🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 21 884
  • 389
  •   2
Отговори
# 285
Мисля да гледам Божествена бъркотия - гледах ревюта, според които филмът не е лош.
Бил римейк на нещо, но не си спомням филм с такъв сюжет, който да съм гледала.
Скрит текст:
Ангел разменя живота на двама души. Идеята е бедният човек да разбере, че животът му няма да стане по-добър и той няма да е щастлив, ако внезапно стане невероятно богат (и да поиска да се върне). Обаче той става щастлив и се чувства добре.

# 286
Някой успя ли да  гледа новия българо-италиански филм "България amore mio”. В нашата дълбока провинция не се предвижда да го пуснат( обадих се в единствения киносалон), та се чудя дали си заслужава да пътуваме до съседния областен град, за да го гледаме.

# 287
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Baby boom", много симпатична и отпускаща осемдесетарска комедия с Даян Кийтън и бебе Елизабет.
Ако харесвате "Бащата на булката", "Капан за родители" и подобни, и този филм много ще ви допадне.
https://www.imdb.com/title/tt0092605/

# 288
  • София
Някой успя ли да  гледа новия българо-италиански филм "България amore mio”. В нашата дълбока провинция не се предвижда да го пуснат( обадих се в единствения киносалон), та се чудя дали си заслужава да пътуваме до съседния областен град, за да го гледаме.

Не е лош филма.
Недей да подхождаш с големи очаквания и мисля, че ще ти хареса.

В съседната тема за Бг филми написах кратко ревю:
https://bg-mam.ma/p/1763291/50381733

# 289
  • София
В помощ на търсачите: преглед на наличност на зеленчуците - не от сайта на Министерството... Simple Smile
@ Пеева - македонският го има в "зелката":
Скрит текст:
Предполагам (не проверих), че значи да го има и на другите две БГ-места.
Дългата разходка - вече също е там.
House of David S02 - качени са първите 5 епизода.

# 290
  • Berlin
“Животът на Чък” гледах снощи. Чудно ми е как са решили да направят филм по този разказ (не съм го чела, но ще се поправя). Като цяло нищо като че ли не стана, понеже е по Стивън Кинг и очакваш нещо, каквото и да е то. Обаче пък след края на филма нямаш усещане за изгубено време, а че си гледал една нормална човешка история. Ей такова ми беше чувството накрая. Досетих се какво гледах в първата част, после много ми хареса частта с детството на Чък, когато стана ясна още повече каква е идеята. Децата Чък бяха големи чаровници. Имаше го и фантастичния елемент, макар и само като фон някакси, според мен не беше определящ за историята или поне ние със сигурност не го видяхме. Сега като пиша и се сещам за “Били Самърс”, предполагам, че разказът наподобява стила на този роман, може и да греша.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 21:47 от abs

# 291
След като решават да правят римейк на толкова филми от 90 те като " Първичен инстинкт " и " Войната на семейство Роуз " сега са решили да правят друга класика . " Ръката която люлее люлката " също не е пропуснат . Доста се чудя дали да го гледам , защото обожавам оригинала от 92 , а това което направи Ребека Деморни като игра беше просто култово . Както споменах доста се чудя дали да гледам римейка за да не ми развали вкуса от оригинала .

# 292
  • Bayern
След като решават да правят римейк на толкова филми от 90 те като " Първичен инстинкт " и " Войната на семейство Роуз " сега са решили да правят друга класика . " Ръката която люлее люлката " също не е пропуснат . Доста се чудя дали да го гледам , защото обожавам оригинала от 92 , а това което направи Ребека Деморни като игра беше просто култово . Както споменах доста се чудя дали да гледам римейка за да не ми развали вкуса от оригинала .
Доста е различен от оригинала. За мен си беше загуба на време. Този с Ребека де Морни си е топ.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 12:54 от Moderator1

# 293
Няма да го гледам . Аз се отказах съдейки по римейковете който направиха и този ще е загуба на време . От носталгия обаче по онова време реших да гледам " Неомъжена бяла жена " с Бриджит Фонда и Дженифър Джейсън Лий . Друга класика която и до ден днешен гледам . Жалко че няма вече такива филми който да са интересни и да държат на мистерията и на психологическият терор , всичко вече е касапница , и плюс две три сцени от който да подскочиш и дотук . Гледайки " Неомъжена бяла жена " бях забравила колко е страшно да гледаш психично болен човек който се опитва да те копира и да вземе твоят живот . Сцената със причеческата и до ден днешен ме стряска ( който е гледал филма знае ) . Дженифър Джейсън Лий в този филм е топ . Едновременно хем ми беше жал за нея , хем и я мразех . Филмовата музика сякаш сме я забравили , и сме забравили да слагаме песни от филми , а този филм има страхотен саунтрак и като цяло песен която си е страхотна и не само за филма , ами и като песен изобщо в музиката . Една от любимите ми сцени в този филм е имено заради тази песен която прави филма страхотен . https://youtu.be/4F9DxYhqmKw?si=h6j2QusGtuHmhasc

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 13:10 от Жасмина 94

# 294
  • София
Много се бавят от Синефиша, така че го направих по по-сложния Бг боксофис.
Няма нещо кой знае какво за отбелязване.
Типичен октомврийски боксофис.

One Battle After Another (2025)
Очертава се като един от най-големите провали за псоледните 20 години като боксофис, но много го 'пушват' филма за предстоящия награден сезон.

# 295
# 296
С оглед последните геополитически събития, от ковида насам, си припомних Big Bug на мой любим режисьор - Жан-Пиер Жьоне.
Няма дълбочината на Бразилия, но само на пръв поглед. Или просто отразява латинския поглед върху нещата, за разлика от англосаксонския. По-малко драматизъм, повече сарказъм.
Препоръчвам горещо.
Всякакви аналогии с настоящата реалност са неволни Wink

https://www.imdb.com/fr/title/tt11541872/?ref_=fn_all_ttl_4

# 297
Гледах отново " Дългата разходка " и си мислих имунизарана си няма да те удари толкова тежко . Да ама не държа си още че е един от най хубавите и тежко емоционални филми който съм гледала .Радвам се че след толкова години са решили да екранизират точно тази книга на Стивън Кинг,  и че са решили да премахнат повечето психо бруталий и да засилят повече емоцията за да направят толкова истински мъжки и човешки филм . https://music.youtube.com/watch?v=wibLCuQ-Hwo&si=7Wt0w58szEuChxTR Музиката също е едно истинско бижу .

# 298
  • Sofia
Посланията ги разбирам, но историята е абсурдна и с предвидима повторяемост.

# 299
  • Карлово
Току що гледах филма. Миналия месец четох книгата. Усещането, което остави у мене финала е същото, като книгата.
Харесах екранизацията. А актьорите бяха удивителни, всички.
Липсваше ми един детайл - човек от публиката цинично вика на Гарати, "Давай момче, зало жил съм за теб 10 долара 10 към едно." А да, разходката в книгата беше много по-дълга и изтощителна.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 09:23 от ДамаТрефа

Общи условия

Активация на акаунт