Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 13 978
  • 159
  •   1
Отговори
# 150
Разгледах сайта на аптеката,в търсачката търсих ,но не ги открих. Може ли директен линк да ми дадете или поне някакъв друг начин да си поръчам?
Благодаря!
Ето линк: https://www.aptekapromahon.com/contact_us.html. Аз им пиша във вайбър.

# 151
Здравейте!
Присъединявам се към темата и следя с интерес. На 47 г. съм.
Цял живот съм с цикъл "като по часовник", но миналия месец ми дойде два пъти. Първият път беше по график, но само няколко дни след като ми свърши, ме повтори. Този месец ми закъснява. Решила съм да изчакам още малко преди да тръгна по доктори и изследания.
Всяка година задължително ходя на профилактичен преглед и цитонамазка при гинеколог, та се зачудих, дали не се виждат някакви физиологични изменения по време на образната диагностика, които да предвещават менопауза.

# 152
Може да погледнете и в съседната тема за мременопаузата https://www.bg-mamma.com/?topic=1825340

# 153
Писах и аз в съседната тема, но ще питам и тук - ветеранките Wink
Кажете нещо за пустите вълни!
Пробвала съм Клименум (това най-ми пасваше, но сякаш организмът ми свикна с него и спря да ми действа); после всички видове детелини, кохош, Ремифемин, Менопас; меносан, фемарел..и не помня още какво - като луд с картечница съм в аптеките, ама пусто, не мога да намеря наистина действащ продукт.
Последно взех от айхерб менопауза на Лайф, но още нямам ефект(4-и ден).

И другото което ме съсипва е нощното будене и лек сън. Една приятелка е мн доволна от авита релакс - било само билки, та търся мнения дали има ефект?
Мента+глог+валериан, не ми помага; мелатонин-също; чайове пих от лавандули и не знам какви още лайкучки; ашваганда, пасифлора - не и не...

# 154
Феминорм при мен действа чудесно. Правих си експерименти със и без...ами без...влакчето почна пак. Силни вълни, направо ме побъркваха, че и останалите екстри се върнаха с пълна сила. Сега религиозно си пия по едно сутрин, поне този ужас да си спестя. За съня, спрях вино и цигари. Изобщо алкохола нацяло. Криво ми е, обаче няма как. Много по-добре се чувствам без тях. Стигнах до там, че 7 часа сън ми се вижда малко даже. От безсъние, та до поспаливост. Може и феминрома да е помогнал, знам ли вече.

# 155
  • Козлодуй
За съня на мен чая от ДМ с мелатонин ми помага. А за вълните аз ги боря с движение гледам да ми стане топло преди да изляза да се срещам с хора и после не ме хваща. Т. е правиш няколко бърпита или планински катерач  гола преди да се облечеш и после се изплакваш обличаш и няма вълни няма нищо Simple Smile При мен действа ама ми отнема време разбира се - без да съм правила упражнения сутрин не излизам Simple Smile
https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE% … D0%BB%D0%BD%D0%B8
Ето тук пише, че горещите вълни са просто приток на кръв в горната част на тялото Simple Smile

За протокола не пия и не пуша та не зная дали това не влияе също на вълните. Разбира се пия много кафе и сега се стремя да го намалявам Simple Smile

А Феминорм съдържа ли хормони? Питам тъй като майка ми почина от рак на гърдата и знам, че трябва да се пазя от лекарства с хормони?

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 15:57 от pvacheva

# 156

А Феминорм съдържа ли хормони? Питам тъй като майка ми почина от рак на гърдата и знам, че трябва да се пазя от лекарства с хормони?

От сайата им: фитоестрогени. Всяка капсула съдържа 250 mg стандартизиран екстракт от Trifolium pretense (специален вид червена детелина), съответстващ на 20 mg изофлавони, с най-мощният естрогенно-подобен ефект – генистеин, дайдзеин, биоканин и формононетин.

Без рецепта е. Не се води и лекарствено средство според гинеколожката, при която ходя.

Вачева, аз ако направя бърпита, после душ, после ми става такава жега, чеее SmileSmileSmile и грим не мога да сложа едно 30 минути. В 5 сутринта трябва да е при мен. Но да, много неприятно...говориш си с някой и изведнъж усещам как ми пламва лицето, главата и теква една хубава пот, охххх. Дано не си ги пропомням отново.

# 157
  • Козлодуй
Затова не взимам никакви лекарства за вълните повечето са с хормони Simple Smile

Точно в 5 часа сутрин се случва и с мен - докарвам си яко изпотяване и после гледам хладно как се потят колежките ми на моя възраст и се чудят Simple Smile Не смея да им кажа за упражнения защото ще ме анатемосат Simple Smile

# 158
Щастлива съм, че така и не разбрах какво са горещите вълни. Другите симптоми не ме подминаха, но гореща вълна никога не ме е заливала.
Отдавам го на редовните тренировки. От много, много години тренирам сутрин преди работа (силово), а сега се сещам, че точно в преходния период често правех високоинтензивни кардио тренировки, при които водата от мен не капеше, а се лееше.

pvacheva, да извиняват тези с анатемите, но явно методът върши работа Blush

Преди дни станаха точно две години, откакто съм в менопауза. Сега още повече акцентирам на тренировките за сила, за да пазя мускулната маса и костната плътност.
Взимам ремифемин, но съм склонна да обмисля ХЗТ. Следващата седмица имам час при гинеколог, препоръчан в съседна тема, и ще коментираме този въпрос.

# 159
Ветрена сега като каза се замислих, че горещите вълни и всички екстри започнаха, когато разредих доста тренировките. 20 години тренирам сутрин, преди закуска, така винаги ми е било най-оптимално. Силово, минимум 50 мин. Без значение от сезон, къде съм и какво се случваше. Последните две години обаче се разкъсвам с пътуване 2-4 пъти седмично (и други фактори има де) и съответно тренировките отидоха на заден план за сега.
Е, тогава избухна с пълна сила красотата на тази прекрасна възраст. Малко по малко връщам нещата обратно в коловоза. Вече не толкова силови тренировки, повече пилатес и йога. В начaлото ми беше толкова мудно, чак дразнещо. Но сега това иска тялото ми. Убедена съм, че и йогата много допринесе за съня и нервите, и изобщо за общото ми състояние.
MTV опитай нещо за 20 минути надвечер, много успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт