Семейни приоритети – преживявания или спестявания?

• 10 591
  • 324
  •   1
Отговори
# 270
Може ли дефиниция за лежерно, че се обърках вече.

# 271
Не си представям да живея без планове. Невъзможно е за мен. Така, ден за ден, както дойде, абсурд. Това би означавало пълна безтегловност. Лежерно също не ми е в характера, аз съм холерик и всичко трябва да става бързо и веднага, но има някои моменти, много рядко, когато си позволявам по-лежерно. Обаче без план, никога.

# 272
  • France
Аз съм лек характер. И като фри ланс имам визия за 6 месеца напред. Идеално ми е. Освен да сме живи и здрави нямам други планове.

# 273
  • София
Може ли дефиниция за лежерно, че се обърках вече.
Ами аз лично използвах развейпрахковци като "термин". Хора, които се носят по течението и все си мислят, че ако изпаднат в беда, провидението ще ги спаси, а не толкова личните им качества. Не мислят за близките си и как действията или бездействията им ще се отразят на тях - примерно живеят си живота, изпукват всичко, а после чакат децата им да им се притичват на помощ. Или обратно - висят дълги години на недобре платена, но спокойничка работа, защото родителите им ги "подпомагат". Такива, които нямат ясен план какво ще правят със собствения си живот, живеят си, докато намерят някой будала да им покрива масрафа. Ама сами да се напънат за нещо за себе си - не. Дали ще е по- добра работа или по- хубав дом, или друго- не. Мечтите и претенциите идват едва когато са в двойка. Сами като са, ходят в Долна Баня, а после искат на Малдивите.
Една особена форма на паразитизъм.

# 274
  • Out of the Mix
Ахах, Кечър.
Такива искат Малдиви, но част от масрафа ще го покриват, не за друго, а за да не паразитират. Smile

# 275
  • France
Продължавам да не разбирам защо се приема по дефолт, че хората, които не правим петилетни планове, не се справяме с живота и имаме нужда от ракета носител за да издеяним?
Thinking

# 276
Определено хората, които работят здраво ,докато мечтаят за сбъдване на мечтите си са ми за пример.
Такава съм и аз. Сега, за планове и разчети е хубаво да ги имаме, докато оня от горе не каже друго. Но да...
 не мога да не мечтая, иначе няма да има смисъл и път живота ми.

# 277
Simple Smile Нито инертните, които живеят с родители до напреднала възраст и отказват да се изнесат без старите да са им купили жилище, ми пречат, нито свръх активните, които се отделят на 18 и се самоиздържат, докато работят върху ваксина срещу рака и междувременно пекат ръчноизработени тухли за къщи на бедните по другите континенти и бродират гоблен 6 на 7 метра. Всеки с характера и вътрешните си потребности. Аз съм удовлетворена днес, когато съм била със семейството си на плаж, след това на музей, привечер ще бъдем на друг плаж и ще вечеряме навън, утре ще повторим същата програма, но и да завали, няма да бъде голяма драма. Някой друг цял ден ще е бил на работа, трети ще чисти цял ден, четвърти ще затваря буркани, пети ще гледа телевизия, шести - нещо шесто Wink Докато хората са удовлетворени от своя избор и резултатите от него, всичко е ОК.

# 278
  • София
Продължавам да не разбирам защо се приема по дефолт, че хората, които не правим петилетни планове, не се справяме с живота и имаме нужда от ракета носител за да издеяним?
Thinking
Аз не схващам защо отнасяш някакви постове към себе си непременно. Честно.

# 279
  • France
Защото съм от "Хора, които се носят по течението".

# 280
В този свят има място за всеки тип, не е задължително един да е правилен.

# 281
Пак ще я търсим прословутата златна среда, но за мен няма никакъв смисъл да се блъскат пари "инвестиционно", ако на човек му бяга радостта от живота.

# 282
  • София
Защото съм от "Хора, които се носят по течението".
То всичкото е в някаква степен. Аз си пиша по- скоро събирателен образ, който пък е по- близък до крайност, както и примерът с търсещите хапче за рак. Wink

Встрани от това противопоставяне, смятам, че хората много са вдигнали летвата за преживявания. "Пътуването" по дестинации, без да вземеш нещо от тях като разходки, култура, опознаване, природа и т.н., а снимки   и тагове по кафетата и баровете се е превърнало в мерило за преживяване.
Малко хора имат възможност и за постоянно почивки, и за напълно финансирано частно образование, и за недвижимости. Това е по- скоро най- горната част на средната класа.

# 283
Аз не вярвам на тагове, снимки и т.н....
Неведнъж  хващам познати, да слагат снимки от някъде си, а ей сегичка, съм ги засякла с колата по околовръстното...

Относно най- горната част на  средната класа- такова животно , в Европа , има ли? На колко слоя се дели обществото??
Разбира се,  несериозно е да се говори,  за еднакво делене в България  и Белгия,  примерно,  но най- общо казано!?

# 284
  • Пловдив
На колкото слоя го разделиш, условно. Wink

Снимки могат и след завръщането да се качват.

Общи условия

Активация на акаунт