🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 22 037
  • 395
  •   3
Отговори
# 270
Гледах този филм.

https://www.themoviedb.org/movie/479259-lost-girls-love-hotels?language=bg

Анотацията не отразява особено сюжета.  Става въпрос за момиче, което се впуска в хедонистичен живот от алкохол и рисков секс по улиците на нощния град и изживява интензивна любовна връзка с  по-възрастен атрактивен мъж, отдаден на  семейните си отговорности и дълг (които явно включват някакъв мафиотски клан, но това не е ясно във филма, може би се познава по татуировките му, знам ли).
Филмът  всъщност много ми хареса, най-вече с това, че в днешно време е много трудно да се намери достоверна ситуация на невъзможна любов, която да трогне зрителя.

Напомня донякъде Любовникът на Жан Жак Ано и също е по книга, написана от жена.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 14:41 от Iris04

# 271
  • София
Новият Трон на Дисни се очертава като боксофис провал.
Бюджетът е $180 млн. но чета за слухове, доволно над 200 млн.
А след премиерния уикенс, световният боксофис е едва $59,969,294 млн.

Покривният човек (по истинска история) с Чанинг също трудно ще излезе на печлба. Тръгва с 8 млн. при 20 млн. бюджет.

Като цяло Октомври месец си е малко мъртъв месец за боксофиса.

# 272
Всъщност, има ли Трон, който да не е бокс офис провал? Имат култов статут, но май никога не са печелили пари.

# 273
Аз четох хубави отзиви за новия Трон и бих се замъкнала на кино. Някой тук ходи ли вече?

# 274
  • София
Става, но не е на нивото на предните филми. По-скоро е разочароващ цялостно. Лош избор за антагонист. Графиката беше страхотна.
Аз изгледах 10 филма ама нямам време за ревюта. Ще пиша накратко тези дни.

# 275
Аз гледах ревюта - общо взето казват, че започва добре, но е недообмислен и няма интересна кулминация.

# 276

Типичният стил на Джеки пак не подведе.

# 277
Днес, изненадващо за мен самата, се върнах към старите си, „лоши“ (за гърба и кръста ми ) навици и изгледах филм на РС-то. Единственото ми съжаление е че не беше в киносалон-на голям екран!

Думата ми е за  “Dracula: A Love Tale” на Люк Бесон! До вчера дори не подозирах съществуването на този филм. Добре че е ММ – пръв торентотегляч на Републиката! Wink та ме светна...

Красив, въздействащ филм! Бих казала не просто приказка, а балада за любовта! Май, май едно гледане няма да ми е достатъчно!
Визуално красив, със силна и мощна музика и великолепни, великолепни актьори!!! Особено въздействаща и в емоционален, и в рационален план игра на Кейлъб Ландри Джоунс и Зоуи Блю! Кристоф Валц – какво да кажа, той ми е любимец и винаги ми харесва; има някакво омагьосващо спокойствие в него, което много обичам!
Филмът ме завладя и разтърси, въпреки забележките , които започнаха да се подреждат в главата ми още от начало. На фона на цялото обаче,ще ги подмина. Самият факт, че ме извади от няколко месечен емоционален ступор и напоително ме разрева, е показателен!
Продукцията носи типичното бесоновски чувство за хумор и ирония, но е и много силен в посланията си. Бих казала, че е вълшебна приказка, в която се преплитат и наслагват метафорични пластове и зрителят, според възгледите си , житейския и познавателния си опит, забелязва, разчита, тълкува или пък не – символиката .
Умело се редуват сцени на тежки емоции, тъга, трагизъм със сцени на откровена подигравка и намигване към недостатъците и слабостта на човеците и човечеството....
Но най-впечатляващо за мен е мощното присъствие на граф Влад Дракула, с неговата любов извън човешката мяра, отвъд времето и пространството; трагичната му самота и безнадеждност ; любов, която в крайна сметка се доказа като истинска!  Елизабета/Мина също много ми допадна като изпълнение от актрисата; повече в амплоато на Мина...
Според мен финалът с бързото отпътуване на отчето ( Кр. В.) крие намеци и мотиви за размисъл относно истинската му личност и цели...
Визията на Дракула – зашеметяващо естествена всъщност- какво по-страшно от старостта и тленността на плътта човешка... Прическата – красива по своему!
О, Харкър – смотан и грозноват, та чак досаден и клиширан. Но само в началото. Браво на актьора – образът се разви, разгърна и уплътни/усложни.
Живите гаргойли много ми напомниха на стадото кученца в „Красавицата и звяра“ от 2014 г. И тъй като открих и сходства във визуалните ефекти в началните пейзажни сцени на „Дракула ....“ започнах да се съмнявам в спомените си и  се наложи да се проверявам, но режисьорът се оказа друг.

Накрая , само една констатация – не критика. Набива се на очи, как всеки път, различните творци разказват  историята на Дракула в любовна пепспектива....За западния човек очевидно историческият контекст е само фон...  и може би единствената ми по-настоятелна забележка към тази конкретна продукция е абсолютно неадекватната църковна сцена, вида и одеждите на свещеника.  Иначе имаше намек за ордена на Дракона, чрез доспехите, но като цяло иторическите факти зад мита, малко ги интересуват.  
Интересно е, че единствено младият през 2014 г. , ирландски режисьор Гари Шор в дебютния си режисьорски филм „Дракула Неразказан“ (който много харесвам и винаги ще съжалявам, че не продължиха с част 2...) , успя да улови  същността на трагичната историческа съдба на балканския владетел Влад Цепеш Дракула. Може би защото е ирландец и възприятията му са повлияни от съдбата и историята на собствения му народ.

