"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 107
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Бяхме поканени на кръщене. Един от гостите дойде без подарък, взе подготвения от НАС букет и да подари от негово име без да ни пита.

# 31
Интересно ми стана що за човек е бил този - стар? млад? красавица?
Откъде това самочувствие

# 32
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бяхме поканени на кръщене. Един от гостите дойде без подарък, взе подготвения от НАС букет и да подари от негово име без да ни пита.
Е не Grinning
Вероятно ви  е роднина, иначе не мога да си го представя...

# 33
Къде беше букетът - в ръцете ви или някъде другаде? Joy

# 34
  • Варна
Човекът е мъж на 34г. , приятел. Букетът беше оставен на масата, на която се настаних и чаках удобен момент за подаряване, защото семейството беше заминало нанякъде.

# 35
Нормално..компания сте..близки приятели.

# 36
Нормално?!

# 37
  • Пловдив
Човекът е мъж на 34г. , приятел. Букетът беше оставен на масата, на която се настаних и чаках удобен момент за подаряване, защото семейството беше заминало нанякъде.
Аз, лично сега бих му са обадила да си искам парите за букета. И на домакините бих обяснила.

# 38
Аз бих го спряла докато го взима. Хайде, не го оправдавам, но мога да разбера, че не е взел подарък, но какво му пречи да сложи една банкнота в плик

# 39
Това да цъфне без да носи нищо и това да присвои и подари букет който други са донесли да го подаряват са си две отделни простотии, всяка една е огромна сама по себе си.

# 40
Сещам се за подобна ситуация в един разказ на Уудхаус. На детски рожден ден гостенин си избра хубав подарък от купчината подаръци и сложи визитката си върху него. Но това е все пак в хумористичен разказ. Иначе, мъжете гледат малко лежерно на въпроса. Като казах пред мой близък, че се чудя какво да купя за новороденото внуче на моя приятелка, той учуден ме попита защо ще му купувам подарък.

# 41
Това да цъфне без да носи нищо и това да присвои и подари букет който други са донесли да го подаряват са си две отделни простотии, всяка една е огромна сама по себе си.
Случва се човек да е ангажиран и да не успее да се подготви, но не може ли да попита съфорумката щом са близки и после да и даде пари за букета…. Точно за тук е проявата.

# 42
  • USA
Аз дори не разбирам защо би се наложило да я пита. Предполагам не са били на по-далеч от 10мин. от магазин за цвята, колко му е на човек да скокне за няколко минути, след като е дошъл неподготвен. Просто е нагъл и не му е пукало толкова.

# 43
Случва се човек да е ангажиран и да не успее да се подготви, но не може ли да попита съфорумката щом са близки и после да и даде пари за букета…. Точно за тук е проявата.
У нас все още си вървят съвсем нормално и пари в брой и да дадеш такива вместо подарък пак е по-приемливо от това да отидеш без подарък на такова събитие. Даже за кръщене и подобни на малко дете често подаряват така. Е, предимно в плик или картичка де, не да ги размятат като на ромска сватба но и никой не би се засегнал.
Това с букета си е обидно е за който го е купил, е за получилата го. Негов проблем си е дали и калко се е организирал, колко наблизо има или няма, дали не е купил букет и да е забравил да го донесе.

Имах такъв колега - много обича да кани и да черпи наред... когато някой друг осигури почерпката Grinning Случвало се е някой от колектива да има рожден ден и да занесе да се почерпят всички. Нашият тръгва да ги кани. Дойдат колеги от друг клон - кани и тях да се почерпят. Дойде брат му да го види нещо - и него кани Grinning Не че сме скрили почерпката и няма и рожденникът да им предложи, просто колегата го е направил вече докато стигнат до там Grinning

# 44
А като е бил ангажиран и не се е подготвил с подарък, какво аджеба ще прави на празника?
Аз не бих отишла, ако не съм успяла да се подготвя с подарък/нямам възможност да взема или друго. Явно желанието за ядене и пиене и купон с цената на всичко е надделяло. Абсурдна история и аман от муфтаджии.

Общи условия

Активация на акаунт