Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 27 171
  • 603
  •   4
Отговори
# 480
Да или не на прогестерона и трябва ли да се приема само във втората половина на цикъла и то трябва да сме сигурни дали има овулация?

# 481
Здравейте. Пиша ви с един въпрос. След като свързвах с проблеми с врата, с тревожност и т.н едно събуждане вечер от ужасно чувство за прилив на кръв във врата, парене, горещина силно изпотяване и направо се паникьосвам, че получавам инфаркт. Може ли хора с горещи вълни да ми кажат това ли усещат. Наистина вече се притеснявам.

# 482
Следете си кръвното.

# 483
Да или не на прогестерона и трябва ли да се приема само във втората половина на цикъла и то трябва да сме сигурни дали има овулация?

аз съм за прогестерона. Приемам био идентичен такъв от почти през юни започна моята 3г., под лекарско наблюдение в чужбина. Нямам нито 1 оплакване, даже напротив, чувствам се в топ форма. Но правя и още куп неща.

# 484
Благодаря. Меря го, понякога долната дигам до към 87-90. Но не мисля, че в от него. Може ли насоки за хормони, които да изследва.

# 485
А горната граница?

# 486
Около 128. Предната вечер беше 87 на 128 след пет минути 77 на 117

# 487
A пулсът? Идете на кардиолог.

# 488
Бях преди месец при двама. Категорични са, че няма проблем от сърдечно естество. Пулсът е макс до 90. Но наистина вече нямам идея от къде е това изпотяване, прилив на горещина към главата. Посетила съм невролози, ендокринолози. Преди години имах лека хипо. Но от 2 год всичко е идеално. Затова искам просто да чуя някой имал ли е такова усещане.

# 489
  • София

аз съм за прогестерона. Приемам био идентичен такъв от почти през юни започна моята 3г., под лекарско наблюдение в чужбина. Нямам нито 1 оплакване, даже напротив, чувствам се в топ форма. Но правя и още куп неща.
Само дето в Бг няма такъв лекар, който да изпише биоидентичен, изписват само синтетични. И то за три месеца, аз и не бих пила синтетичен с години.... Но пък без проблем може да се набавя от другия.

# 490
  • София
На мен в България ми изписаха биоидинтичен прогестерон - Утрогестан, с рецепта за многократно използване, без срок.

# 491
Пулс 90 е много висок.

# 492
Здравейте, питам се дали имат значение годините на които влизаш в този период, за силата на симптомите? Аз съм на 39, от май нямам цикъл. След като спрях противозачатъчните таблетки. Симптоми имам от 2-3 години, но сега... Безсънието е ужасно, вълните и те. За нервните изблици и смяната на настроението не ми се говори. Кога ли ще отмине всичко и как да изтърпя.

# 493
Като за начало мини през гинеколог.

# 494
Бях през май месец, всичко беше наред. Следващ преглед ми предстои на 30.03.2026. Следя се стриктно и не пропускам година без преглед.

Общи условия

Активация на акаунт