Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 26 160
  • 553
  •   2
Отговори
# 525
Заместиш ли веднъж захарта с протеин и мазнини, нямаш никаква реална нужда от сладко. Съответно, с течение на времето спира да ти се яде.

# 526
Може би се пита за добавката хром пиколинат.

# 527
Аз днес имам класически цикъл. Преди 30 дена ви писах, че изследвах FSH 91, Estradiol, който клонеше към 0. Тогава ми казаха - менопауза, а не съм имала пропуск до сега. Матката ми беше тънка, като за 11 ден. Предходният ми цикъл (9.08.25) верно беше шантав, със зацапвания преди него и задържан фоликул, който ми докара доста притеснения и неразположения. Мислех, че повече няма да ми дойде, след като се изляха реки. Въпреки това се радвам, че още съм в играта Simple Smile и се надявам да изкарам още малко.

# 528
На мен тоя месец пак се видя задържан фоликул при рутинен годишен преглед. Дойде ми на 25 ден с обичайните двудневни силни течения, но нямах възможност да ида пак да се види спукал ли се е. А то само по време на цикъл се виждало. Как тогава го вижда и на обичайния преглед, идея си нямам.

# 529
До колкото знам, той трябва нормално да се спука при овулация. Ако в следващия цикъл още си стои, нещо в хормоните се е разбъркало и не е имало овулация. При мен заради него имаше закъснение на цикъла, после вместо да ми дойде, започна само да зацапва, а като ми дойде, беше много обилен и с брутални болки в кръста и в яйчника. После поне още седмица ме боля, макар че на ехографа се видя, че се е спукал.

# 530
Да, знам имала съм и знам как боли като се спука. Проблемът на тая възраст е, че овулация няма почти никога, точно защото хормоните са нагоре с краката.
Интересно ми беше, защо все иска да ме гледа по време на цикъл за тия фоликули, като ми ги съобщава без цикъл.

# 531
Точно защото по време на цикъл би трябвало да ги няма. А ако са задържани да ги пукнат

# 532
  • София
Аз ходих миналата седмица на гинеколог - не се откри нищо тревожно, но лекарката каза, че точно се е спукал фоликул и че ще ми дойде до края на месеца. Странното е, че ми беше 47-ми ден от последния цикъл. Явно около месец системата е била на пауза. Ще видим какво следва.

# 533
Точно защото по време на цикъл би трябвало да ги няма. А ако са задържани да ги пукнат
Как?

# 534
С медикаменти, вероятно.

# 535
На мен са ми слагали инжекция прогестерон при фоликулярни киста.

# 536
Как?
Както прецени лекарят ти

# 537
Как?
С пиене на Дуфастон по схема от лекаря.

# 538
Ами нямах физическа възможност да отида тия дни по време на цикъла, а и се паднаха почивните. Дано не е проблем, просто ще чакам следващия пък каквото стане.

# 539
Здравейте, слушах изключително интересен за мен подкаст на любимия ми доктор Питър Атия и друга американска лекарка уролог. Разглеждат се ползите от ХЗТ в премено и менопауза. За ползващите английски препоръчвам горещо. Аз самата започвам да изпитвам съмнения в твърдата ми досега позиция срещу ХЗТ в тая възраст… може би защото дълги години слушам тоя доктор относно храненето и му се доверявам много.
https://youtu.be/W0XW6av2wLQ?si=I7LGAR8_Ws5OUBFK

Общи условия

Активация на акаунт