"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 50 139
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • France
Задължително съставяне на предбрачен договор преди набутвацията/сватбата/! След развода -взаимно попечителство върху детето/децата/!Вече не е толкова трудно да се постигне, особено както в повечето случаи -парясницата не е стойностна жена! Временни дългосрочни връзки с разведени жени/за по около 2-3 години/, които да помагат в отглеждането на децата, когато са при теб!И вече след като станат пълнолетни децата и особено след като си "вземат хляба в ръцете"...го удряш на живот: курорти, караокета, почасови мацки...
Мечтииии Joy
Много са ми весели тези мъже - да си мислят, че след едно минимум 20 години могат да го ударят на живот - а те едни очичени, смотано финансови дъртаци

# 481
Представям си един такъв как го удря на живот по караокета, като най-евтина от трите му мечти.

# 482
  • Glasgow
И тези почасови момичета с какво ще ги хм, забавлява, трябва и някакви млади момчета да намери😅

# 483
И тези почасови момичета с какво ще ги хм, забавлява, трябва и някакви млади момчета да намери😅
Те, почасовите, при него ще си почиват от другите "часове". Става, не става, плаща се на час.🤣

# 484
Задължително съставяне на предбрачен договор преди набутвацията/сватбата/! След развода -взаимно попечителство върху детето/децата/!Вече не е толкова трудно да се постигне, особено както в повечето случаи -парясницата не е стойностна жена! Временни дългосрочни връзки с разведени жени/за по около 2-3 години/, които да помагат в отглеждането на децата, когато са при теб!И вече след като станат пълнолетни децата и особено след като си "вземат хляба в ръцете"...го удряш на живот: курорти, караокета, почасови мацки...
Мечтииии Joy
Много са ми весели тези мъже - да си мислят, че след едно минимум 20 години могат да го ударят на живот - а те едни очичени, смотано финансови дъртаци

Хипотетично си говори човекът. Аз съм почти сигурна, че авторът си е просто мнителен стар ерген, който не е предприел още сериозната крачка дз се ожени, защото все още в златна възраст, само накъмто 50, пък и човек трябва да е внимателен, за да не попадне на поредната алчна жена, искаща да му вземе гарсониерата, която баба му лично му е приписала, преди да умре. В България няма пред брачни договори. Не че не сигурно не може човек да си спретне такъв, както и завещание, ама не могат да противоречат на Закона за наследството и пр. закони. В България просто се попълва една бланка в общината, дали искаш режим на СИО или режим на разделност. И за разлика от предбрачния догововор, може даго промениш и след брака.

# 485
  • Другата България
Само дето нищо измамно не е направила. Нито е подвела нито се е представила за друг нищо.
Ако ме декларира тези приходи като му дойде времето, ще направи.
Незаконно, неморално и съмнително са съвсем различни неща.
Не мисля, че който и да е от дарилите, тоест - изпратилите пари, или пък от другите - които не одобряват случилото се, ще изискат ГДД на Албена, за да удостовери какво е декларирала.
Нито мисля, че тя ще го направи, без да е искано това от нея.
Не е и длъжна да го направи.
За мен, като доста страничен наблюдател е именно неморално, грозно и най-вече - непочтено това със сметката, която не сваля от профила си, както и /поне аз това бих направила/ липсата на някаква отчетност - от рода на “събра се сума Х, от нея сума У е достатъчна, за да реша своя проблем, сума Ф ще даря за кауза ....Z.“

# 486
Подаването на данъчна декларация не е по желание доколкото знам.
В случая това са пари, които трябва да се декларират, според мен. Не става въпрос дали дарилите или недарилите ще го изискат от нея, а че по закон трябва.
Разбира се, не съм експерт в тази материя, разсъждавам лаишки, но предвид, че дори подаръците от точките от бг мама трябва да се декларират, силно се съмнявам, че такава сума не тряба.

# 487
  • Другата България
Не разбирам защо го пишеш това, след като аз не твърдя нищо от него - относно подаването на ГДД.
Коментирам, че никой няма право и надали ще изиска от тази жена да покаже и докаже, че е декларирала този доход. На дарилите, не пред закона.
Поне повечето от нас други нейни прояви отбелязват като селски и неетични, законността няма общо.

