Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 8 887
  • 114
  •   2
Отговори
# 105
Разбира се, че прочетох някои неща и затова търся евентуална друга причина и затова питам тук дали това стягане в гърдите преди горещата вълна е нормално и при останалите. Все пак затова уж са и лекарите, но за тях явно с оглед възрастта ми, най-лесния вариант е менопауза и хормонално заместителна терапия и айде следващия…..

# 106
  • Козлодуй
Да, прочетох - няма надежден начин да се предвиди колко време ще продължат топлите вълни Simple Smile
Всеки различно го усеща когато започва вълната Simple Smile Аз лично - става ми просто горещо и ме кара да се разкопчавам и да пия вода после като се изпотя ми става и студено Simple Smile

# 107
При мен, при  такива пристъпи с изпотяване не имало стягане в гърдите.Но това съм аз.Възможно е да е на нервна почва,кардиологичен проблем,щитовидна жлеза и т.н.В тази възраст организма и много объркан и се гледат много показатели,не са само два  при полови хормони.Можеш да започнеш с кардиолог,читав ендокринолог или сама да си пускаш изследвания и да четеш из форума и по разни групи  и да си изясниш цялата картинка.Всеки лекар гледа от собствената си камбанария и е много трудно в крайна сметка да се определи от къде идва проблема.Малцина са тези,които гледат общо на целия организъм.дано да попаднеш на такъв.Прочети и в другата тема(за пременопаузата),там като че ли повече се дискутира.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 13:29 от dt

# 108
Правих LH - 24 и FSH- 11,9. Ендокринолога каза, яйчниците работят още.  ...
Аз, без да съм много информирана, си мисля че вълните се причиняват от спад на нивото на естрогена.
Този препарат ми е непознат и малко ме плаши със страничните ефекти.

# 109
Мислех си друго - след като добавките от типа Феминорм ми действат все пак, макар и за известно време,  ни означава ли това , че причината е действително менопауза?

# 110
Не,не означава,те действат на жени и в премено.
Вие в менопауза ли сте или не ?Имате ли цикъл?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:50 от dt

# 111
Писах по-горе, че съм с отстранена матка, но с яйчници. Цикъл нямам отдавна по тази причина, но яйчниците ми уж бяха наред.

# 112
Да,не съм внимавала и съм пропуснала,за което се извинявам.Пожелавам ти да си намериш добър лекар и добре да премислиш приема на ХЗТ.И все пак прегледай темата за пременото,ако имаш време и няколко теми назад.Там са споделяни и мнения за лекари от ,които са доволни потребителките.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 21:13 от dt

# 113
Писах по-горе, че съм с отстранена матка, но с яйчници. Цикъл нямам отдавна по тази причина, но яйчниците ми уж бяха наред.
Това, че си с отстранена матка, не означава, че си в менопауза.  Консултирай се със специалист, който ще ти каже дали яйчниците ти още функционират и в каква степен.
Менопаузата е свързана с яйчниковата функция, не с наличието на матка.

# 114
Здравейте момичета!
След направена снимка на стъпало-пръсти , се оказа, че имам артритни изменения на  метатарзо-фалангеалната става на 1ви пръст. Т.е. палецът.
От няколко месеца усещах прещракване и пулсираща болка . 
Като цяло, след продължително седене, едва се раздвижвам. Боли ме  цялото тяло.
Днес съм при личната и ще видя какво ще предложи. То май само замазване на положението с лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт