"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 16 527
  • 141
  •   1
Отговори
# 120
Има маратонки, които са с 2 години гаранция.
Случвало ми се е скъпи сандали да дадат дефект на подметката. Бяха в гаранция и ми възстановиха парите под формата на ваучер.

# 121
Законовата гаранция е 2 години.
Търговецът може да дава и 3 години, и  5 години, и  месец..това не отменя законовата двугодишна гаранция.
Не ги ли научихте, отдавна навлязоха тези закони и практики, не е някаква новост това. Изненадана съм.

# 122
Ами не можем да си представим едни маратонки или джапанки, или дори ботуши след носене  година примерно да имат гаранция.

# 123
Законовата гаранция е 2 години.
Търговецът може да дава и 3 години, и  5 години, и  месец..това не отменя законовата двугодишна гаранция.
Не ги ли научихте, отдавна навлязоха тези закони и практики, не е някаква новост това. Изненадана съм.

Да, прочетох го, но тя е фабрична гаранция, която в случая с обувките описан по-горе е абсолютно резонна. Едва ли ще важи, ако си ги носил две години и си ги изтъркал. Има разлика между двете. Говорим за конкретен продукт. Ако, примерно е пералня, друга бяла техника, може и след две години да се прояви фабричен дефект. Аз имам миксер с гаранция седем години.

# 124
Нещата са простички - законът ви дава 2 години гаранция за обувките. И за обувките. Законът не прави разлика между обувка и пералня, препоръчвам да се прочете закона - не за друго, да се ориентира човек. Ако иска, разбира се.
Та кой и дали ще се възползва от това си право на 2г гаранция, аз не мога да кажа, всеки си решава и си действа или не си действа.
Това е. Друго няма какво да добавя. Излишни полемики са това за мен.
Апропо, първата една година ако възникне дефект, законът презюмира, че той е съществувал изначално и клиентът не следва да се пъне да доказва, че не той е повредил продукта.

# 125
Много ми е любопитно това на практика как ще стане. Някой да върне обувки, носени 1 година и 11 месеца, и от магазина да му уважат гаранцията.
Ако може и да заснеме видео, ще е особено поучително за всички нас, които не познаваме законите. Laughing

# 126
Да ти заснеме видео някой? Няма нужда. Чак на втора година не съм връщала, но имам десетина успешни  и уважени рекламации в рамките на първата година. А на няколко пъти по десет човека съм и помогнала това да се случи.
Не е лошо да се попрочете, няма срамно да не знаеш нещо, срамно е когато ти го кажат , да се подхилкваш....но аз нямам проблем с този леко селски пиниз Simple Smile

# 127
Ах, ах, тази пасивна агресия, много градски пиниз. Laughing

Аз също имам уважени рекламации, но само в рамките на първия месец. На самата гаранционна карта пишеше, че гаранцията е само 1 месец. Съжалявам, че нямам такава в момента, за да покажа.

# 128
Нещата са простички - законът ви дава 2 години гаранция за обувките. И за обувките. Законът не прави разлика между обувка и пералня, препоръчвам да се прочете закона - не за друго, да се ориентира човек. Ако иска, разбира се.
Та кой и дали ще се възползва от това си право на 2г гаранция, аз не мога да кажа, всеки си решава и си действа или не си действа.
Това е. Друго няма какво да добавя. Излишни полемики са това за мен.
Апропо, първата една година ако възникне дефект, законът презюмира, че той е съществувал изначално и клиентът не следва да се пъне да доказва, че не той е повредил продукта.
Аз го прочетох! Гаранция за ФАБРИЧЕН ДЕФЕКТ. Не да носиш обувки две години и после да ги върнеш, защото са остарели. Не съм юрист, но ясно си пише, че става въпрос за дефектна стока.

# 129
Бях си купила маратонки от Спорт депо, наистина пишеше, че е две години гаранцията. Вкъщи ги обух, разходих се по плочките и установих, че са ми страшно неудобни. Върнах ги без проблем, мисля че ми дадоха ваучер.

# 130
Доста хора бъркат връщане с предявяване на рекламация. Тук също.
Тотално различни неща са.

# 131
  • при късмета
Да, на обувките в Спорт депо, гаранцията е 2 години. Цели 3 чифта съм заменила, повече от година след покупката. Примерно, които се водят водоуктойчиви, а протекат. Или се отлети подметка.
От където и другаде да съм купувала обувки, дори изрично да има попълнена гаранционна карта, гаранцията е не повече от 2 месеца.

# 132
Не знам защо се оставяте да ви водят за носа ....

# 133
  • София
Не знам защо се оставяте да ви водят за носа ....

Веднага ти отговарям, много хора си представят, че има потребители, които си купуват обувки и след година и 11 месеца просто отиват да ги върнат. И със сигурност има такива, но законът е с цел защита на потребителя от фабрични дефекти, а не Х си купи чорапи и след 8 месеца да ги върне и да си вземе парите, защото са се скъсали.
А, последните - са си баш за тази тема.

# 134
За чорапи не знам, но обувки не следва да се късат за 8 месеца, ако се ползват по предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт