Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 14 420
  • 259
  •   2
Отговори
# 240
  • Варна
чувал съм брокерски приказки и за "общежития" там, явно има нещо, но аз брокера като ми каже, че навън е светло и да изляза да видя, че е светло пак няма да повярвам.

# 241
По-лесно се вадят документи с такъв статут, но както каза лъки, мощнността е фактор, до колкото знам там няма свободна мощност, дори и подстанцията на комина няма, алтернативата е зпз, но да си докараш ток от там са много пари.

# 242
Има приятел, малък строител, от него знам че Кайсиева няма вече ток. Акт 16 там ще е мираж. А тези общежития ги продаваха на тъмнозелено на 900е/м2. Честито на печелившите.

# 243
Тока не е като нефта, веднъж свършил да го няма завинаги. Може да се надгради мрежата колкото е нужно, технически проблем няма за това. Не е ясно кога ще стане просто.

# 244
Тока не е като нефта, веднъж свършил да го няма завинаги. Може да се надгради мрежата колкото е нужно, технически проблем няма за това. Не е ясно кога ще стане просто.
Отлично обяснение по брокерски, но свършиха будалите.

# 245
Taка, така само да се разберем къде ще се изгради, т.е. кой ще даде терен, и кой ще плати за нова подстанция Simple Smile
ЕРП Север не е длъжно, на държавата й е все тая дали ще се строи във Варна, общината пари няма, сал едни строители останаха мераклиите, обаче там сумите са десетки милиони Simple Smile, та не знам
За момента от държавата ще се финансира още една клетка в подстанция Изток и ремонт на тази на Траката за да покрие застрояването на Север

# 246
Абсолютно.
Според мен приключиха печелившите сделки на тъмнозелено. А пък ако е за основно жилище, в никакъв случай.

Може да се отвори ниша за флипване. Парите не спят.

# 247
Не става само ремонт или ново оборудване, до момента,всички кабели до трафопостовете са съобразени с мощността на подстанцията. Добавяш мощност е равно на добавяш нови кабелни трасета за изграждане на нови трафопостове. Ако не се строи до подстанцията, значи говорим за много пари.

# 248
Отлично обяснение по брокерски, но свършиха будалите.
Това е лъжа или се самозалъгваш. Будалите ще свършат когато свършат и хората. Няма как да има дъжд и да няма локви…

# 249
Има вариант, ако някой е купил в тези общежития до Джъмбо да не глътне вода съвсем. Варианта е да продаде на акт 14, ама веднага. Така че си "извади" парите от батака.

# 250
Съмнявам се че фирма като Майт ще позволят това да се случи..а и все пак се изгражда хипермаркет до сградата им в кайсиева. Никакъв шанс да не оправят проблема с тока, ако изобщо има наистина такъв.

# 251
  • Варна
Какво става, имотите падат ли? Ама реално, не статистика колко обяви им паднали цените, защото там нито виждаме с колко, нито колко са били преди това. А, и не виждам статистика на колко обяви са качени цените, с колко и колко са били преди това.

# 252
Като искаш толкова реално да е, защо не направиш ти проучване и да споделиш подхода, данните и заключенията си? Вместо да чакаш на готово някой да ти каже и ти да го упрекваш след като не ти хареса заключението му.

Всъщност кой подход за теб би установил реално движение на цените на имотите и кои са тези имоти които целиш?

# 253
  • Варна
Защото нямам интерес да се доказвам на никой, което не значи, че нямам право да съм съгласен или несъгласен с нечии статистически методи. За мен правилната справка би била единствено брой продадени имоти по квартали, тип имоти - панел, тухла, ново, старо, на акт 14, обзаведено, необзаведено, квадратура, етаж, цена на продадените имоти и сравнителна справка с миналата година. Щото е трябва да сравняваме сходни неща.

# 254
И кой мислиш че изобщо може да събере такива данни, собственика на най-големия брокер тук може би? Пробвай да намериш всички тези неща за 1000 продадени имота тази година в града. Ако изобщо успееш което е съмнително, ще ти коства месеци работа, и когато я свършиш каква ще е наградата? Ще напишеш едно съобщение тук което всички да критикуват защото не им харесват данните или живота или че вали дъжд в момента.

Общи условия

Активация на акаунт