iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 137

• 31 104
  • 706
  •   2
Отговори
# 690
КОДА ти и под тях веднага се вижда какво имаш като rewards
Имам спечелена сума от оставени ревюта. Но не виждам бонус за използван персонален код, а приятелка твърди, че го е ползвала.

# 691
  • София
Възможно е, след въвеждането на твоя код, да е отворила линк или снимка-линк. Така се прикачва натрапен код, който измества твоя код.
Ако и пускаш линкове през бгмама, те се зареждат с техни кодове (на бгмама).
Отвориш ли линк от бгмама - на теб веднага ти се прикачва натрапен код - т.е. възможно е да не си изпратила чисти линкове (ако ги пускаш на мейл, ФБ и т.н.)

# 692
  • Berlin
След като го е въвела, излязло ли е някакво съобщение? Можем само да гадаем какво е станало.

# 693
О, нищо не съм ѝ пращала с линкове. Просто ѝ казах след кода за отстъпка, който ще ползва да напише и моя персонален код. Както и да е. Интересно ми беше дали бонусите по някакъв начин са разделени на такива от ревюта и такива от персонални кодове.

# 694
Интересно ми беше дали бонусите по някакъв начин са разделени на такива от ревюта и такива от персонални кодове.

Ами, да, срещу всеки спечелен бонус си пише от какво е. Peace Примерно, ако някой е ползвал кода ти, си пише "Referral". Но иначе, се виждат на едно място - в графа "Rewards".

Код за отстъпки: CWG5069

# 695
Това не го знаех и за това попитах. Най- вероятно приятелката не е направила нещо както трябва. Следващия път ще бъдем по- внимателни.

# 696
Желязо и магнезий пиех на отстояние, не е в това проблемът.

# 697
А пропускливи черва и проблеми със стомаха като цяло.

# 698
За това се замислих и аз. И все пак искам да сменя формулите и ще изчакам мнението на Денис.

# 699
  • София
Денис,
Имам нужда от съвет. Явно имам проблем с усвояването на витамини и минерали, и лекарства (еутирокс). До този
Скрит текст:
извод стигам на база изследвания.
От 3 + месеца приемам желязо, магнезий, 1 опаковка калций.  Днес пуснах изследвания - на долна граница са, не съм мръднала и единица нагоре - калий, натрий, калций, желязо, магнезий 😞
Можеш ли да ме посъветваш за някакви качествени добавки от сайта, с които да си помогна да набавя тези дефицити 🙏
Усвояването на витамини и минерали зависи от формата, дозата, начина на прием ... и здравословното състояние, най-общо... и храненето.
За Желязото - усвоява се бавно и продължително време, поне 6 месеца, а понякога 9 и повече месеца. Дали се усвоява и как, могат да покажат контролите на т.н. Железен панел и Ретикулоцитите ( в началото поне).
Целият Железен панел включва: Желязо, ЖСК, Хемоглобин, Еритроцити, Ретикулоцити, Цинк, Мед, Церулоплазмин, Феритин, Трансферин ... но, ние сме го свели до 3-5 показателя. Когато има проблем с усвояването, може би трябва да се следят и повече показатели?! ... защото те дават и повече информация.
Напр. серумните нива на желязо  (само), варират през деня и не са показателни ... по тях не може да се прецени дали и как се усвоява желязото. Когато се приема желязо-добавка, Хемоглобинът, Феритинът и общото Желязо в тялото се повишават с времето, но самия ред и времето на тези промени, могат да варират.
Най-дълго време отнема повишаването на Феритина, месеци, докато Хемоглобина е за около месец.
Извинявам се за отклонението, че не е много по темата.
И последно - при дефицит на някои елементи, като Желязо, Цинк... попълването на Желязото е още по-трудно. Прием на много високи дози В12, също пречат на усвояването му.
Ето предложения за Желязо:
https://bg.iherb.com/pr/country-life-easy-iron-25-mg-90-vegan-capsules/17369
https://bg.iherb.com/pr/thorne-iron-bisglycinate-60-capsules-25- … per-capsule/52838
- на гладно, с вода, 2-3 часа преди хранене и кафе
- от В12 - 8-10 часа интервал
- от други витамини, минерали, медикаменти... - 4 часа
За отклоненията при другите елементи - пиши на ЛС или в темите за хормоните.
Магнезият не се спира преди изследване... и трябва да се приема поне 5-6 дни редовно, една и съща доза. ( напр. 300-400мг/дн) - серумните нива ще покажат дали го усвояваш и дали дозата е подходяща за теб.
Ако не го усвояваш, сменяш формата.
https://bg.iherb.com/pr/doctor-s-best-high-absorption-magnesium- … -mg-per-tablet/15
- на гладно с вода, час преди хранене, между храненията или вечер преди сън
- приемат се ниски, еднократни дози ( 3-4 пъти по 100 или 2х200мг, нещо такова)

iHerb® Код:  YUL919
- въвежда се след друг код

# 700
Здравей Денис, може ли да ми кажеш Селена  и Червенята боровинка как се пият на гладно или след храна.Трябва ли когато се приемат да се избягва комбинацията с други добавки.

# 701
И аз да питам за червената, ама и за синята. Взех ги и двете с големите намаления, не се удържах.

https://bg.iherb.com/pr/natural-factors-bluerich-super-strength- … -90-softgels/7049

https://bg.iherb.com/pr/natural-factors-cranrich-cranberry-conce … -90-capsules/5413

Мисля да почна първата. Синята.
Все пак Денис синята и червената как се пият, след ядене, преди ядене?
За някои неща са идентични като ползи, но са си различни.

