Дете на около 2 г. с проблемни родители.

• 4 289
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • България
Ако станете отново свидетел на неприемливо отношение и поведение към детето, подавате директно сигнал на 112. От там те, в случая както е замесено малолетно и/или непълнолетно лице, сигнализират Отдел закрила на детето и ще изпратят дежурният специалист от институцията по местонахождение. Има мярка за незабавна закрила от полицията, която се задейства, ако ситуацията е много сериозна. Институциите са с добре действащ протокол, но наистина не работят на принципа "една жена, не съм сигурна коя", защото, имайте предвид, че без свидетел и ситуация, която да отразят на място, няма реално какво да направят.
По същия начин аз мога да подам сигнал за вас, който да е некоректен и с цел да ви навреди, а тогава не е за разправяне какви чудесии могат да ви се изсипят на главата.
Следващият път действайте с полицията, те си знаят работата.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 08:40 от Je suis

# 31
  • Най-красивата страна
Когато станеш свидетел на неадекватното поведение на майката и ситуация ,която е рискова за детето ,звъниш веднага на 112.Ще дойдат полиция,ще извикат социални...
Изпробвано.
А за да отидеш направо при социалните трябва да имаш  повече информация,лични данни на майката-имена,адрес...Иначе те няма да реагират...Също изпробвано.

Подавали сме сигнал при социалните за неглижиране на дете,но познавахме майката,знаехме личните и данни .
След като им посочихме адрес ,те реагираха след два часа,направиха внезапна проверка.

# 32
Умолявям Ви да не оставяте нещата така.

Осиновихме си момиченце миналата година точно на тази възраст. Изведена е от биологичното си семейство поради неглижиране. Впоследствие настанена при приемни родители. Чак след 2+ години я пускат за осиновяване. Междувременно им е даван шанс за реинтеграция. Но моето лично мнение е,  че просто има хора без никакъв родителски капацитет и това е.
Наистина вярвам, че едно и също дете я различна сред става коренно различно. Гледам дъщеря ни, виждам огромния прогрес, който има във всички направления и дори не искам да помислям какво щеше да бъде ако някой нормален човек не беше подал сигнал към институциите.

Ако искате ми пишете на лично. с каквото мога ще Ви помогна, но не оставяйте едно невинно дете в такава среда. Отказвам да повярвям, че сме толкова пропаднали като общество, че при случаи като този просто си обръщаме главата на другата страна. Не може и не трябва да е така.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 09:53 от beach_please

# 33
Добро утро. Задействала съм вече нещата. Намерила съм имената и телефоните на майката. Подала съм писмен и предстои и личен сигнал в социалните служби по район. Нещата няма да останат така! Надявам се за благополучна развръзка. Благодаря за съветите.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 11:41 от Чернокоса_боса

# 34
Добро утро. Задействала съм вече нещата. Намерила съм имената и телефоните на майката. Подала съм писмен и предстои и личен сигнал в социалните служби по район. Нещата няма да останат така! Надявам се за благополучна развръзка. Благодаря за съветите.

Адмирации за адекватната и човешка постъпка! Има хора, които не биха го направили! Бъдете здрава!

# 35
И от мен огромно Браво и Ви благодаря от сърце.

Моля, дръжте ни в течение 🍀

# 36
  • BG
И от мен поздравления, адмирации и прегръдка! Дано има повече хора като Вас.

# 37
Адмирации! Разплакахте ме. Ако е удобно, споделете когато има развитие

# 38
Вече са ви казали - сигнал до Закрила на детето.
Аз съм имала вземане-даване с тях преди години заради моята кръщелница и определено вършат работа.

...обаче като знам как се държат с децата по домовете... няма да е по-добре там,особено като е момиченце .
Моля? Знаете как се държат с тях по домовете, но не знаете, че вече няма такива домове. Има центрове за настаняване, но те са за големи деца. Толкова малки ги настаняват или при роднини, или в нормални приемни семейства.
Близко семейство осиновиха преди няколко години дете на 2 години и половина, което беше живяло дотогава именно в дом, а не в приемно семейство. Детето беше с всички признаци на живот в институция и осиновителите му положиха немалко усилия за него, вкл и терапия с логопед.

По казуса - поздравления за подадения сигнал!

# 39
Вие сте прекрасен човек! Дано помогнете на това дете! Пишете какво се случва, моля ви. Не мога да повярвам как свестни хора чакат детенце с години, а други неглижират собственото си дете.

# 40
Живота може да е безкрайно несправедлив, това е и най-голямата ми мъка…
Но от другата страна на монетата, ако погледнем, в него има и чудеса. Да се надяваме, че в този случай ще има чудо и  развоя за детенцето ще е добър, доколкото това е възможно.
Всъщност точно тези от нас, които не обръщат гръб и не си затварят очите правят чудеса. И аз Ви благодаря, че не сте си затворили очите🌷

Общи условия

Активация на акаунт