# 488
Назад в темата имаше уверения, че е измамила НАП, и някои потребители писаха как ще подадат сигнали. Вярвам, че са го направили, и че скоро ще разберем резултатите от проверките.

# 489
Защото искам да го напиша. Това достатъчна причина ли е?
Решила си да цитираш мое мнение, отговарям.
Коментирам, защото непрестанно се обяснява, че е измамила дарилите. Не е. Ще извърши измама, ако не декларира този доход. И това няма нищо общо с морала.

# 490
  • Deutschland/HE
За дарение не се подава декларация в НАП. Те се облагат по реда на ЗМДТ. Има си данък дарение, по спомен е около 7%.
П.С. Написах го преди няколко дни, но бях изтрита.

# 491
  • Другата България
Blush
Цитирах ти мнението само защото исках да коментирам това “Ако ме декларира тези приходи като му дойде времето, ще направи.“ /предполагам се има предвид НЕ декларира/.
Тоест, ще направи измама.
Което никой няма как да разбере, защото според мен тя няма да си покаже ГДД.
Не съм търсила отговори, написах го именно защото и аз реших да си кажа мнението, мисля е по темата. Blush
Иначе според мен също за момента няма измама, но и /поне аз/ не бих квалифицирала случилото се като дарителска кампания. Та не знам как ще се декларира такава сума като дарение, също си коментирам лаишки.
Но пък и смятам, че последващото ѝ поведение си е грозно, и да - селско, което също е по темата.

Това за НАП съм го пропуснала, то много мнения имаше, явно има и изтрито.

Имаше едно много хубаво мнение на Йованка, което напълно споделям, като цяло за казуса, ще го потърся.

# 492
  • София
За дарение се иска дарителска сметка, а доколкото разбрах такава няма.
Колкото до съветите за развод, първо че у нас тези предбрачни договори не важат много, второ и при споделено попечителство се плаща издръжка. Само си го представих този заможен Ален Делон, който ги дава тези съвети. 😁

# 493
Аз казах, че не разбирам от материята, по моята логика е приход, но явно е дарение.
Във всеки случай, според мен, има потенциал да стане незаконно, но ако си задвижи нещата и сумата се обложи с данък, няма да извърши законово нарушение.

От писалите, които са дарили, аз не видях някой да се чувства подведен и измамен. Недарилите, в по-голямата си част, го смятат за неморално и/или селско (нали сме в тази тема).
В крайна сметка тя е дала колкото информация е решила, а всеки след това е решил стига ли му или не тази информация, за да даде едни пари безвъзмездно.

# 494
  • Другата България
За дарение се иска дарителска сметка, а доколкото разбрах такава няма.
Скрит текст:
Колкото до съветите за развод, първо че у нас тези предбрачни договори не важат много, второ и при споделено попечителство се плаща издръжка. Само си го представих този заможен Ален Делон, който ги дава тези съвети. 😁
Именно.
Затова за мен това не е никакво дарение, и нямам представа как биха /ако се изобщо/ се декларирали тези пари.
Вероятно като приход някакъв.
Иначе ето го мнението на Йо
Цитат
Честно казано, на мен сърцето ми сви от жал като видях поста вчера, защото си представих какъв ужас изпитва тази жена да проси публично пари, прекрасно знаейки какво ще се изсипе отгоре ѝ. С ръка на сърцето аз не бих могла да се закълна, че няма да направя някоя простотия, за да помогна на детето си. С оглед на трите дни срок и аз предполагам, че става въпрос за лихвари. Ще чакате спокойно да го пребият ли, щото от хазарта нямало спасение? Аз не бих.
Жената се изложи катастрофално, факт. Но явно нещата са били твърде сериозни, за да се реши на тази стъпка. Дано да си е струвало.
Това на прима виста, без да изключва последващото ѝ поведение.
Когато си някаква публична личност, и знаеш, че си харесван от много хора, може да се вложи малко повече финес, след като вече са ти помогнали.

Общи условия

Активация на акаунт