Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 26 473
  • 564
  •   3
Отговори
# 315
  • Варна
Голяма част от тази мръсотия се дължи и на въпросните "Нордове", за мен те са прекалено малки и с прекалено тесни отвори в сравнение с предните контейнери, да по-трудно ровят клошарите и мангалите в тях, но си ровят и разхвърлят и там. Но, като цяло е виновен и човешкият елемент. Напълни се със селяндури -> как пък на мен не се случи един път да си разпилея боклука около контейнера..., а и много търговски обекти пълнят казаните на 80% и за частни лица нищо не остава. После ако си мислите, че това с боклука не е нарочно...искат да махнат Благомир Коцев. Във момента, в който си подаде оставката за секунди ще бъде освободен. Това е играта. И заравят Варна в боклук, те са достатъчно умни да наемат умни хора да им изчислят колко точно трябва да се занемарят нещата, за да се обърне стадото срещу кмета, защото те друг няма да се сетят да винят.

# 316
И верно ли има идиоти, които смятат, че за неизвозването на боклука по договор, подписан от Портних, е виновен Коцев и то както е в ареста?

# 317
Нека данъците и осигуровките станат 40-50% от работната заплата, както е в добре “уредените” държави, по-високи данъци  и такси за 2+ жилища и коли. Пък ако и това в помогне с чувствителността към корупцията - нека да сме живи здрави.

# 318
И верно ли има идиоти, които смятат, че за неизвозването на боклука по договор, подписан от Портних, е виновен Коцев и то както е в ареста?
Много са...

Нека данъците и осигуровките станат 40-50% от работната заплата, както е в добре “уредените” държави, по-високи данъци  и такси за 2+ жилища и коли. Пък ако и това в помогне с чувствителността към корупцията - нека да сме живи здрави.
Сега процента сива икономика е 30%, отношението ще се запази, но вече в ползва на сивата.

# 319
  • Варна
@скаридка - а, ти какво си мислиш? като им повторят 3 пъти, че Коцев е виновен за боклука и тия ще са готови да го линчуват. Извинявай ама масово има входове с изгорели 50% крушки, които се оправят с едно обаждане до домоуправителя и никой не го прави. Същите тия не ходят да гласуват. цял Пазарджик превзеха именно залагайки на апатията и глупостта на хората. 95% ги интересува салатката, рикийката и собствените им комплекси. Народа е масово опростачен и с липса на всякакво критично мислене.

@rupite - абсурд нещо да се промени. Има стара максима "нов бардак със стари курви не се прави". Има го и в Библията - не случайно Мойсей обикаля с евреите 40 години след бягството им от Египет, докато забрави и последният от тях що е да си роб. Тия високи данъци само ще помогнат на текущите благодетели на нацията и най-вече на г-н "Работя за хората" да се укрепят още повече, както и разграбването на гаранционния фонд след въвеждането на еврото.

# 320
@penkoman: ако под к.рви имаш впредвид политиците, те се сменят.
Ако имаш впредвид населението - манталитета се променя.
Пример - Сингапур преди и след 60-те години на миналия век.

# 321
penkoman, aко масата са толкова тъпи, то покупката на имот в Бг за инсвестиция съвсем се обезсмисля. Тия същите, с несменените крушки и мръсните входов,е ще са ти наематели и няма да им пука много каква кочина са оставили след себе си и в каква живеят

# 322
  • Варна
Политиците имам предвид - ами не се сменят. От 20 години са ББ и Момчето. Имаше и някакви други включвания, но общо взето примерно ППДБ пак им нареждаха от ЕС какво да правят, а не какво е добре за народа. И проблема е в дълбоката държава - всякакви административни позиции - тоест за да дойде истинска промяна тя трябва да удържи поне 4 години за да минат освен парламентарни и общински избори за да изчистят всички зависими защото иначе октопода пак пуска пипала.

А, народа той си е народ - тесто. Навремето щом Бай Тошо успя за 45 г да ги превъзпита, да се срамуват ако са мръсни, прости и необразовани, да са на почит науката и изкуството, да се следи са шум и нередности и.т.н. значи и сега може да се превъзпита народа и то бързо, но докато футболисти, манекенки и ББ са ролевия пример не виждам как ще се променят хората и манталитета им.

А, Сингапур специално съм им чел историята и защо са това, което са в момента и това, което прочетох по никакъв начин не ми кореспондира на това което правим тук и манталитета ни, така че Сингапур няма да станем. Сингапур дължи успеха си на един човек с визия и желязна ръка, който е имал и морал.

