Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 8 708
  • 113
  •   3
Отговори
# 90
Здравейте!Какво правите при сърбеж по тялото ?.......но сега пак се започна преди сън...
Има едни миниатюрни буболечки, т.нар. кокошинци, части от милиметър са, почти невидими. Разпространяват се от гълъби. Не оставят следи от ухапванията. Размножават се бързо.
Също и акарите в леглото предизвикват сърбеж.
И какво се прави ако е това ?Пране ,гладене ,повече хигиена ,противоалергични?

# 91
Да, всичко това, плюс дезинфекция, плюс пръскане с препарати -има такива безопасни за хората.
Има и методи за почистване на леглото от акари със силни прахосмукачки с тупалка, и / или уреди с ув лъчи (тип "Джими" - https://jimmy.bg/product/jimmy-jv35/) . Не е трудно.
Не твърдя че точно това е причината за сърбежите, но има и такава вероятност.

Има едно нещо, в което съм убедена. Не всичките ни проблеми идват от менопаузата. Добре е да търсим истинските причини за тях и да ги отстраняваме навреме.

# 92
Фри, тук си много права. Преди години бях направила алергия от Семана. Пак як сърбеж и за себе си установих, че е от нея. Чак когато колежка случайно сподели, че майка и също не е ок с този омекотител и същите оплаквания, я махнах. Не бях споделила с никой, защото реших, че си внушвам... Смених и я, и спря.
Сега обаче поне при мен е от щитовидната. И с разбърканите хормони от менопаузата, доста неща се насложиха.
Днес ден 58 и никакъв изглед за цикъл. Много съм си добре. Антимюлеровият е 0,01...ами да си спира, че да не се мъчим взаимно мисля. Дано сме на едно мнение.

# 93
Така е,затова и кожния лекар коза -от всичко може да е!И преди съм имала такива сърбежи -но в рамките на около 5 дни и то тъмно след спиране на цикъла ,затова и първо предположих тази причина. В крайна сметка сега продължи 15 дни ,но постепенно спря,така и не разбрах причината,но определено след крема за атопична кожа рязко намаля .Върнах и предишния прах за пране аромата тоест и махнах новия сапун  с лимон .
Ще внимавам и ще наблюдавам занапред,благодаря на всички!

# 94
Здравейте момичета,

Включвам се и аз при вас. Миналата година юли месец имах цикъл за последен път. Десет месеца след това от много ядове и стрес нещо ми стана на вените и започнаха да ме болят. Имам две изпъкнали вени на краката от преди два месеца.  В родата нямаме разширени вени, но май при мен нещо се развива много агресивно.
Случвало ли се е на някой в менопауза да настъпи проблем с вените? Кога приключват промените в менопауза?

Благодаря ви много

# 95
Здравейте момичета,

Включвам се и аз при вас. Миналата година юли месец имах цикъл за последен път. Десет месеца след това от много ядове и стрес нещо ми стана на вените и започнаха да ме болят. Имам две изпъкнали вени на краката от преди два месеца.  В родата нямаме разширени вени, но май при мен нещо се развива много агресивно.
Случвало ли се е на някой в менопауза да настъпи проблем с вените? Кога приключват промените в менопауза?

Благодаря ви много
Нещо подобно при мен всяко лято -оправям се със детралекс ,пие се по схема ,но питайте разбира се и лекар !

# 96
Благодаря Shampagne,

На мен ми е първо лято, не знам защо предполагах и последно. Все си мисля, че някога спират тези болки. Хваща ме мускулна треска много лесно. На детралекс съм и аз, назначен от ангиохирург. Дали ако взимам витамини за менопауза тези симптоми ще изчезнат?

# 97
Здравейте,
Имам следния въпроскъм дамите с горещи вълни: Имате ли преди самото нахлувне на кръвта към главата, предхождащо стягане в гърдите за секунди, дотолкова, че понякога чак ми се гади и ми става толкова лошо, че чак глава ме заболява. И това в момента, в който вълната премине олеква и изчезва. Питам, защото все още незная дали въпросните симпотоми са признак на менопауза или е нещо друго. Аз съм с махната матка, но запазени яйчници. На 48 съм и ендокринологът каза, че хормоните ми уж били добре все още, каквото и да означава това. А аз съм с такива вълни вече година, че не се трае.

# 98
А въобще в менопауза ли си?? Ако хормоните ти са наред мисля, че не би трябвало да си в менопауза Grinning и проблемът е някъде другаде.

# 99
Горещите вълни ги има и в пременопаузата.Винаги е добре първо да се изключат други вероятни причини за определено неразположение-дефицити,разбъркани хормони и т.н.Незнам кои от всички хормони са изследвани,но е добре да се види цялата картинка и дори нещо да е в "норми",ако не е в оптимални нива и има симптоми нещата не са добре.

# 100
Аз попитах, защото темата не е за пременопауза, и се зачудих. А причините за топли вълни са много, тук прочетох:
"Горещи вълни, известни също като вазомоторни симптоми, обикновено се свързват с менопаузата, но могат да бъдат причинени и от странични ефекти на лекарства, проблеми с щитовидната жлеза или хипофизата и някои видове рак или лечение на рак. Дори мъжете с нисък тестостерон могат да получат горещи вълни

Още за Топли вълни | Симптом от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE% … D0%BB%D0%BD%D0%B8..."
"Топлите вълни могат да се дължат на:

Болести на пикочо-половата система - перименопауза, менопауза, предменструален синдром, аменорея, анормално вагинално и маточно кървене, олигоменорея.
Бременност, раждане и послеродов период - бременност, галакторея.
Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата - първична яйчникова недостатъчност, остър тиреоидит, затлъстяване, хормонален дисбаланс, хипертиреоидизъм, хипопитуитаризъм, панхипопитуитаризъм.
Болести на нервната система - мигрена, болест на Паркинсон, множествена склероза.
Инфекциозни и паразитни болести - туберкулоза.
Симптоми, признаци и отклонения от нормата - треска.
Психични и поведенчески разстройства - генерализирано тревожно разстройство, абстиненция (хидроморфон и морфин), паническо разстройство, емоционален стрес, употреба на наркотици.
Новообразувания - рак на тестисите, рак на простатата, ендометриален карцином, рак на матката, рак на панкреаса, медуларен рак на щитовидната жлеза, бронхогенен карцином, бъбречноклетъчен карцином .
Външни причини за заболеваемост и смъртност - страничен ефект от прием на медикаменти (антидепресанти, орални контрацептиви).."

# 101
Да,аз те разбрах,но съфорумката нищо не уточни,а менопауза и премено се коментират и  в двете теми.Така е, симптомите са свързани с много състояния и при всеки са индивидуални.Винаги трябва да се изключват възможностите.

# 102
Правих LH - 24 и FSH- 11,9. Ендокринолога каза, яйчниците работят още. А гинеколога дори не искаше да гледа изследвания, директно ми изписа Авиал /заместител на хормонопрепарат/.  За тази година и нещо съм пробвала различни добавки като вечерна иглика, феминим и др. Част от тях спираха вълните за известно време, но други - въобще никакъв резултат. И сега съм в изходна позиция- нищо вече не действа и се чудя за тоз Авиал , дали да го почвам.

# 103
Както вече стана ясно  за горещи вълни има различни причини и в организма много неща могат да не са наред.Попрочетете малко повече как функционира организма и след това се хвърляйте на добавки.

# 104
  • Козлодуй
Да попитам при нормално протичаща менопауза колко години се очаква да продължат тези горещи вълни?

Общи условия

Активация на акаунт