1 час седмично. Защото, нали, изведнъж ще скочи нивото на там, където отиват тези часове. Колкото скочи и при предното увеличаване.

Ранното профилиране има доста недостатъци, не е като да не му трябва пипане, ама на много други неща им трябва повече пипане спешно - учебниците, да речем. Иначе нещо като ФУЧ - плаващо, което всяка година може да се избира - ми допада много повече. Учиш общообразователна база. Освен нея, вместо профил, да можеш през годините да избираш като ФУЧ теми от профилите. Примерно влизаш в МГ, пишеш в осми ФУЧ механика, в девети - анатомия, в десети - Java. Ако ти се учи само физика, или знаеш къде ще кандидатстваш и ти трябват часове - пишеш си в девети и десети само останалите раздели от физиката.

# 728
Фуч и иуч училището ги избира. При нас има два варианта за разпределение на чадовете между фуч и иуч и това е.
Да, има програма на 70 градуса - при такава температура всичко се разтваря и разчиства. И това е физика и химия🤣
Очевидно не всичко. Още 2-3 пъти и сме готови за нов опит.

# 729
  • Куциндрел
За съм за задължителен час готварство. Да се учат как се стърже, пържат яйца и подобни. И най-гениалния учен трябва да може да си направи обяд.

# 730
Разтваря ги...аз не съм някой мачо да стоя с бирата на дивана, много често домакинствам. Всеки ден всъщност. Жена ми да не ми е слугиня. Скоро си купихме съдомиялна, защото мислехме, че като сме само трима и няма нужда. Миех чинии на ръка като негър в Харлемски бар братче 🤣 та съм чистил загорели тенджери. И пазарувам, и с прахосмукачка чистя, и прах бърша, и боклука хвърлям... обаче със съдомиялната се родихме. То натискаш едно копче и ти ги вади чисти 🤣 в голяма грешка сме били, че не ни трябва. И ти казвам, на 70 градуса няма нищо, което да остане по съдовете. То като я отворя след цикъла и отвътре такава жега и пара излиза, че може да ти изгори очите, ако не се дръпнеш веднага. Пробвай и ще видиш.

# 731
  • у дома
Значи тоз министър има много развинтено въображение или поне екипа му,ако не идва от него...

# 732
Ceca, ех, а имахме трудово едно време. Кексове, манджи, че и калъфки за възглавници, чанти... и чешмичка тип сувенир по дървообработване, на която имах 5, че не тече вода от нея Simple Smile

Тия разнообразни фучове как точно си ги представяте откъм преподаватели. Значи в училище Х ще има 200 преподавателя по всякакви предмети, че да може децата да си избират Laughing

# 733
  • Куциндрел
Да, а сега трудовото е технология и предприемачество където сгъват хартийки и правят таралежи от картофи, това в малките класове, а по-големите правят презентации за ферми за крави, бизнес планове за магазин и подобни.
После рендето намазано с чедър.

# 734
Да, а сега трудовото е технология и предприемачество където сгъват хартийки и правят таралежи от картофи, това в малките класове, а по-големите правят презентации за ферми за крави, бизнес планове за магазин и подобни.
После рендето намазано с чедър.
Абсолютно точно го описа. Поне при нас по ТП точно това правят.
За природните науки не ми се говори, наскоро описах тук детето колко много беше научило за две седмици лятно училище в природонаучния музей, всичко забрави, убиха му интереса в училище, а в музея беше научил 100 пъти повече за животните и растенията, отколкото аз знам. И му беше кеф. Е, в часовете в училище му убиха интереса. Същото и с географията. Знае всички държави, всички столици, всички флагове, знае точно площта и населението поне на 50 държави. Знае примерно за Северна Корея и за режима на Ким Чен Ун толкова, колкото знам и аз. От образователни клипове, които гледа на английски в нета. Знае и всяка държава точно къде се намира, не само на кой континент, а точно къде. За 1 секунда ще ти намери всяка държава на картата или върху глобус. Даже не казваше Азия, а Ейжа, а на Грузия казваше Джорджия. Така ги знае от клиповете. Е, има 5 по география. Учителката му няма представа от неговите знания, а и не й пука за това.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 19:06 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт