Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 7 618
  • 92
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте!Какво правите при сърбеж по тялото ?.......но сега пак се започна преди сън...
Има едни миниатюрни буболечки, т.нар. кокошинци, части от милиметър са, почти невидими. Разпространяват се от гълъби. Не оставят следи от ухапванията. Размножават се бързо.
Също и акарите в леглото предизвикват сърбеж.
И какво се прави ако е това ?Пране ,гладене ,повече хигиена ,противоалергични?

# 91
Да, всичко това, плюс дезинфекция, плюс пръскане с препарати -има такива безопасни за хората.
Има и методи за почистване на леглото от акари със силни прахосмукачки с тупалка, и / или уреди с ув лъчи (тип "Джими" - https://jimmy.bg/product/jimmy-jv35/) . Не е трудно.
Не твърдя че точно това е причината за сърбежите, но има и такава вероятност.

Има едно нещо, в което съм убедена. Не всичките ни проблеми идват от менопаузата. Добре е да търсим истинските причини за тях и да ги отстраняваме навреме.

# 92
Фри, тук си много права. Преди години бях направила алергия от Семана. Пак як сърбеж и за себе си установих, че е от нея. Чак когато колежка случайно сподели, че майка и също не е ок с този омекотител и същите оплаквания, я махнах. Не бях споделила с никой, защото реших, че си внушвам... Смених и я, и спря.
Сега обаче поне при мен е от щитовидната. И с разбърканите хормони от менопаузата, доста неща се насложиха.
Днес ден 58 и никакъв изглед за цикъл. Много съм си добре. Антимюлеровият е 0,01...ами да си спира, че да не се мъчим взаимно мисля. Дано сме на едно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт