За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 592
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Овкуси/мариновай ги както предпочиташ - рецепти много - и печи върху хартия във фурната. Може  да сложиш и някакъв зеленчук да се пече с тях.
 Ааа. те били панирани. Моя грешка.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 18:22 от Пеева

# 181
  • Русе
Скрит текст:
Днес взех от Лидл пилешки крила цели ( едни като панирани хапки) и се чудя какво да ги правя? Някой има ли идея как се готвят - пише на фурна или на тиган, но аз съм пенсионирала фрайъра от няколко месеца и се чудя да го отварям ли или ако ги наредя в тава с хартия за печене ще се получат.
п.с. вкъщи не се пържи, така че не е вариант.

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_29.html

# 182
  • Велико Търново
Тези които аз взех са ето такива [

# 183
Щом пърженето не е вариант, нареждай ги в тавата върху хартия за печене, напръскай ги с малко мазнина и печи.

# 184
skk007, върху хартия за печене във фурната (аз бих ги пекла с вентилатор), напръскани с малко мазнина.

# 185
Довечера и аз ще ги готвя. Когато съм пекла от хапките на другата марка не съм ги омазнявала допълнително и ставаха много вкусни.

# 186
Приготвям  тестени със суха мая на Д-р Йоткер, но се оказа,че я няма никъде..
Та с каква друга марка да я заменя, да не рискувам, че ми е спешно.
Лидълската за мен няма грешка.

# 187
Приготвям  тестени със суха мая на Д-р Йоткер, но се оказа,че я няма никъде..
Та с каква друга марка да я заменя, да не рискувам, че ми е спешно.
Лидълската за мен няма грешка.
И аз я ползвам без проблем, но не посмях да я предложа, че има и отрицателни отзиви за нея.

# 188
  • Sofia
Мдаа.. аз я ползвах веднъж и изхвърлих останалото... лидълската суха мая.  Живата им е добра.

# 189
Мдаа.. аз я ползвах веднъж и изхвърлих останалото... лидълската суха мая.  Живата им е добра.

+1. сухата съобще не ми хареса, прясната е ок.

# 190
Сухата от Лидл след едни големи издънки преди 2-3 години я отписах че съществува. Изрично посочвам и времето, защото не знам сега дали е същата. Но нямам и желание да пробвам.
Преди това съм я ползвала доста и си беше добре, докато в един момент майка ми се оплака че нещо хлябът става на кирпич. Тя в хлебопекарна го прави, т.е. слага всичко наведнъж, освен и че по принцип нещо е много респектирана от теста с мая и не меси такива, та не се сетила да пробва отделно да активира и да види дали ще шупне. Решила че тя нещо не прави както трябва и след 2-3 такива хляба минала на купешки. А бяхме я заредили с доста такава мая, че тя няма Лидл наблизо...
Прекарях тогава повече време при нея и решавам да разнищя тая работа. Ами... Едно пакетче шупне, друго не, абсолютно на случаен принцип. Всичките от една и съща партида, купени заедно, т.е. и преди това са съхранявани заедно. Както са опаковани май по 4 или 5 бяха - дори в една такава опаковка не се държаха еднакво.
Изринах ги, а на мама занесох пакет половин кило Саф Инстант и мирясаха всички.

# 191
Никога не съм имала проблем аз с нея, но винаги активирам първо, ако има някакво значение

# 192
Не съм имала проблеми със сухата мая на Лидл. Преди правех хляб в хлебопекарната и като нямах от френската мая, слагах от лидълската същото количество, без да я активирам.
Напоследък не меся често, имам няколко пакетчета запас, но като посегна към нея, се сещам за natka и описания от нея проблем, та имам едно наум (макар че смело мятам маята в хлебопекарната, без да я активирам).

# 193
Много ме изненада и мен тогава, бях я ползвала редовно преди това, че Лидл ми беше единият магазин за редовен пазар.  То ясно че щом бяхме запасили мама, явно сме били доволни.
Дано да не е такава вече, аз затова и изрично писах преди колко време се случи. На мен не ми се рискува вече, занасям голям пакет Саф Инстант и не я мисля, тя спнего кара по много време че друго не се меси с мая освен ако аз не отида да направя.

# 194
Skk, не омазнавай допълнително панираното пилешко. Моето вече е готово и според сина е доста мазно. Да знаеш, че е пикантно.

Общи условия

Активация на акаунт