"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 235
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
То измама няма. Това няколко пъти се повтори. Не е незаконно, но е неморално.
Не е вярно- има! А аз колко пъти посочих, че и старците хвърлят доброволно пари от терасите на измамници и последните ги съдят.

# 211
Не е неморално да помолиш за  пари, ако е за здраве. Да помолиш за хляб, ако нямаш. Да поискаш покрив и вещи, ако си на улицата.
Нагло е когато искаш спешно пари, и то много пари, без да даваш обяснение.
Или е замесен с лихвари и ще го тупнат, или е направил нещо друго-например да катастрофира и да иска с пари да оправи ситуацията. Пак не е ОК.
И хайде като майка търси решение, но най-нагло трие коментирите, които не и харесват.

# 212
  • here and now
Измамниците се представят за друго лице, лъжат с цел облага.
Тук жената просто иска едни пари, като НЕ КАЗВА за какво са.
Мълчанието не е престъпление, а право.

# 213
В много коментари имаше намеци за дългове. А като не иска хората да си измислят, да беше казала за какво са. Ама така и е по-удобно. Хем не казва, хем има мистерия някаква.... Еднакво противни са и клакьорките и-една се възмущаваше, че хората искали да знаят от "клюкарска гледна точка".😆
Тя имала право да не казва.Същото право да питат имат и хората, които си дават парите за нещо си.

# 214
Тя не мами, че иска пари. Просто е нагла. И като иска пари защо не взе заем?

# 215
То така се иска заем за ден-два.
Аз лично няма от къде да взема 35000 за един ден.

# 216
От банка. За колко дни минава един такъв заем? И онлайн може да го усвои. Стига да има декларирани доходи, де. Щото аз единственото място, където бих теглила е банка.

# 217
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
От банка. За колко дни минава един такъв заем? И онлайн може да го усвои. Стига да има декларирани доходи, де. Щото аз единственото място, където бих теглила е банка.

Ами поне седмица някъде... Близки теглиха около 40 хиляди преди няколко месеца.

# 218
За квото и да са, не са за здраве.
От там мога да съм категорична аз...

# 219
За квото и да са, не са за здраве.
От там мога да съм категорична аз...
Баш за здраве са, ако евентуално са замесени лихвари Trollface

# 220
Тъй де...за болест имах предвид. Разбрахте ме...

# 221
  • here and now
Той хазарта си болест... И лечение там не знам дали има.. И вероятно е скъпо .... Mr. Green

# 222
Откъде тръгна това с хазарта и лихварите? Имала ли е оплаквания в тази насока?
Може да има и други причини. Да ги даде на инспектор Петров, т.е. да ги хвърли от прозореца, за да подпомогне следствието на родната полиция например.
Или пък за да си издаде следващата книга.
Или да си направи ремонт вкъщи.
А може пък наистина да иска да отиде на Малдивите.
Всичко може. А вие хазарт, та хазарт... Simple Smile

# 223
  • София
Защото тя самата пише -

"Малкият ми син е в беда и искам да му помогна да се справи с това тежко изпитание. Самата аз се чувствам ужасно и само се моля всичко да се разреши, за да продължа да живея спокойна. Ако имате възможност, ми помогнете, ако не, моля ви просто подминете и не ме съдете. Майка съм и единственото нещо, което искам е децата ми да са добре.
Знам, че сумата 35 000 лв. е много голяма, но трябва да я събера до тази сряда. "

/пусна постта в понеделник/

В беда разбирам - загазил,но не болен. Ако тези и думи са истина, явно не са и за ремонт, почивка и тн.
За три дни, може да изтеглиш кредит предполагам или да намериш част от сумата без да просиш. Не знам коя "беда" освен задължения към лихвар, ще струва 35 000 к и ще е със срок от 2-3 дни.
Голяма сума - МНОГО кратък срок, не зувчи нищо законно.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 13:38 от paranoir

# 224
Благодаря, paranoir. Така написано – да, не са много вероятните опции...

Общи условия

Активация на акаунт