Кейлъб Ландри Джоунс е изключително интересен актьор. Ако не сте го гледали в DogMan от 2023 г., го гледайте. Много силно изпълнение.

# 278
  • Бургас
"Господ съществува, името й е Петруния“ - филм на РС Македония. И потискащ и много специфично регионален-балкански, но всъщност универсално хуманистичен и безпощадно реалистичен!  С две думи - млада жена изважда светия кръст от ледените води в Ниш... И настъпва хаос- в общността и порядък в душата й....
С повече думи...Признавам, че в началото героинята ми беше дразнещо пасивна и  мърлява, но в сюжета характерът й се разгърна... Успява да надскочи себе си и базисното си мизерно живеене. Благодарение на неволно предизвиканата "революция" в общоприетите канони и традиции- не само че жена вади кръста, но и отказва да го даде доброволно на "имащите правата" над него мъже... Уверявам ви, вероятно звучи комично, но всъщност реалността във  филма е ужасяващо унизителна и безнадеждна. За радост, авторите успяват неочаквано и фино да вкарат виталност, сила и нежност чрез най-малко очаквам персонаж и да дадат деликатно обещание за щастие в живота на героинята с името на светица Петруния
!  На фона на отблъскващото и нелицеприятни образи на полицейски служители и началници, прокурори , пишман бизнесмени мераклии и висши църковници, най- отблъскващ и неприемлив за мен, уви се очерта образът на майката - ограничена, тесногръда, деспотична и безчувствена....
Гледах по една от телевизиите. Препоръчвам!

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 08:47 от lady Koup

# 279
  • Варна
Изглежда интресен, гледах интервюто  ЮТуб, обаче онлайн има ли го?

# 280
  • Бургас
Изглежда интресен, гледах интервюто  ЮТуб, обаче онлайн има ли го?
Аз съм на eon гледах го по канала cinemania

# 281
  • Варна
Благодаря, нямам ТВ. Е, все пак разбрах за какво става дума.
Затова гледах ,,The Woman in Cabin 10"   https://www.imdb.com/title/tt7130300/
Слаб, предвидим, не ми хареса.
Реших да се приспя с хорър - да, не ми се смейте, моля. Пуснах ,,Vicious"  https://www.imdb.com/title/tt31511689/. Още по-слаб, макар че Дакота се стараеше,изнесе го почти сама.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 16:49 от Пеева

# 282
Гледах новия Трон. Събрал е идеите на двата предходни филма и с този ИИ звучи и модерно. Претенциите му са философски, визуално е разкош. Изпълнението обаче страда от нещо, което гледам при доста нови филми - изглежда орязан и действието хем препуска, хем на моменти му липсва логика и разчита на общата култура и интелекта на зрителя, които не е сигурно, че са налице Simple Smile Със сигурност не става дума за цензуриране, по-скоро изглежда като заложена продължителност и някой е решавал при монтажа какво да се махне, за да не стане филмът по-дълъг. Крайният резултат определено е пострадал от това.
Другото, което не ми покри очакванията - музиката. Дафт Пънк направиха саундтрак-чудо, в момента даже не мога да се сетя дали съм слушала нещо друго, което така добре да се вписва в картината и въпреки това да живее и свой живот. Хубаво е, че филмът има запомняща се тема, лошото е, че всякакво отдръпване от нея звучи като шум. Ама не шум тип удари по метал за Терминатора. НИН могат и по-добре.
По-дребни минуси - азиатката в главната роля е твърде шумна и глуповата, второстепенната лоша героиня, която е програма и се натъртва на това, е твърде емоционална. Кевин Флин го подмладяват, но никой не се сеща да пипне и гласа му и звучи като старец , какъвто Джеф си е към днешна дата. Това просто не е сериозно с днешните технологии. Впрочем, видя ми се нелогично да е толкова стар в днешния момент, особено както сам каза, че се е появил секунди след Арес в Мрежата.
Като цяло филмът ми хареса, но и ми остана усещане за изпуснат момент. Оставих 7 в имдб. Поколебах се за 8, но нещо не му стига.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 17:43 от Нарцùса

# 283
  • София
Излезе Черният телефон 2!
Брутален е хоръра! Препоръчвам. Аз бях фен и на първия филм.
Бюджет $30 млн. Вече е с приходи от $42 млн. Само за 3 дена. Ще излезе на някака печалба... Simple Smile

За сметка на това Good Fortune (Божествена бъркотия) ще е на загуба. И Киану Рийвс няма да го спаси.
Филмът е покъртително тъп, скучен и плосък.
Бюджет: $30 млн. И стартира само с $6.2 млн. приход за премиерата си.

Гледам има нов Бг филм (от много отдавна нямаше такъв). Криминална комедия със Захари Бахаров. Ще го чекна тази седмица по някое време.

# 284
Хора " Дългата разходка " най накрая го има онлайн . Ще го гледам пак най накрая само че в къщи на спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт