Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 9 500
  • 120
  •   2
Отговори
# 105
Разбира се, че прочетох някои неща и затова търся евентуална друга причина и затова питам тук дали това стягане в гърдите преди горещата вълна е нормално и при останалите. Все пак затова уж са и лекарите, но за тях явно с оглед възрастта ми, най-лесния вариант е менопауза и хормонално заместителна терапия и айде следващия…..

# 106
  • Козлодуй
Да, прочетох - няма надежден начин да се предвиди колко време ще продължат топлите вълни Simple Smile
Всеки различно го усеща когато започва вълната Simple Smile Аз лично - става ми просто горещо и ме кара да се разкопчавам и да пия вода после като се изпотя ми става и студено Simple Smile

# 107
При мен, при  такива пристъпи с изпотяване не имало стягане в гърдите.Но това съм аз.Възможно е да е на нервна почва,кардиологичен проблем,щитовидна жлеза и т.н.В тази възраст организма и много объркан и се гледат много показатели,не са само два  при полови хормони.Можеш да започнеш с кардиолог,читав ендокринолог или сама да си пускаш изследвания и да четеш из форума и по разни групи  и да си изясниш цялата картинка.Всеки лекар гледа от собствената си камбанария и е много трудно в крайна сметка да се определи от къде идва проблема.Малцина са тези,които гледат общо на целия организъм.дано да попаднеш на такъв.Прочети и в другата тема(за пременопаузата),там като че ли повече се дискутира.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 13:29 от dt

# 108
Правих LH - 24 и FSH- 11,9. Ендокринолога каза, яйчниците работят още.  ...
Аз, без да съм много информирана, си мисля че вълните се причиняват от спад на нивото на естрогена.
Този препарат ми е непознат и малко ме плаши със страничните ефекти.

# 109
Мислех си друго - след като добавките от типа Феминорм ми действат все пак, макар и за известно време,  ни означава ли това , че причината е действително менопауза?

# 110
Не,не означава,те действат на жени и в премено.
Вие в менопауза ли сте или не ?Имате ли цикъл?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:50 от dt

# 111
Писах по-горе, че съм с отстранена матка, но с яйчници. Цикъл нямам отдавна по тази причина, но яйчниците ми уж бяха наред.

# 112
Да,не съм внимавала и съм пропуснала,за което се извинявам.Пожелавам ти да си намериш добър лекар и добре да премислиш приема на ХЗТ.И все пак прегледай темата за пременото,ако имаш време и няколко теми назад.Там са споделяни и мнения за лекари от ,които са доволни потребителките.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 21:13 от dt

# 113
Писах по-горе, че съм с отстранена матка, но с яйчници. Цикъл нямам отдавна по тази причина, но яйчниците ми уж бяха наред.
Това, че си с отстранена матка, не означава, че си в менопауза.  Консултирай се със специалист, който ще ти каже дали яйчниците ти още функционират и в каква степен.
Менопаузата е свързана с яйчниковата функция, не с наличието на матка.

# 114
Здравейте момичета!
След направена снимка на стъпало-пръсти , се оказа, че имам артритни изменения на  метатарзо-фалангеалната става на 1ви пръст. Т.е. палецът.
От няколко месеца усещах прещракване и пулсираща болка . 
Като цяло, след продължително седене, едва се раздвижвам. Боли ме  цялото тяло.
Днес съм при личната и ще видя какво ще предложи. То май само замазване на положението с лекарства.

# 115
.....
Това, че си с отстранена матка, не означава, че си в менопауза.  Консултирай се със специалист, който ще ти каже дали яйчниците ти още функционират и в каква степен. ...
И защо да се консултира? Какъв е смисълът?
Никакъв. В менопауза или не, все тая. Тя си има симптомите. Ще я излекуват от какво? от менопауза симптоми....
elzbieta, ще живееш Grinning пий си добавките, които ти помагат, и се наслаждавай на живота. Грижи се за себе си, редовно профилактични прегледи, и така. Няколко месеца горещи вълни ще изтърпиш. На тази възраст не бих започнала хзт, ако не е супер мега наложително.

# 116
Мъдро... Как не помислих за смисъла?!
Например, защото е притеснена, а сега се консултира с бгмамма и получава съвети от нечия камбанария, която няма нищо общо с нейната.
Това добра причина ли е?

# 117
  • Варна
Ако някой е на ХЗТ, дали може да пише тук ако не му е проблем евентуалното започване на назидателни дискусии  против. Или ако желае да ми пише на лични, просто да знам кой е,  за да попитам нещо..
Дали аз съм за, не съм.
Нямам мнение.
Имам само изследвания показателни, че без намеса надали може да се продължи.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 09:31 от Вътрешен КОМПАС

# 118
  • София
Аз съм на ХЗТ, но с отстранена матка и яйчници и затова съм само на Естрофем. При мен симптомите бяха ужасни и буквално несвъместими с нормален ритъм на живот. След започване на терапията пълна нормализация настъпи за седмица.

# 119
Ако някой е на ХЗТ, дали може да пише тук ако не му е проблем евентуалното започване на назидателни дискусии  против. Или ако желае да ми пише на лични, просто да знам кой е,  за да попитам нещо..
Дали аз съм за, не съм.
Нямам мнение.
Имам само изследвания показателни, че без намеса надали може да се продължи.
Задай си въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт