Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 723
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Пак да кажа за лимфните възли под мишницата. Заради тях съм минавала прегледи при мамолог, правила съм и мамограф. Та, от прогестеронов крем за мазане по гърдите от 14 ден на менструацията- минават възлите. Докторът си каза, че са от хормонален дисбаланс и позна.
Жаки, ако смяташ твоите проблеми, че са от хормонален дисбаланс- направи консултация, нищо не губиш.

# 256
И аз така с последния цикъл, сумарно 10 дни със зацапванията, сега ми закъснява вече три дни, ако съдим
по предните месеци.
Леко нервна съм, повече уморена, опитвам да тренирам, едва върви.Много съм мудна, гони ме глад, а май имам вече слаби вълни.Вечер пак започнах да зъзна, леко паднаха температурите и веднага ми се отрази.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 14:54 от ДХ3

# 257
Жаки, виж доктор Райна Стоянова, ендокринолог е , но се занимава с всички хормони в тялото, да работят в симбиоза. Знае много за пред и менопауза, за андропауза при мъжете. Прави и специализация в Швейцария , на тема дълголетие. Наясно е с ХЗТ, кога и как. Има доста подкасти с нея в ю туб. Модерна и напредничава е. Не робува на статистики от миналия век.

# 258
БНТ подкаст

Холистичен поглед към (пери) менопаузата | ФЕноМЕНА жена | Епизод 7

# 259
Много благодаря, момичета, записах си имената. Ще си направя консултации по натам, надявам се още дълги години да си имам МЦ. След това ще обмисля терапия, след като проуча внимателно.
Аз съм с отстранени млечни жлези, ако няма други опасности бих опитала.

# 260
Дами, на 45 години съм и миналият месец цикълът ми закъсня почти 20 дни,а след това беше само зацапване. Сега " цикълът" ми дойде на време, но пак е само леко розово зацапване. Това ли е менопаузата, в смисъл повече няма ли да имам цикъл? Приела съм го и нямам намерение да го удължавам по никакъв начин, просто искам да знам дали и при другите жени е така. На гинеколог не ми се ходи, бях преди три месеца на задължителен преглед, цитонамазката ми е 2 група, не ми се ходи пак. Ще съм благодарна ако някой се включи с информация дали и при нея е така.

# 261
Никой не може да каже със сигурност това ли е, не е ли. На ваше място ще почакам да мине време и то ще си покаже. Ако нямате други оплаквания, няма за какво да го мислите.

# 262
Има ли някакво кръвотечение- не е менопауза.След 12м без такова, вече може да се говори за менопауза.

# 263
Има зацапване, а няма теч защото маточната лигавица вече е почнала да изтънява. По- тънка лигавица= по- слабо течение и обратното.

# 264
  • Пловдив
На 46 съм.
От прочетоното стигнах до следните очаквания: Цикълът вече няма да е това което беше - като честота и продължителност. В общи линии всичко е под въздействието на хормоните, а там е пълна Индия.

# 265
  • Бургас
Да, става като тото, дали, кога и в какъв обем ще се появи цикъл не се знае, и този период може да се влачи доста години, аз съм вече на 51, тази година всеки месец цикъл през различни дни, различни по вид и продължителност, сега август бая закъснява, а дано да съм вече в период на прощаване…позната беше уж в менопауза след 13 месеца без и почна някакви добавки ли, билки ли и изведнъж пак цъфна

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 12:33 от bur02

# 266
Момичета, някоя от Вас да е пила прегнонелон?Изписан ми е за менопауза и тревожност, ще го поръчам онлайн, че го няма в аптеките, но ако има някоя,която го е пила, ще съм благодарна да каже отзиви 🙂

# 267
Хм, той не се ли изследва преди това или бъркам?

# 268
Хм, той не се ли изследва преди това или бъркам?
Не съм го изследвала, изписа ми го лекаря, щял да ми помогне за тревожността!

# 269
Не се пие продължително време.Аз съм го изследвала и беше ок като нива при такива симптоми, описани от теб.На друго място беше
проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт