Айфон или Самсунг?

• 5 875
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
И аз много се измъчих с батерията на предния айфон, но не съм се замисляла да сменям марката изобщо. Сега с 16 про се преродих…даже на 2 дни го зареждам 🫣😁. Сменете си батерията, ако не ви се сменя телефона или телефона с по-нов, но няма смисъл от смяна на марката ( ако сте си доволна от нея).

# 16
Здравейте всички. По темата, бях дълги години със Самсунг. Още от ерата на преди да са с Андроид. Винаги са били С сериала и последствие ултра. Никога не съм имал проблеми с батерията им, като говорим, ме телефона не ми излиза от ръцете (работата ми е свързана с това). И вечер задължително го зареждах ако изкара до тогава разбира се Simple Smile. След като излязоха фолд-овете минахме на тях. Те един вид изкарваха повече време защото аз специално ползвах вътрешния (големия дисплей) когато ми се наложи. За съжаление много кофти ни предаде 4 серия. Няколко пъти влиза в сервиз за смяна на дефектна панта, а в този случай трият всичко от телефона. Много неприятно. Преди винаги съм бил против айфоните. Плащане за приложения, по скъпи като цяло, искат огромни суми за каквото се сетиш. НО, от както самсунга ме предаде, а и на жената watch 10 и допадна много, аз реших да пробвам айфон. Взех си 15 pro max на 6 месеца. Септември става на 2г. От както е активиран за пръв път. Буквално ми е постоянно в ръцете, зареждам го по 2-3 пъти на ден, защото абсолютно всичко минава през него. Каквото се сетите. Когато стм вкъщи и не го ползвам много изкарва ден и половина а вече е на 87% от капацитета на батерията. Обаче екосистемата която върви със тяхните продукти, НЯМА Е НИКЪДЕ. Кеф ти слушалки, кеф комп или лаптоп, часовниците. Ултра 2, три дни батерия. Не казвам, че е най издръжлив. С няколко думи, не бих сменил марката. Да с времето с по нов модел, но марката не. Видях защо струват повече. Дано съм помогнал по темата, че стана доста дълго Simple Smile

# 17
Ползвал съм и двете марки последните 3години със Samsung S23 ultra и сега с S25 ultra, като ще дам 1 глас за Samsung но само ако е Ultra ! На жена ми взимам iphone от времето когато и аз ползвах, като за сега е с iphone 15 pro max.Взимал съм го да си поиграя но не ми допада.

# 18
Аз бях 3 години с ултра и минах на стандартната С серия. Единствената разлика, която откривам, е, че телефонът не ми тежи толкова и екранът е по-малък (което и търсех).

# 19
Ако нямаш професия, която ти изисква работа с Айфон, за какво ти е тази марка.
По-добра от Самсунг не съм видяла.
Такъв хубав, издръжлив телефон, винаги фаворит.
Айфон си е за хора, които обичат да се фукат.

# 20

Написала съм ядно, че ми трябва за качествени снимки, социални мрежи и тн. (Не съм инфлуенсър)!  За мен е част от работата. Не знам за вас, коя професия конкретно изисква айфон. Не искам да се фукам и в момента съм с айфон, но и Самсунг да е пак ще заложа на по-скъпа серия, именно защото ми е необходимо качество. И затова питам за мнения, нямам възможност да тествам няколко различни телефона!

# 21
  • София
Скрит текст:

Малко професии изискват наличие на Apple продукт и те по-скоро налагат да се използва Mac, отколкото телефон.
И за какво фукане говорим, след като Ultra-та на Samsung е на цената на Pro Max-а на Apple? Дори китайците вече гонят iPhone по цени.

# 22
Ми досега не съм чувала някой да се хвали със Самсунг, дано стане.😃
  Ако е за работа по-смислено е да се взима Айфон, но съм за Самсунг.

