Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 506
  • 835
  •   1
Отговори
# 405
Amarena, най-вкусното ми хлебче досега. Мерси за рецептата.   bouquet

Пикантно, разкошно. Само със сиренце и чубричка и домати и краставици - вкусна вечеря.
Само че на мен ми глътна поне 500г брашно. Може би и маслото ми беше малко повече.
Радвам се, че ти е харесало. Grinning
Не знам, как ти ги е "глътнало". Аз също, докато гледах сместа, си мислех, че е много рядка и се чудех, дали да добавя брашно, но се доверих на рецептата. Хлябът стана мекичък, душичка и коричката стана много фина(пекох го на 1. степен на изпичане на коричката, т. е . за светла коричка)
Другият път пробвай без да добавяш брашно. Не вярвам, да не стане.
Имам още някои готини рецепти, но ще ги пусна, след като ги изпробвам и тях.

# 406
Глътна ми, в смисъл, докато стане хубава топка, която да се отделя от стените. Така правя вече, че преди имах несполучливи опити с по-редки теста.
Иначе и на мен ми стана пухче, мекичко, ароматно. Абе супер на вкус. Досега все ми сладнеше, все нещо не беше както трябва. Освен онзи, който е като козунак.

Има обаче един недостатък. Много бързо свършва  Rolling Eyes
Чакам нови рецепти  Laughing

# 407
Момичета, ще правя пица и спешно ми трябва съвет.
Оставяте ли тестото да втасва, на коя програма го правите и други важни нещица - като разстелете в тавата, слагате ли веднага продуктите или първо запичате леко.

# 408
  • Paris
Аз процедирам така:след като е свършила програмата за тесто, слагам тестото в намаслена купа и покривам с фолио. Оставям да втаса поне още 1- 2 ч. После точа върху набрашнена повърхност, вкъщи я обичаме тънка, но не прекалено,пставям в намаслена тавичка оставям още 15 мин., после слагам продуктите и пека. Успех!

# 409
jaklins,   bouquet

Почвам да меся, пускам машинката де, че да стане за довечера.

# 410
момичета искам да питам-----за сладкото---колко лимонена киселина се слага????Някъде прочетох по 1к.л.---на бурканче или е за цялата смес newsm78 newsm78 Praynig Praynig

# 411
  • ГОре на черешата...
Момичета, ще правя пица и спешно ми трябва съвет.
Оставяте ли тестото да втасва, на коя програма го правите и други важни нещица - като разстелете в тавата, слагате ли веднага продуктите или първо запичате леко.
Кой ще ти чака да втасва Laughing - от машината - в тавата, редя плънката и пека. Не разточвам, за да не спадне, а притискам и оформям с ръце.

момичета искам да питам-----за сладкото---колко лимонена киселина се слага????Някъде прочетох по 1к.л.---на бурканче или е за цялата смес newsm78 newsm78 Praynig Praynig

И това е много - сложи една щипка. По принцип се слага 1 ч.л. на 5 кг. плод.

# 412
 mari_eta--благодаря  bouquet

# 413
  • В града на тепетата
Момичета, ето че и моята фурна пристигна- бялата Клатроник.Даже вече опекох първия си хляб(от рецептата за основа за хляб).
Стана добре,само дето коричките са му малко дебели  Wink.Дали не трябваше да го направя за хляб от 750гр.,защото аз си го пуснах
за 1кг. и може би трябваше на светла коричка, не на средна както аз го направих? newsm78
Между другото отдавна си мечтая да направя козунак(обожавам го).Ако искам само да се меси и втасва в машината, а после да пека
във фурната на коя програма да го пусна, имам една за месене TEIG,тази ли е??? newsm78

# 414
искам да се похваля---днес правих сладко от горски ягоди--стана фантастично Peace
mari_eta--  bouquet  bouquetза лим.киселина---

# 415
  • ГОре на черешата...
искам да се похваля---днес правих сладко от горски ягоди--стана фантастично Peace

Няма за какво!
Сигурно е много по-ароматно от обикновените ягоди...никога не съм яла.

# 416
Стана добре,само дето коричките са му малко дебели  Wink.Дали не трябваше да го направя за хляб от 750гр.,защото аз си го пуснах
за 1кг. и може би трябваше на светла коричка, не на средна както аз го направих? newsm78
Между другото отдавна си мечтая да направя козунак(обожавам го).Ако искам само да се меси и втасва в машината, а после да пека
във фурната на коя програма да го пусна, имам една за месене TEIG,тази ли е??? newsm78

Честито и добре дошла след "хлебарките"  Wink
Ако си го правила по рецептата от книжката - брашното е било малко. Тяхното брашно е явно по-различно от нашето. Затова винаги наблюдавай тестото. Трябва да стане топка - гладка, нито твърда, нито много мека, да се отделя от стените, а не разпадаща се маса. На мен първият ми хляб стана така, както го описваш. Брашното е било малко, но аз точно по рецептата давах.
Не пречи да го правиш и на най-голямата доза, те машинките и без това не са особено големи.
Изборът на средна коричка е добър, но ако ти се види, че хлябът е готов, можеш да го извадиш по-рано. Не е нужно да чакаш докрая.

Точно това е програмата, която ти трябва за месене и втасване.
Успех, мила   bouquet

# 417

Давай рецептата, че аз се изложих с моето сополиво сладко. Ама ако може точно  Embarassed

# 418
да давам,,обаче незнам количеството на ягодките---да уточня--ягодите бяха горски-сложих захар почти колкото количеството на ягодите- седяха поръсени със захар цяла нощ-в хладилника-после ги сложих в машината-програма 9--час и 5 мин ми е,когато станаготово ги поръсих с половин к.л.лимонена киселина разбърках и насипах в затоплени буркани--това е : Peace

ягодите бяха под килограм--около 800 гр newsm78

# 419
  • В града на тепетата
cathie,благодаря ти за съветите  bouquet  Изчела съм почти всичко от форума за машината за хляб и знам,че имаш голям опит Peace
Днес пробвах и един царевичен хляб за малката (понеже тя не трябва да яде пшеница и пр. мляко поне за 3мес.),
взех рецептата от брашната на техра,но не стана сполучлив, явно с тези хлябове е така като няма пшен. брашно.
Взела съм на същата фирма и ръжено брашно,но то пък е с млечно-кисела закваска и сигурно няма да го използвам.

За сега в Пловдив не намирам ръжено брашно на друга фирма, но продължавам с търсенето  Sad
Иначе утре ще изпробвам козунака(от толкоз време му се точа) и ще докладвам  chef

Общи условия

Активация на акаунт