Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
За бременни жени, които живеят в София, се препоръчва да се регистрират за временен адрес и да получат жълта бележка, която да носят при раждането. Те могат да изберат гинеколог и болница, като имат право на направление от личен лекар. Раждането в частна клиника струва между 1000 и 1500 лева, а бебето остава с майката след раждането.
-
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Отрицателният резус фактор в кръвта на бременната жена може да представлява риск за нейното бебе, особено ако бебето е с положителен резус фактор. В този случай, ако кръвта на бебето влезе в контакт с кръвта на майката, тя може да развие антитела, които атакуват червените кръвни клетки на бебето. За да се предотвратят тези проблеми, на бременните жени с отрицателен резус фактор се прилага профилaктика с анти-D гамаглобулин, което предотвратява образуването на антитела след контакт на кръвта на майката с кръвта на бебето.
-
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
Феталната ехокардиография е специализирано изследване, което оценява сърдечната дейност на бебето в утробата. Препоръчва се при риск от вродени сърдечни малформации или други сърдечни проблеми на плода. Обикновено се извършва от квалифицирани кардиолози в акушеро-гинеколожки клиники или болници, оборудвани с необходимата апаратура за провеждане на това изследване.
-
Какви са препоръките за температурата по време на бременност и какви изследвания трябва да се направят?
-
Кога се прави кардиографията по време на бременност?

Пък и знам ли дали има болници, страх ме е да не стане нещо! Но аз съм си параноя и гледам всичко да ми е обмислено и да имам минимум риск, та се престаравам понякогаV 

хади да ходим на докииииииииииииииииииии.... дигнах кръвното на мъжо, щото исках да ходим по-скоро и му викам: Ади сега .... една закуска ше си купиш ... няма сега да правя закуска.... нямам време

слава богу, че ... предния път за 3 седмици бях + 3 кг..... 

тоз петък 13ти .... 

но просто не се виждам с голям корем и щураво дете да се мотам по пясъка. Всъщност по-важното е че татюто ще е в дъъълга командировка още от юни чак до ..... и той още не знае докога, та тук ще си летувам в града и ще се опитвам да не завиждам на морските майчици и на тези, които ще успеят да се цопнат в моренцето. Ще си се цамбуркаме тука на балкончето в басейнчето с детенцето, няма как.
Ходи ми се и заради детето, защото му е голям кеф да си играе на пясъка, иначе се заиграва и не се налага да търча по плажа, пък и да се наложи, таткото за какво е? 
и ся се чудя дали
!
Мишоче, за главоболието незнам какво да ти кажа
чао засега майчета - зайчета
/никак не се учудих, когато видях ани - бърборани да държи по-голямото парче от питата
Даже, ако искате варненките можем да се видим другата седмица в събота например. Мернах още попълнения. И без това през март си обещахме след месец да повторим срещата и да премерим тумбаците. Така че, ако сте навити - аз съм на линия.
, Току що се връщам от 3Д -то. Павлина ти докато ми кажеш и аз хоп там. Много ми хареса.
, направо няма как да не ида, стига всичко да е наред де. Ама ще гледам да е по-раничко, ако се вместим в юни, най-добре, че след това малко по-страшно ми се вижда.
.

,и аз я мажа,мажа ли мажа ама файда никва 

ама си мислих че покрай миналата бременност се е поразтеглила и сега ще се представи по-добре. Няма да се притеснявам и то при това време