# 23
iPhone, ако искате телефон, който да може да използвате над 5 години. Скъпи са, но си заслужават цените, защото са издръжливи, имат актуализации на сигурността за години напред, не забиват с времето. Samsung също е хубава марка, но само в средния и в горния клас. Щом държите на хубави снимки, насочете се към S моделите. S25 Ultra и като цяло Ultra моделите са много обемисти и тежки, не знам доколко това би допаднало на повечето потребители.

# 24
При Айфон няма среден клас, правят 4 модела (мисля) и това е. Да сравняваме телефон за 600-700 лв. на Самсунг и телефон за 1500 и нагоре на Епъл е като да сравянваме български розов домат с домат в Англия (визирам пластмасата в оранжевеещ отенък, която масово се продава). Ако ще правим такова сеавнение, нека да е между С класата на Самсунг и Айфон.

# 25
  • София
Аз визирам само S-класата и то само флагманите - Plus и Ultra. Всичко под това за мен е пълна пръчка.

# 26
Имам наблюдения върху Samsung A55, смятам, че е много добър телефон за парите си. Но дисплеите на Apple са в пъти по-добри. Не ми натоварват очите. На Samsung цветовете са страхотни, наситени, но пък ми идват прекалено ярки и натоварващи при продължително използване. От близо година съм с iPhone, доволна съм, само дето на моменти смятам, че трябваше да взема Pro или Pro Max устройство, а не обикновено, но дори и обикновен iPhone - пак съм доволна, батерията държи толкова, колкото и на Samsung телефоните, които съм имала. Наистина най-добрите телефони на Samsung са от S сериите. Това, което ми прави впечатление, е, че след втората година в магазините спират да се продават по-стари модели на Samsung, докато при iPhone доскоро се продаваха iPhone 11, които излязоха през 2019 г. Това ми допада при Apple - дългосрочни са устройствата им, обхващат много години напред и се предлагат в магазините, има поддръжка за тях, докато Samsung произвеждат много модели, но сами ги обезценяват, след като спират да ги продават още след първата година от обявяването на съответния модел.

# 27
Нов съм в темата, и не искам да налагам мнението си, но някак си, не мога да Ви разбера мнението за iPhone че  трябва да имаш професия, изискваща работа с тези устройства? Какво означава да се фукаш с iPhone , и да не се фукаш със Samsung?
За сега лично аз, и повечето аз ,и моето семейство имаме следните работещи телефони, без работата да ми изисква някаква специална професия за  работа с Apple продукти.
А това са устройствата които Аз лично съм купил за семейство от четирима души: два iPhone 16 PM за децата, съпругата ми с 14 PM и аз с 15 PM , два iPhone 13, активни и работещи, 13 PM, 13 Pro, два IPhone SE last model, IPhone 11, за продажба, и няколко Android , а именно Google Pixel 9pro XL, Motorola G power 2025 и Samsung  S10. Имам и още телефони, но са прибрани защото не ги ползвам.
Та Wudu, това според теб за фукане ли е, или какво?
Малко уточнение, да не става драма, не живея в България и работата ми не е свързана нито с продукти на Apple, Samsung, Moto или Google.

Малка част от телефоните са ма снимката.

# 28
  • Пловдив
Ами аз от преди известно време съм с един Айфон XS

# 29
  • София
Аз имам няколко минавания от iOS към Android и обратното. За мен няма второ мнение: Android като операционна система е много по-добра. Миналата година минах пак от iPhone 14 Pro max на Samsung Galaxy S24 Ultra - ами доволен съм. По принцип нямах намерение да минавам някога отново на Samsung след като преди години имах кофти опит с официалния им сервиз в България, но .... мамка му - добри са. х10 отпичен зуум на камерата е нечовешко. Няма нещо, което да се хвана, че iPhone е по-добър, освен connectivity, ако имате други устройства на Apple ( защото аз съм с Mac и iPad ).

Общи условия

Активация на акаунт