Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 767
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Едно време, когато имах цикъл, ме боляха раменете и кръста преди да ми дойде.

# 301
  • Б
Болки в краката, като схващане горе в бедрата . И то вечер .Ако започна да се движа ме по отпуска и през деня не усещам.Вечер да. Нещо поне за мен е свързано с цикъла , не е от перименопаузата, защото и много преди това съм имала такава болка . Както и нещо с уринарния тракт , защото ако не отида до тоалетна на време пак започва да ме боли. Там долу, всички органи са свързани по някакъв начин

# 302
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Момичета, моя по- възрастна приятелка на 54 е вече, от 10 месеца е без МЦ, има проблем- побърква се от сърбеж във вагиналната област, няма нищо на изследванията, нито бактерия нито гъби. Каза че кожата е зачервена, опъната и боли чак.
Обещах да питам тук, ако знаете с какво би могла да се маже за по дълга употреба.
Много се стесняваше милата да ми сподели, не пише по форуми и не е свикнала, ний тука за всичко си казваме🫣😅
Много възможно е да е свързано с лигавицата и кожата, а не с инфекция. Препоръчвам д-р Люси Попова дерматолог за консултация.
Може и консултация в Halee, тъй като обикновено се чака поне 2 месеца за час.

# 303
  • София
И аз да си призная имам сърбеж и сухота, локализиран само долу вляво. Появи се от няколко месеца, по време на последната пауза. Като си обуя някои дънки, които пък са ми отеснели в корема, става още по-зле. Някои дни е ок.

# 304
Да призная, че доста успешно боря сухотата с кокосово масло, вместо стандартните овлажняващи мазила от аптеката.
Дойде и моят ред да правя по-големи паузи с цикъла - приемам го нормално, защото ви чета, пък и е за предпочитане пред обичайните за мен кървища безкрай. На 45 съм.
Хормоналните промени влияят на настроение и сън, мога да го потвърдя върху себе си. Понякога влияят и на отношенията. Променяме се.

# 305
  • София
.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 12:11 от mundi

# 306
  • София
Спокойствие и само спокойствие. Направи си един бърз тест за бременност. Хормони, ако си пускаш при всяко закъснение от сега нататък, златни ще ти излязат.

# 307
Здравейте, дами!
Аз съм на 34 години и като цяло имам доста редовен цикъл на около 26 дни. Миналият месец обаче ми подрани с близо 10 дни, а този пък вече закъснява с 4-5дни. Правих тест за бременност - отрицателен е. До утре, ако не дойде ще направя още един за всеки случай, въпреки че шансът е минимален да не кажа никакъв да има бременност. Много съм притеснена, защото са броени пътите в живота ми досега да ми е закъснявало. Съдейки по годините ми дали е възможно лека полека нещата да се объркват?

# 308
Здравейте, дами!
Аз съм на 34 години и като цяло имам доста редовен цикъл на около 26 дни. Миналият месец обаче ми подрани с близо 10 дни, а този пък вече закъснява с 4-5дни. Правих тест за бременност - отрицателен е. До утре, ако не дойде ще направя още един за всеки случай, въпреки че шансът е минимален да не кажа никакъв да има бременност. Много съм притеснена, защото са броени пътите в живота ми досега да ми е закъснявало. Съдейки по годините ми дали е възможно лека полека нещата да се объркват?

Смяната на климат също оказва влияние, а явно и сезоните. На мен този месец вече 10 дни ми закъснява, като гледам и другите се оплакват от същото. Пролетта също ми се разбърква цикълът. Иначе при мен така започна на 35, на 40 съм и още имам цикъл, не винаги редовен и нормален, но е възможно и при вас да започва.

# 309
За съжаление много се “подмлади” пременото…
На моя близка и спря от раз на 38 г:(
Та съвсем допустимо е и жени около или малко под 40 да имат симптоми.
На мен ми остават 8 дни до цикъл, от последния не съм имала сърцебиене, чувство на безпричинна тревога и прочее екстри. Да видим този път как ще е.

Момичета, всичко което казахте като съвет за приятелката ми със сухотата съм препратила.
Тези дни има облекчение като след баня нанася по малко лубрикант външно.
Ще и кажа да опита и с кокосово масло, поне не е химия.

# 310
  • София
Аз преди десетина дни ви се оплаках, че това лято ми идва все на морските почивки. И на третата очаквах да стане така. Ама нали съм вече в непредвидима фаза... и не ми дойде досега. Но не знам да се радвам ли или не Sad Последен цикъл ми беше на 02.08. Днес е 39-ти ден и няма нищо. Трето закъснение за годината. Тест - отрицателен. Явно нещата напредват в посока финала. Току-що навърших 47. Аномалиите в цикъла започнаха преди 4 години. Косопадът продължава, но като че ли малко е намалял. Обаче като нямам цикъл, се чувствам много подута.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 13:40 от миленка_д

# 311
Смятам, че много добре познавам тялото си и как то функционира и точно заради това разни отклонения навяват въпроси в мен. Естествено, че знам какви може да са причините, имам консултации със специалисти и респективно направени изследвания, които отричат конкретен проблем за щастие. Затова се допитвам и тук да чуя още мнения и гледни точки.

# 312
Никой тук не може да ти каже почват ли или не почват промени при теб.
От едно - две отклонения в цикъла не се правят генерални заключения.
Закъснения/подранявания могат да се дължат на много причини.

# 313
Смятам, че много добре познавам тялото си и как то функционира и точно заради това разни отклонения навяват въпроси в мен. Естествено, че знам какви може да са причините, имам консултации със специалисти и респективно направени изследвания, които отричат конкретен проблем за щастие. Затова се допитвам и тук да чуя още мнения и гледни точки.

Аз имам познати, на които им е така цял живот и не се открива причина. Даже едното момиче си пуска и хормони и са в норма, а кога ще и дойде никога не знае. Различни организми, различни неща. На мен също ми казваха в началото ауу каква менопауза ти нямаш 40, но накрая си излезе това.

# 314
  • Бургас
Слабост в краката, кръста, гърба, понякога и врата ми се схваща  са ми индикатор за наближаващ цикъл. Отскоро и напрежение в главата.

Общи условия

Активация на акаунт