Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 26 387
  • 554
  •   3
Отговори
# 510
Здравейте, искам да попитам освен
нерегулярните интервали между циклите, какви други могат да са измененията в цикъла? Имам предвид като консистенция, като цвят променя ли се самото кръвотечение?

# 511
Да, по всички тези начини може да се промени - интервали, продължителност, количество, цвят, консистенция...

# 512
При мен промените започнаха на 45г. Имам си всички симптоми без топлите вълни. Гледам да приемам този етап от живота си като естествен процес и без много драма..в крайна сметка нищо не мога да променя...Пила съм различни хранителни добавки и билки без съществена полза и вече съм "пас"...чакам този период да приключи..

# 513
Абсолютно, и аз. Да, неприятно е, на моменти гадно и уморително, но няма да се мре от това, ясно е. Наслаждавам се на хубавите дни, все още са повече Blush

# 514
Дали в тази тема скоро се коментираше липсата на кой витамин/ минерал те кара да ядеш сладко? Не питам за мен. Wink

# 515
По принцип за недостиг на енергия. Общо количество приети калории на ден + пълноценен сън + стрес (физически и ментален). Ако скоро си била на диета, приеми като сигнал, че това не може да продължава неограничено във времето.

# 516
Друг ми бе въпросът.

# 517
Няма конкретен витамин, или минерал, който да ти реши пъзела.

# 518
Явно е коментирано в друга тема.

# 519
може би питаш за лептин и грелин? те са отговорни за апетита и храната. единия увеличава, другия подтиска. Ако баланса е изгубен , се започват проблемите.

# 520
При завишен инсулин /инсулинова резистентност/ има  повишен апетит и в частност глад за сладки храни.

# 521
Благодаря. Нямам идея какво точно търся. Исках да помогна на приятелка, която ми зададе този въпрос. Сигурна  съм, че скоро във форума четох нещо по въпроса, но какво точно и в коя тема- не помня. Ще оставя въпроса ѝ без отговор.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 14:52 от mariat

# 522
Дефицит на хром, калций и магнезий, витамин Д, триптофан, фосфор, сяра те кара да ядеш сладки неща.
Различни може да са причините за желание за сладко.

# 523
Дали в тази тема скоро се коментираше липсата на кой витамин/ минерал те кара да ядеш сладко? Не питам за мен. Wink
Когато не си си набавил необходимия протеин за деня също ти се яде сладко.

# 524
  • Бургас
Магнезий, хром влияят на апетита.На мен ми влияе и В комплекс в посока намаляване. Мисля, че и за берберин се е споменавало, но аз не съм взимала никога.

Общи условия

Активация на акаунт