# 702
  • София
Здравей Денис, може ли да ми кажеш Селена  и Червенята боровинка как се пият на гладно или след храна.Трябва ли когато се приемат да се избягва комбинацията с други добавки.
Здравей!
Селен - на гладно, с вода, час преди хранене... ако искаш да има ползи и за ЩЖ е по-добре да се приема вечер
Червена боровинка - на гладно с вода, час преди хранене... ако приемаш и други антиоксиданти, които се приемат също на гладно - може и на един прием ( напр. нар, черна череша, вишна, синя боровинка , акай/асай  ...). Ако ще се ползва за пикочна с-ма ( цистит и т.н.) - приема се на гладно, с малко вода и след 2-3 часа пиеш много вода.

И аз да питам за червената, ама и за синята. Взех ги и двете с големите намаления, не се удържах.
Скрит текст:
https://bg.iherb.com/pr/natural-factors-bluerich-super-strength- … -90-softgels/7049

https://bg.iherb.com/pr/natural-factors-cranrich-cranberry-conce … -90-capsules/5413

Мисля да почна първата. Синята.
Все пак Денис синята и червената как се пият, след ядене, преди ядене?
За някои неща са идентични като ползи, но са си различни.
И двете се приемат на гладно, с вода, час преди хранене, най-общо, но зависи и за какво ще ги приемаш?!
Напр. ако е просто като антиоксидант или напр. за очите, за ССС-ма, мозъка, ИР , за Имунн. с-ма ...  - може да ги приемаш заедно.
Ако Червената боровинка ще се приема за пикочната с-ма е по-добре да се приема отделно - с малко вода, на гладно и след 2-3 ч. пиеш много вода.

# 703
Благодаря Денис.
Но си мисля че е много заедно да ги пия.
Ще ги редувам.

# 704

Усвояването на витамини и минерали зависи от формата, дозата, начина на прием ... и здравословното състояние, най-общо... и храненето.
За Желязото - усвоява се бавно и продължително време, поне 6 месеца, а понякога 9 и повече месеца. Дали се усвоява и как, могат да покажат контролите на т.н. Железен панел и Ретикулоцитите ( в началото поне).
Скрит текст:
Целият Железен панел включва: Желязо, ЖСК, Хемоглобин, Еритроцити, Ретикулоцити, Цинк, Мед, Церулоплазмин, Феритин, Трансферин ... но, ние сме го свели до 3-5 показателя. Когато има проблем с усвояването, може би трябва да се следят и повече показатели?! ... защото те дават и повече информация.
Напр. серумните нива на желязо  (само), варират през деня и не са показателни ... по тях не може да се прецени дали и как се усвоява желязото. Когато се приема желязо-добавка, Хемоглобинът, Феритинът и общото Желязо в тялото се повишават с времето, но самия ред и времето на тези промени, могат да варират.
Най-дълго време отнема повишаването на Феритина, месеци, докато Хемоглобина е за около месец.
Извинявам се за отклонението, че не е много по темата.
И последно - при дефицит на някои елементи, като Желязо, Цинк... попълването на Желязото е още по-трудно. Прием на много високи дози В12, също пречат на усвояването му.
Ето предложения за Желязо:
https://bg.iherb.com/pr/country-life-easy-iron-25-mg-90-vegan-capsules/17369
https://bg.iherb.com/pr/thorne-iron-bisglycinate-60-capsules-25- … per-capsule/52838
- на гладно, с вода, 2-3 часа преди хранене и кафе
- от В12 - 8-10 часа интервал
- от други витамини, минерали, медикаменти... - 4 часа
За отклоненията при другите елементи - пиши на ЛС или в темите за хормоните.
Магнезият не се спира преди изследване... и трябва да се приема поне 5-6 дни редовно, една и съща доза. ( напр. 300-400мг/дн) - серумните нива ще покажат дали го усвояваш и дали дозата е подходяща за теб.
Ако не го усвояваш, сменяш формата.
https://bg.iherb.com/pr/doctor-s-best-high-absorption-magnesium- … -mg-per-tablet/15
- на гладно с вода, час преди хранене, между храненията или вечер преди сън
- приемат се ниски, еднократни дози ( 3-4 пъти по 100 или 2х200мг, нещо такова)

iHerb® Код:  YUL919
- въвежда се след друг код
Благодаря за подробния отговор, Денис.
Ето ми изследванията. Не исках да навлизам в излишни подробности, не следим само Желязо. Истината е, че и ТСХ не се харесва на едното, че е завишено, а не би трябвало. От там се заговорихме, дали пък нещо не се е случило и да не го усвоявам, т.к. през лятото жлезата е по- ненатоварена. Обикновено след една опакова сорбифер вдигам нивата от раз.  Сега, изпит 3 и нивата са..... почти без промяна, само +1 единица.
Калций изпит 1 опаковка, магнезий пия нон стоп. Имам един от айхърб препоръчан и един гръцки течен магнезий.
Реших да сменя формата и затова исках помощта ти, да подбера нещо добро.
Ще пусна малко изследвания жревни да видя дали всичко е наред там, за всеки случай.
Не знам дали не ми се натрупаха твърде много добавки и това да е още една причина за неусвояването.
Ще ти пиша на лично за другите.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 21:53 от ver4eto_sv

Общи условия

Активация на акаунт