Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 26 450
  • 554
  •   5
Отговори
# 495
Супер. Липсата на цикъл е смущаваща, обаче. А се е случила след като си посетила лекар.

# 496
5 месеца без цикъл на 39 години не е "всичко е наред".

# 497
Преди 10 години претърпях операция и от тогава съм с един яйчник. Предполагам, че затова влизам толкова рано в тази тема. Имам всички симптоми и ми е много зле. Забравих да спомена и за либидото което търся и го няма никъде. Исках да знам дали симптомите са толкова силни, поради ранната менопауза.

# 498
Юни беше последният ми цикъл,на 50г съм има ли смисъл да оравя тест за бременност или си е мено:)?
А за либидото Леля_001 все едно за мен говориш,някоя със съвет как да се справим ?

# 499
Явно не сте притеснена, щом 3м. не сте направили, но винаги има, докато не сме в официална менопауза.

# 500
Ами не се бях притеснявал до сега,нали съм на 50г,нещо вчера ми прещрака хахах .
Ще взема един тест да си направя профилактично.
А за либидото нещо да сте открили което да работи при вас?

# 501
Докато не е спрял процесът напълно(12м без цикъл), винаги може да се случи фал.Историята познава такива случаи.

# 502

Ядене на много мазнини и протеини, изключване на всякакви въглехидрати. При мен се изразява в повторно влюбване в мъжа ми Joy

# 503

Ядене на много мазнини и протеини, изключване на всякакви въглехидрати. При мен се изразява в повторно влюбване в мъжа ми Joy
Точно мазнини избягвам,явно затова Simple Smile,ще пробвам

# 504
Мазнини, но не растителни. И не в комбинация с въглехидрати и захар.

# 505
За либидото - Ашваганда.
За нервността - Ашваганда.
За топли вълни - Ашваганда.
Аз мисля, че и от нея ми дойде след 102 дни без цикъл.

Но напоследък не я пия редовно, защото няколко месеца подред цикъла ми беше редовен.  Дори почти я спрях и ето сега съм 48 дни без цикъл пак.

# 506
За либидото - Ашваганда.

Но напоследък не я пия редовно, защото няколко месеца подред цикъла ми беше редовен.  Дори почти я спрях и ето сега съм 48 дни без цикъл пак.
Как я пиете Ашвагандата?
Мазнини не растителни-какви?

# 507
  • В полите на Пирин планина
От месо с естествена мазнина (примерно вратна пържола, свинска и пилешко бутче), краве масло, но може и кокосово масло, зехтин - все полезни мазнини.

# 508
За либидото - Ашваганда.

Как я пиете Ашвагандата?
Мазнини не растителни-какви?

По всяко време на деня я пия. Веднъж на ден.
Някъде гледах, че се пие на гладно сутрин. Но аз обикновено я заблавям и затова.

# 509
Преди 10 години претърпях операция и от тогава съм с един яйчник. Предполагам, че затова влизам толкова рано в тази тема. Имам всички симптоми и ми е много зле. Забравих да спомена и за либидото което търся и го няма никъде. Исках да знам дали симптомите са толкова силни, поради ранната менопауза.

Леля, аз съм на 40г. с два яйчника и при мен започнаха промените доста рано. Първото смущение на цикъла започна на 35-36г. Та за това няма точна възраст, естествено най-добре е да ни хваща когато е към 50-те, но има и случаи като мен. Обаче, понеже на тази възраст е възможно и забременяване, все пак си направете един тест и посетете лекар за съвет колкото е възможно по-скоро. Иначе, да, има и случаи да започне преди 40г. и то все по-често се наблюдава за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт