Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 510
  • 835
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета!

Реших да правя чесновия хляб с кашкавала. Но нямам брашно тип 550. Дали мога да сложа тип 500  newsm78. Не знам много каква е разликата, затова се обръщам към вас. Дано някой ми отговори преди да съм го сложила  Praynig, ако не ще експериментирам  Simple Smile

Кати, кифличките изглеждат страхотно, сигурно съм, че и на вкус са такива.

# 451
gabby,, аз го правяименно с брашно тип 500. Така и още по Великден не можах да открия тип 550.

Става идеален. Успех  Peace

Кифличките свършиха  Laughing

# 452
Ето ме пак с отчета - панетонето, по рецепта на Джемма

# 453
cathie,неуморна си!Панетонето изглежда разкошно,а кифличките още повече! HugПо коя рецепта ги прави?По тази от форума ли?Аз мернах такова заглавие,но не мсея да влизам да чета,че да не се изкушавам!Много обичам хляб и хлебни изделия,мамка му! ooooh!

Мисля скоро да се пробвам и с един конфитюр от череши!Някой що не вземе да си драсне рецептата в темата за Рецепти за машина за хляб! Thinking

# 454
pina,

да, кифличките са от тази рецепта, но сложих 220мл вода, а не указаните 150, и вместо маргарин - масло (в случай, че ги правиш Wink )

Панетоне-то нещо не ми хареса. На консистенция стана супер. На вид също.
Но нещо ароматът  Confused Confused Confused
Може би е от портокаловите корички, Като ги правих, смесих ром с уиски. И нещо се губи. Не знам.
Рецептата на панетоне-то е на Джемма. Ако искате, ще я пусна. Преведох си я на български.

Що се отнася до сладкото - на мен не ми стана  #Cussing out и сега не ми с еправи изобщо. Ако ти стане - пиши точната рецепта, че да имам някакъв стимул.

# 455
Хлебчетата от снимките са супер. Браво, момичета!! Продължавайте все така! Wink
И аз отдавна съм си заплюла по-засукани рецепти, но все няма време, май лятото наистина по-малко хляб ще се пече, че сме все в движение, но и не ядем друг, не съм по изневерите аз! Wink Като се върнем от морето ще пека пак, че машинката сигурно се е затъжила Simple Smile А като се качим на вилата ще си я взема с нас. Иначе и двете баби имат, така че и при тях се яде само вкусен домашен хляб!  Peace

pina, аз бях писала за конфитюр и тук и тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.40
Внимавайте с пектина, че продават различни видове и вече зависи дали искате да е по-рядко или по-гъсто. Аз след тази рецепта започнах да слагам по по-малко пектин, ще си налучкате след 1-2 опита вкуса. Вече имаме около 10-тина бурканчета заделени и доста изядени. Simple Smile Ще продължавам да правя с новите излизащи плодове.

# 456
Момичета, това хлебче с кашкавала е направо страхотно! Който не го е опитал, да знае, че изпуска много. Направо е разкошно. Гостите ми останаха очаровани снощи и имам поръчка за днес пак да направя.

# 457
sisssi,видях рецептата Peace
Мисля да не слагам пектин,че съм любител на домашните бабини сладка,които не бяха желирани.Би трябвало да няма проблем!
Ще ми се и черешите да останат цели,да не се раздробят.Има ли някоя тънкост.Тя много време бърка тая машина,ще ги накъса май.Освен да пусна направо на програма печене - тя е 1 час,ама дали не е по-висока температурата? Thinking

# 458
  • ГОре на черешата...
Вчера направих чесновия хляб с кашкавал - аз сложих кашкавал Гауда и много малко чер пипер, че не обичаме люто.
Страхотен е Peace!
Мъжът ми, който не близва по принцип чесън, си хапна сладко-сладко Laughing. Следващият път обаче ще преизчисля продуктите за 1 000гр, че този не ни стига.
Ето го:

За Кати:   bouquet

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 13:14 от mari_eta

# 459
cathie mari_eta,  страхотно изглеждат произведенията ви!  bouquet

gabby ,  аз ползвам брашно тип 500. Забравила съм да го напиша.

# 460
pina, при мен си остават доста цели плодове, на програма за сладко, конфитюр. Можеш да пробваш да сложиш първоначално със захарта малко от плода, а по-голямата част да изсипеш по-късно и така ще имаш повече цели. Аз също харесвам сладко-конфитюра без пектин, но става доста по-рядък, а в къщи обичат и гъст, но и от двата вида ще правя.

gabby, mari_eta, нямам търпение като се върнем от морето и аз да направя прословутото хлебче! Wink

# 461
Sisssi, това с идеята за по-късно добавяне на по-голяма част от плодовете ми харесва. Ще се възползвам, ако изобщо се осмеля някога отново да правя сладко.

И едно въпросче: Достатъчна ли е дължината на програмата - при мен около час - за да се свари и сгъсти сладкото  newsm78

# 462
Кати, моята програма за мармалади е 1ч и 20 мин. Аз правих сладко от череши. На гъстота и печене стана добре. Използвах лим.кис. Черешите са без костилки и са си цели. В книжката към машинката пишеше, че след като свърши програмата се пуска още 1 ч на поддържане на температура. Аз така и направих.

# 463
Каква е тая програма поддържане на температурата?
Аз нямам такава.
Или имаш предвид да не вадиш контейнерчето от машинката?
Или пък програма печене?

# 464
Здлравейте,
може ли някой да ми каже къде във Варна може да се намери ФИФ
Знам че някъде беше писано ,но нямам време да чета а знам че на вас може да се разчита.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт