Дете на около 2 г. с проблемни родители.

• 4 289
  • 40
  •   1
Отговори
Здравейте. Предварително се извинявам, ако темата ми не е за тази категория. Става въпрос за едно съседско детенце на около 2-3 г. прекрасно момиченце. Майката е алкохоличка/може би и наркоманка/ всяка сутрин като отивам на работа я виждам пияна, заляна в парка да се въргаля, става- ляга по площадките, тревните площи. Знам от познати, че я подмятат различни мъже, даже съм виждала/с огоромно извинение/ как прави секс на една маса навън, където се събират пиянките, докато си разхождах кучето вечерта, а детето беше около нея с други мъже. Бащата и той е такъв, мъкне до късно доби детето с пияниците по улиците, паркове. Може би не е моя работа да се меся, а защо пък не, ако мога да помогна.  Адски ми е грозно и болно да видя това ангелче мръсно, ненахранено, снощи станахме и свидетели как я наби бащата, защото му бутна бирата. Наистина незнам как да действам, да действам ли изобщо, затова пиша тук. Нямам никакви отношения с родителите, знам от ММ, че навремето майката е ходила на морето и е проституирала, общо взето пропаднала работа, но детенцето страда. Ще се радвам да ми помогнете с акъл Simple Smile Хубав и прохладен ден на всички.
p.s. Нямам проблем с това да застана с името и лицето си зад думите си.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 08:20 от Чернокоса_боса

# 1
Подай сигнал при социалните.

# 2
  • BG
Подава се сигнал до АЗД - Агенция за закрила на детето относно неглижирано отношение към дете. Описва се подробно случая, само че не се знае дали няма да имате неприятности със семейството, ако родителите разберат кой е подал сигнала. Кажете на социалния работник, че може да има риск от саморазправа щом са алкохолици. При такива хора може да се очаква всичко.

# 3
Задължително подайте сигнал. Не може да се оставят нещата по този начин. Такива хора не могат и не трябва да отглеждат дете. То расте, скоро ще започне да има по-ясни спомени, да не говорим, че наистина страда. Ако това дете израстне с тези отрепки може да стане и като тях, че и по-зле.
П.п. Как ще разберат кой е подал сигнала? Ако се помоли за анонимност няма ли да се съобразят.

# 4
Аз също съм ,,За" да се обърнете към социалните, обаче като знам как се държат с децата по домовете... няма да е по-добре там,особено като е момиченце .
Нямат ли роднини(свестни) към които да се обърнете,знам ли .

# 5
  • София
Вече са ви казали - сигнал до Закрила на детето.
Аз съм имала вземане-даване с тях преди години заради моята кръщелница и определено вършат работа.

...обаче като знам как се държат с децата по домовете... няма да е по-добре там,особено като е момиченце .
Моля? Знаете как се държат с тях по домовете, но не знаете, че вече няма такива домове. Има центрове за настаняване, но те са за големи деца. Толкова малки ги настаняват или при роднини, или в нормални приемни семейства.

# 6
  • София/Севлиево
Да,такова мъничко дете ще бъде при приемни родители.Отивате в отдел закрила на детето и подавате сигнал (пък ако може повече хора да подадат още по-добре,тъкмо родителите няма да решат да си го изкарат на вас, защото има голяма вероятност да разберат кой е подал сигнала).

# 7
Обадих се в ДАЗД, понеже нямам адреси/като написах съседско, имах предвид, че е дете от нашия квартал-махала, но къде точно живеят не знам/, телефони и имена на детето и родителите, виждала съм само профила на майката във фейсбук, те ми отговориха, че не са издирвателна институция и  ако видя пак такава сцена да сигнализирам 112. Нищо не могат да направят към момента. Анонимен сингнал не се приема. Най- вероятно пак ще станем свидетели на нещо подобно , тогава 112 и да действат те.

# 8
Не може ли да разберете името на жената? Хората, които са ви казали, че  е проституирала може би го знаят.

# 9
Не може ли да разберете името на жената? Хората, които са ви казали, че е проституирала може би го знаят.
Хората са мъжа ми, но той знае само малкото и име, аз им казах, че съм виждала профила и във фейсбук, а от ДАЗД искат двете имена на бащата и майката, имената на детето и телефонни номера.
Поне вече знам направо 112 и те може би ще подадат сигнал към ДАЗД.

# 10
Подайте писмен сигнал до ДАЗД! Не по телефона.

Преди това се опитайте да научите все пак имената. Нали сте в един квартал.

Не ми е известно от 112 да предават сигналите на социалните.
Аз веднъж звънях на 112, защото имахме съседи над нас - наематели, които често се караха на висок глас, а според мен и биеха малко дете на 2-3 годинки. Дойдоха полицаите. Онези първо не отвориха вратата, после казаха, че няма нищо такова. И аз останах като идиот.

# 11
Подайте писмен сигнал до ДАЗД! Не по телефона.

Преди това се опитайте да научите все пак имената. Нали сте в един квартал.

Не ми е известно от 112 да предават сигналите на социалните.
Аз веднъж звънях на 112, защото имахме съседи над нас - наематели, които често се караха на висок глас, а според мен и биеха малко дете на 2-3 годинки. Дойдоха полицаите. Онези първо не отвориха вратата, после казаха, че няма нищо такова. И аз останах като идиот.
Да това мислех да направя. Ще поразпитам тук- там и ще подам писмен сигнал.
Благодаря за съветите
ММ е на мнение, че не трябва да се месим, защото не сме запознати изцяло със ситуацията и вместо да помогнем, да не се получи, да навредим, но то цялата ситуация покрай детенцето е абсурдна, едва ли ние бихме навредили.

# 12
Една история наблизо - с участие на много близки ми хора.
Отнето дете, деца даже, заради мизерия, не знам за терор. Организираха се, мебели,  вода , ток, подобряване на условия и помогнаха да върнат децата при родителите. Да расте в  "своя" среда, да не го откъсват от корените. Майка са и знаят  какво биха почувствали те на това място, ужас да помислят.
 Мина време, посетиха, същото неща ,мръсни деца ,въпреки многото дарени дрехи,  съсипано обзавеждане, даже за зайци и пригодиха да отглеждат, да си помагат с лични продукти в двора, ама няма напредък.
 И като си говорихме -тези бели ,руси деца ,красиви картинки , ако попаднат на свестни хора, какво биха постигнали? Има ли смисъл тази помощ или е за  успокоение някакво , че си съпричастен, че те е грижа?
 Та тези деца по-лошо няма да срещнат, колкото проблеми да имат с чужди хора, има проверки , контрол,  условия, имат шанс.

За мен е така.

# 13
Е то по-зле от това няма как да стане. Sad

# 14
  • София
Ако знаете къде са местните социални услуги, отидете и говорете с някоя служителка там. Те обикновено знаят кои са кварталните случаи. Но все пак трябват някакви имена.

Общи условия

Активация на акаунт