За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 14 385
  • 336
  •   2
Отговори
# 315
  • Варна
Доматен,  може и с патладжан, тип кьопоолу, веган майонеза с чесън и копър/магданоз, гъбен.

# 316
За първи път чувам за веган майонеза, може ли рецепта Simple Smile

# 317
  • Варна
Е, 100 мл течност от консерва нахут + 200мл  олио, сол, лим. сок, по избор горчица, чесън или др. подправки.
    Опитвала съм с бобена и грахова, ама става доста по-рядка, но в твоя случай може, ти търсиш именно сос.

# 318
  • Русе
Скрит текст:
Приготвих пълнени чушки с булгур на фурна. Имате ли предложения за сос, който е постен и ще отива на това ястие?

Опитай с този сос.

# 319
Vicky_P, погледни и тази рецепта. Правила съм я и е вкусна.

В къщи харесваме още една торта с ябълки. Давам рецептата, която е на съфорумка и снимка на парченце в нейно изпълнение.

И последно един лесен и много вкусен сладкиш отново на наша съфорумка, който може да се направи и в чашки - Ябълков каприз

# 320
  • Deutschland/HE
Аз правихдва пъти един Невидим ябълков кекс на Мики и се омита за нула време. Нискокалоричен, а много ароматен и вкусен. Аз го правих и с кисели ябълки и със сорт Гала.

# 321
Благодаря Ви, да, страхотен е соса, но както написах ми трябва постен - без никакви животински продукти. Ще опитам с веган майонезата от коментара преди това, надявам се да се получи. Искаше ми се нещо като белия сос, но без животински явно няма шанс.

Скрит текст:
Приготвих пълнени чушки с булгур на фурна. Имате ли предложения за сос, който е постен и ще отива на това ястие?

Опитай с този сос.

# 322
А един "бешамел", но с вода или зеленчуков бульон няма ли да стане? Запържваш брашно в малко олио/зехтин до златисто. Добавяш вода или зеленчуков бульон като бъркаш, за да не станат бучки, подправяш със сол и черен пипер на вкус, малко настъргано индийско орехче и готово.

# 323
Аз също щях да предложа, ако има сос в тавичката от печенето + малко брашно + лимонов сок или домати /за кисело/. Ако няма останал оригинален сос, както е предложено по-горе - вода, зел. бульон, брашно, подправки, и лимонов сок.

# 324
  • Русе
Мога да предложа един азиатски сос за зеленчуци, който се съчетава с булгура и чушките. Постен е, без животински продукти. Трябва му обаче 48 часов престой в хладилник.
https://ipeychev9.blogspot.com/2024/10/blog-post_26.html

# 325
Канелени рулца с глазура от крема сирене и масло как е правилно да се съхраняват? В хладилник ли?

# 326
В хладилник, покрити с фолио или в някаква найлонова торбичка. Ако ще се изяждат в рамките на деня, може и да не са в хладилник (но пак с фолио или в торбичка).

# 327
Правя реване, сиропа е ужасен, изхвърлих го моля ви за сполучлива рецепта , искам гъст сироп. 1 ч.ч. захар на 2 вода сложих, настърган лимон и ч.л. от сока плюс няколко капки ванилия. Чиста вода... Кое обърках?

# 328
Знам, че лимон (...киселина се слага в края на варенето, за да не се захароса). Дали това не е била причината?

# 329
  • София
Как ще го изхвърляш? Захарта ти е била малко. За реване на 2 чаши вода се слагат 1 1/2 ч.ч. захар.

Общи условия

Активация на акаунт