Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 739
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Аз ср записвам с 20 дни "закъснение". В кавички щото то вече календара въобще не го гледам. Прави някакви предвиждания, но е абсолютно тото дали и кога ще дойде. Разбира се, съм подута зверски, коремът ми е 5 метра пред мен, ям като за световно, нервите са зверски. Малко ме е страх, обаче, да ми дойде. Защото обикновено след такива закъснения "наваксва" и ми идва по три пъти в месеца и са страшни кръвоизливи....
Това все едно аз съм го писала. Закъснява ми  6 ден и съм подута, корем ме боли, два дни имах леко зацапване и това беше. На 42 съм. Два месеца идва нормално и после бесни кръвоизливи, гинеколози,хормони...писна ми. Миналата година лятото  за три месеца ми дойде 6 пъти.
Аз съм така в момента,тече 5 дни, 5 чисти и от оня ден пак,много съм изнервена

# 271
  • Б
Аз пък не съм изнервена , а много съм сънлива сега когато чакам да ми дойде . Изнервена преди цикъл бях преди 40 год.

# 272
Аз пък не съм изнервена , а много съм сънлива сега когато чакам да ми дойде . Изнервена преди цикъл бях преди 40 год.
На мен вече ми идва често затова

# 273
И на мен преди цикъл зверски ми се спи. По това и по ревливите настроения познавам, че ще иде.

# 274
Малко да разведря темата:

—Госпожо, Вие на каква възраст сте?
—Ми, не очаквам.
—Не Ви разбрах.
—Не очаквам нито да ми дойде цикъла, нито да забременея, нито да умра.
—Еее, ами така кажете, бе, жена в силата си.
—То пък една силааа...
—Безсмъртна.
—Абе, да не се стига до там да ме питат на каква възраст съм.

# 275
Момичета, а някой има ли запек след 40. Преди ходех на тоалетна всеки ден без проблем. От една година е мъка по 5-6 дни не ходя. Все не ми се ходи. Ходя мъча се и накрая вземам от това шоколадче комфорт за да ме облекчи. Не съм променила начина си на хранене. Ходя по 10 хил. Крачки на ден. Ям много зелени салати, домашно кисело мляко и нищо. От както е така гледам да Ям повече течни храни. Пия вода от която съм все в тоалетната да пикая, но запекът си седи. Ходих на гастроентеролог. Да Ям повече плодове и течности и масаж на долната част на корема. Еми ефект никакъв. Направо в чудо съм се видяла. Това никога не е било така.

# 276
Мен плодове и зелении ме запичат. Откакто не ги ям, нямам никакви стомашни проблеми.
Помага ми много магнезий цитрат всяка вечер по 1. Хем си спя идеално, крампите спряха, а и всяка сутрин съм в тоалетната.

# 277
По отношение на запека - пия желязо последните 2 седмици и се появи такъв проблем и при мен. На мен ми помага сутрин за закуска филия с мед и кафе. Действа безотказно за моя корем. Simple Smile
Също ми помага печена червена чушка. Нищо друго не съм забелязала да помага поне при мен, нито тиква, нито круша, нито смокини нищо.

# 278
Сушени сини сливи.

# 279
Момичета, моя по- възрастна приятелка на 54 е вече, от 10 месеца е без МЦ, има проблем- побърква се от сърбеж във вагиналната област, няма нищо на изследванията, нито бактерия нито гъби. Каза че кожата е зачервена, опъната и боли чак.
Обещах да питам тук, ако знаете с какво би могла да се маже за по дълга употреба.
Много се стесняваше милата да ми сподели, не пише по форуми и не е свикнала, ний тука за всичко си казваме🫣😅

# 280
БНТ подкаст

Да надхитрим инсулиновата резистентност - първи стъпки към промяната | ФЕноМЕНА жена | Епизод 8

# 281
Момичета, моя по- възрастна приятелка на 54 е вече, от 10 месеца е без МЦ, има проблем- побърква се от сърбеж във вагиналната област, няма нищо на изследванията, нито бактерия нито гъби. Каза че кожата е зачервена, опъната и боли чак.
Обещах да питам тук, ако знаете с какво би могла да се маже за по дълга употреба.
Много се стесняваше милата да ми сподели, не пише по форуми и не е свикнала, ний тука за всичко си казваме🫣😅
Братовчедка ми е на толкова години и откакто няма цикъл периодично й се появява тоя проблем. Първия път май хванака някакви коки и пи доста антибиотици, докато се оправи, беше полудяла. Но наскоро пак се оплакваше, тоя път с някакви треви и промивки се третира и й мина. Ще я питам по-подробно. Но оплакванията й са същите.

# 282
Жаки, да отиде на преглед твоята приятелка. Може би е суха кожата щом не е изолиран проблем( гъбички). Памучно бельо, миене само с вода+ тетра евентуално

# 283
  • София
жаки, да направи един курс с вагинални пробиотици. Вероятно ще има облекчение.

# 284
Ще предам, благодаря ви! За всичко са изследвали, няма бактерии нищо! Казали хормонално, да де ама тя не издържа на тоя сърбеж. Качеството на живот и се нарушава, на работа е ужасно казва.
Не знам какво би могла да маже, аз лаишки си помислих за малко лубрикант дали няма да омекотява кожата… но не смея да дам акъл за това точно. Да не се влоши.

Общи условия

Активация на акаунт