# 323
Penkoman,  я пак бай Тошо кого е превъзпитал? Сегашните 60+ са получили началното си възпитание по негово време, точно те са основния проблем. Техните отрочета пък бяха възпитани от тях самите, че са топа на топа и НИКОЙ няма право да им прави забележка.. Та тук малко я закъсахме!
И ако на обикновения работник мое му скочиш с държавна сила, то какво да направим такива като шефа на русенското МВР

# 324

Боклуците не са само от тези, които чинно си плащат данъци. Много хора живеят на квартира или пък ремонтират и масово си изхвърлят строителните отпадъци извън контейнерите! Пълно е с натрошени стъкла, дивани, шкафове и т.н

# 325
  • Варна
@скаридка - ти като се качиш в нова кола как е шофирането, или ако не шофираш 10-20 години как е? Същото е и с бай Тошовото възпитание. Народа както казах е тесто, като една градина, която ако не се поддръжа и буренясва, така са и хората, те ако някой не ги натиска бързо се връщат към генетично заложените им навици, възпитанието на бай Тошо не стига за генетична промяна, за нея са нужни поколения - 2,3,5,10 (за пример Скандинавия и как мислят различно от нас ). А, пък след като опростачването се е наложило като държавна политика, както можем да очакваме. Възпитанието спадаше постепенно в годините. Докато се стига сега до момента да се харесва гротескното - ето примерно имам досег с два продукта - единият класически семпъл, красив, другият крещящ...познай кой се харчи. Или преди малко на кръстовището, жена ми ръкомаха и подскача що се бавя, че да може да мина и да си направи левият завой, тя нито има моята видимост, нито носи моята отговорност но ръкомаха там......на това са научени, да дънят чалгата и да се нервят на пътя, че се забавили 1 секунда все едно са генерални директори на немски концерни с годишни заплати по 10 милиона...

А, що се отнася до въпроса за наемателите, аз съм позиционирал продукт в определен сегмент и си подбирам наемателите по много характеристики, все пак не всички са дебили. По мои наблюдения ако си дебил хазяин, шанса да имаш дебили наематели е огромен.

# 326
Идвам с "прекрасни" вести за Астрал Тауърс
https://afera.bg/%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b … JY58Fhc_9-yXTMSgQ

Сега е време да се бият брокерите от Нов дом 1

Не знам Коцев да им е обещавал, че ще могат да го построят,  но пък нали той трябва да е виновен за всичко, белким успеят да го задържат още в ареста.  Увереността за строеж и продажбите вървяха 2021-2022, тогава никой не е и мислил, че Варна може да има Коцев за кмет

Penkoman,  ти вярваш, че арогантните наследници на върлите фенове на социализъма могат да се превъзпитат.. Тцъ, не става.
Най обичам такива дето бащите и дядовците им дошли от селата да работят в Девня, па им дали по един апартамент на Варна, и решили , че са топ варнЯнци. Несравними са с интелигентните хора, които имат къщи в централна градска част, 5-6 поколение. С тези хора може да се разбереш и без думи, няма да ти затвори подхода на двора, ще си задържи боклука един ден на терасата за да не се препълва контейнера. Ама то тези хора се преместиха по вилните зони и селата, не издържаха на руско-украинския наплив, а преди това някои трудно преживяха добричките бекове с пари, но без обноски

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 16:41 от скаридка

# 327
Не може всички да са кореняци, нека има има и пришълци (наематели), обаче той свикнал на село да си паркира пред портичката и на във Варна така иска. И понеже е купил жилище във Варна, голям го вади.

Пресен пример ми е един емблематичен комплекс, нов собсвеник купил един гараж, ама има 3 коли завалията. И къде мислите спира излишните возила. На общите части. Ако му направиш забележка се пери като петел. Манталитет. Какво да се прави. Закърмено с тарикатлъци, цял живот в сивия сектор работи, дето вика Пенко, он дъни чалгата, в 19ч вече е на 2 ракии. Иначе варненец, последен сред гражданите ама варненец.

# 328
  • Варна
Какво 5-6 то поколение. То това са много малко хора. Аз съм трето поколение, баба ми е родена тук 20те, 5-6то трябва да са били тук около Освобождението значи, а Варна в първите десетилетия на 20ти век е 30 000.
След Освобождението през 1878 г., населението на Варна е около 21 000 души, като българите са били малцинство (около 3500 души)
Шанса да намериш такъв клони към 0. Те такива като мен са рядкост...едно време по заведенията в студентските години редовно трябваше да доказвам, че барем съм от Варна с личната си карта на любопитни приятели студенти от близко и далеч.

Варнянци....ами Варналии Simple Smile...като ми каже някой аз съм варналия...и ми става ясно колко по на север му е генетичният кладенец.

А, що се отнася до превъзпитание, да всеки може да се превъзпита с морков, с тояга или асорти.

# 329
Според мен с финансови санкции трябва да се превъзпитава. Някак си по хуманно ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт