Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Бутално суха е кожата. Миналата година три месеца бях така, и съм в ужас кога пак ще се появи. Може да се маже с лубрикант без миризма, има медицински в аптеката. Аз използвах и него, и основно крем здраве и цикатридина. Здравето най-много го успокояваше.
Миене с вода (хладка, че от много топла бърррррр), внимателно попиване без търкане, че направо се пука кожата.
Много неприятно е, и я разбирам защо се притеснява и да сподели.

# 286
Бигванеле има успокоително действие за кратко, но трябва да й се изпише нискодозиран вагинален естрадиол - на глобули или крем. Тия доктори, дето са й правили изследвания, за какво са?

Гинофлор са глобули лактобацили + естриол, ако й ги дадат без рецепта (в малките аптеки обикновено дават), може да направи един курс от 12.

Това не са инфекциозни състояния обикновено, а хормонозависима атрофия на лигавицата, игнорирайте съвети за гъбички и т.н.

# 287
Само Гинофлор са и изписали, за 10 дни. След курса седмица и пак се започанало… не знам дали може много дълго и често да ги слага. От малък град е… Така да се каже няма голям избор на специалисти…

# 288
Ох, принципно ако жената има матка, трябва да се суплементира и с двата хормона, не бива само естрадиол. Този препарат е нискодозиран и принципно безопасен, но за дългосрочно приложение си трябва надзор от специалист.
Може да направи и онлайн консултация в Healee със специалист от друг град, няма какво толкова да се гледа, да си опише симптомите и да прикачи изследванията.
Иначе Гинофлор има една поддържаща схема, слага се 2 пъти седмично за дълго време, но пак казвам, лекар си трябва, запознат в детайли със състоянието й.

# 289
Момичета, а някой има ли запек след 40.
Скрит текст:
Преди ходех на тоалетна всеки ден без проблем. От една година е мъка по 5-6 дни не ходя. Все не ми се ходи. Ходя мъча се и накрая вземам от това шоколадче комфорт за да ме облекчи. Не съм променила начина си на хранене. Ходя по 10 хил. Крачки на ден. Ям много зелени салати, домашно кисело мляко и нищо. От както е така гледам да Ям повече течни храни. Пия вода от която съм все в тоалетната да пикая, но запекът си седи. Ходих на гастроентеролог. Да Ям повече плодове и течности и масаж на долната част на корема. Еми ефект никакъв. Направо в чудо съм се видяла. Това никога не е било така.

И аз така 1:1. Кафето поне ми беше сигурно, че ще подейства, но и на него не мога да разчитам вече винаги. Засега намерих решение в червените чушки и аз, като някой по-нагоре беше писал. Сурови, печени, даже консервирани зимата пробвах и е по-добре. Дано помогант и на друг, стига да обича чушки Simple Smile

# 290
Има една натурална добавка, пчелен хляб. Взема се чаена лъжичка 30 минути преди хранене. Помага при такива оплаквания.

# 291
За сушени сини сливи потвърждавам и аз. На гладно 2-3 с чаша топла вода. Действа ми на мен безотказно.

# 292
  • Бургас
пробвах  комбинацията сини сливи и печени червени чушки, имаше ефект....
момичета, изследвах хормоните, как ви се струват резултатите, има ли нужда да се мъкна при ендокринолог
не мога да се ориентирам феритина и вит.Д прилични ли са, че преди изследвах в друга лаборатория и бяха други мерните единици
TSH           1.17       mIU/L     0.27 - 4.20      
Free Т4 (fT4)       13.05   pmol/L   11.90 - 21.60   
Free T3 (fT3)         4.84  pmol/L     3.10 - 6.80    
ТАТ (Tg Ат)         21.2   IU/ml     0 - 115      
A-TPO (MAT)        8.7      IU/ml     0 - 34      
Testosterone       0.42     nmol/L     0.10 - 1.42      
Free Testosteron    2.29 ng/L      0 - 4.43      
Androstendion (CLIA)   1.49 ng/mL 0.30 - 3.32      
DHEA-s             2.36 µmol/L   0.96 - 6.95      
Желязо                  7.73     µmol/l     5.83 - 34.5    
Ferritin   S        107.3       µg/L     13 - 150   
25-OH-Vitamin D   S  102.8    nmol/L     80 - 250

# 293
Желязото и Витамин Д имат нужда от повишаване.

# 294
  • постоянно
Здравейте , записвам се да следя темата. На 49г съм и от няколко години съм "свидетел" на промените. WearyCold Sweat

# 295
Вие не сте свидетел, вие сте направо във филма. Joy

# 296
Жаки, мина ли епизода със сърцебиенето?

# 297
  • постоянно
Вие не сте свидетел, вие сте направо във филма. Joy
Права сте , ГЛАВНА РОЛЯ !:disappointed_relieved:

# 298
Имате ли болки в ставите преди цикъл? При мен е сякаш циклично - болки в кръста, коленете, китките...и го свързвам с цикъла.

# 299
Вита, и аз мисля, че има зависимост.

Общи условия

Активация на акаунт