🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 21 884
  • 389
  •   2
Отговори
# 300
Току що гледах филма. Миналия месец четох книгата. Усещането, което остави у мене финала е същото, като книгата.
Харесах екранизацията. А актьорите бяха удивителни, всички.
Липсваше ми един детайл - човек от публиката цинично вика на Гарати, "Давай момче, зало жил съм за теб 10 долара 10 към едно." А да, разходката в книгата беше много по-дълга и изтощителна.
Изпуснали са някой неща . Но като човек също чел книгата може би не ме подразни . Радвам се че тълпата от хора беше накрая . Някак си се засили повече чувството на изолация за самите състезатели . Един от малкото стойностни филми в последните години . Радвам се че изгледах и " Институтът " и " Дългата разходка " тази година и се убедих че могат да се правят качествени филми и сериали . А и Стивън Кинг заслужава достойни екраницаци на книгите му .

# 301
  • Карлово
Ама то накрая на филма пише по мотиви на новелата...., не адаптация на ....
Има промени, и то неща ключови, поне за мене от книгата, които ги няма във филма, има добавени, моменти, които ги няма в книгата. Например не си спомням надпис на някакъв обект по пътя - "Следващия път пътувайте с влак" или нещо подобно.
Само исках да споделя, че ме заболя сърцето накрая на филма, което според мене е изпълнена цел.

# 302
Ама то накрая на филма пише по мотиви на новелата...., не адаптация на ....
Има промени, и то неща ключови, поне за мене от книгата, които ги няма във филма, има добавени, моменти, които ги няма в книгата. Например не си спомням надпис на някакъв обект по пътя - "Следващия път пътувайте с влак" или нещо подобно.
Знам . Чела съм я както споменах , но пак не ме дразни и това . Хубав филм е , без значение дали са извадили сцени и добавили нови неща .

# 303
  • София
Филмовите премиери през ноември: "Франкенщайн" на дел Торо на малкия екран, "Злосторница" - на големия
Том и Джери срещат Франкенщайн. Той си е забравил вълшебния компас. Затова всички ще се изпозагубят в Опасна зона, където дебне Хищник. Дали е само Зрителна измама? (конниците знаят). Те пък са напуснали Зоотрополис, подгонени от Злосторницата. Бягащият човек обаче има Семеен план. Не е идеален, но все пак е Мейд ин EU. Някои вече са превъртани и стигат до 2-ро, 3-то, 4-то измерение.
https://webcafe.bg/kino/filmovite-premieri-prez-noemvri.html

А на Синелибри мина "Помилване" на Сорентино. Който не го е гледал...
https://webcafe.bg/kino/pomilvane-na-sorentino-gratsiozen-urok-p … iansko-pravo.html

# 304
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Wild Diamond, доста реалистично направен филм за цената, която едно френско
момиче трябва да плати за мечтите си. Филмът е в селекцията за Златна палма 2024-та
и ми хареса. Европейско кино, няма захари, няма фей кръстници, реалността в най-чист вид.
https://www.imdb.com/title/tt28319139/

# 305
  • София
Анимето кърти на нашия боксофис.
Черният телефон 2 бива като за хорър.

В Щатско нищо за отбелязване.
Октомври по традиция си е 'мъртъв месец'

Пред Ноември ще се раздвижат нещата. Simple Smile

# 306
  • Варна
Търсейки нещо по-ново, леко, забавно, попаднах на ,,Caramelo" https://www.imdb.com/title/tt32549601/. Позитивен, приятен филм. 

# 307
  • България
Гледала съм Caramelo 2025. Не препоръчвам. Опитва се да е едновременно Рататуй, Марли и аз и да вплита тежки теми за здравето. Много повърхностен и тежък филм, всеки в темата ще сътвори по-добър сюжет. А кучето изглежда толкова изкуствено. Целият филм е обработен по определен начин и прилича на AI. Актьорът в главната роля е слаб. Не бих оценила с повече от 3/10 и то заради музикалния фон.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 15:50 от ferencliszt

# 308
  • София
Много куца есен откъм филми. Чакаме явно декември за Аватар 3. Най-много да отскоча преди това на Зрителна измама.

# 309
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Така да ми се ходи на кино и толкова да няма нищо за гледане не е било. И аз чакам Аватар то се е видяло, че друго няма да има.

# 310
В момента много хора (под хора имам предвид ревюисти в Ю туб) хвалят индийски епичен филм, наречен Баахубали (дано да съм го написала правилно). Не е нов, но има нов рилийз (доколкото разбрах, преди 5-6 години са излезли два филма, от които сега е направен един - не съм сигурна дали просто са слети или има други промени).
По принцип бих го гледала, но ми се видя прекалено драматичен от трейлърите и не ми се занимава с него сега.
Ще има и анимационен сериал по този филм и в него участват аниматори, които са работили по Arcane.

# 311
Ноември месец планирам Хищника (вече имам и билети), Бягащият човек, Зрителна измама. Колебая се за Франкенщайн.

# 312
Като коментирате, че няма филми преди НГ, напълно забравих за Зоотопия 2 (сега видях реклама и това ме подсети) - очаквам да е хубав.

# 313
  • Варна
Baahubali: The Beginning     https://www.imdb.com/title/tt2631186/
 Тези от 2015 и 2017 ми са в списъка.  Освен да почакам новия.

# 314
  • България
В момента има фестивал Киномания до 30 ноември. там има ще има интересни филми. Ще ходя на няколко прожекции.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт