Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 25 965
  • 551
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте ! На 33 г съм и се притеснявам, че навлизам в перименопауза, а още нямам деца. Започна да ми идва на 24-25 дни, ФСХ ми е 8, ЛХ 6,7… Има ли забременели жени в перименопауза ?

# 541
  • София
ИИ казва, че Вашето съотношение е по-типично за репродуктивна възраст, отколкото до перименопауза.

# 542
Tanya_st9,не е ли по -удачно да се консултирате с лекар,вместо да се чудите  и допитвате във форум.

# 543
Tanya_st9,не е ли по -удачно да се консултирате с лекар,вместо да се чудите  и допитвате във форум.
Има все пак някакво технологично време докато мога да разговарям с лекар. Имам час на 06.10. През това време питам вас.

# 544
Здравейте ! На 33 г съм и се притеснявам, че навлизам в перименопауза, а още нямам деца. Започна да ми идва на 24-25 дни, ФСХ ми е 8, ЛХ 6,7… Има ли забременели жени в перименопауза ?

Моят цикъл винаги е бил на 24-25 дни. Не се стряскайте от това, макар че това е един от признаците. Още като ученичка си спомням, че се случваше да ми идва два пъти в месеца. Не го мислете и докато имате цикъл може да забременеете, щом имате овулации.

# 545
Цикъл не е равно на овулация Wink
Трябва лекар да каже има ли яйчников резерв. Имам позната с изчерпан такъв на 20+ години и друга на 38....Не може да се обобщава, нито да се гадае във форума

# 546
Със сигурност това са стойности, с които може да се забременее.

# 547
Цикъл не е равно на овулация Wink
Трябва лекар да каже има ли яйчников резерв. Имам позната с изчерпан такъв на 20+ години и друга на 38....Не може да се обобщава, нито да се гадае във форума

Е жената има редовен цикъл, защо да няма овулации. Яйчников резерв не се ли определя с АМХ?

# 548
То и жени 50+ имат цикъл, но не и овулация

# 549
Наистина този месец нямах овулация.. За предните не съм сигурна. АМХ е 1.26. На ултразвук последно видяха нормален брой фоликули- по около 6-7 в яйчник

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 22:14 от Tanya_st9

# 550
Последните изнесени изследвания говорят, за нормален за възрастта яйчников резерв. Нормално е да започват аномалии, не сте на 20. Просто след 40 се засилват. Вие имате още малко време за забременяване. След 35 започва първата фаза на намаляване на резерва и падане на качеството, а след 40 вече е доста по-бързо.
Моя АМХ на 37 беше 1,2 обаче елате сега да ме видите на 44 колко ми е зле.

# 551
БНТ подкаст

Кожата в преход - промените в перименопауза и менопауза | ФЕноМЕНА жена | Епизод 10

Общи условия

Активация на акаунт