"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 149
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Като чета коментарите, които е оставила под рецептите, а те са предимно хвалебствия, разбирам, че тази жена определено има проблем със самочувствието. Тя реагира на тези, които и повтарят колко "слънчев, положителен и мил човек е". Ми не, не е-показа се като хитра, лицемерна и пресметлива тарикатка. След събирането на сумата и нулева реакция от нейна страна няколко дни след това, ми светна, че ще отлага, докато случая се размие и оттече във времето. Много хора, за съжаление показват и липса на критична мисъл, затова ни работят и дребни и едри мошеници.

# 646
  • София
Добре де, тази жена е неанонимна тук и във ФБ  от повече от 20 години. До сега не е искала пари, или поне  никой не го извади. Единственото обвинение е, че представяла "чужда" рецепта.
Прекалявате с другарския съд. Нито е длъжна да се обяснява, ното да превежда пари за каузи. Длъжна е, доколкото разбрах, догодина да декларира дарените пари.

# 647
Re, това показва как 20 години градиш име и посре за 24 часа го сритваш в калта.

# 648
Ти пък съвсем откачи. Пак стигаме до казуса не е незаконно, но трябвало е морално. След като си дал дума би трябвало да я спазиш. В рецептите написа, че е трила негативните коментари за се съхрани. Странно, че 10 дни след шока жената оставя само коментари които и пожелават хубав ден, страхотна си, благодаря за гъбената супа и ябълковия сладкиш. Момичето вчера показа снимка на коментар, който никой друг не вижда. Е, дали е “длъжна” да даде някаква информация къде ще даде остатъка от парите?

# 649
  • Пловдив
Мисля, че за авторска рецепта съвсем успешно може да се приложи критерият за патентоспособност на изобретенията. Тя рецептата си е изобретение, или поне, дето викаха едно време, рационализация.
Скрит текст:
Чл. 9. Изобретението има изобретателска стъпка, когато не произтича по очевиден начин от състоянието на техниката съгласно чл. 8, ал. 2 за специалиста в областта към датата на подаване, съответно приоритетната дата.
Ако говорим сериозно - колкото и спорът за авторство на рецептите да ми напомня безкрайно безсмисления спор чия е мусаката (шопската/селската/"гръцката" салата, бобът с наденица, квото там), съответно това рецепта за турски сладкиш ли е, или прост крем-карамел (реален спор от Фейса), и доведен до крайност - съществува ли българска кухня, или сме едни кухненски плагиатори, като всичките ни яденета ги имат и други народи (което важи всъщност и за другите народи), та колкото и да не я разбирам концепцията за авторство на повечето рецепти, наистина има една горе-долу определяема граница, след която много рискуваш да те обвинят, че тая рецепта много прилича на рецептата на Марийка от форума, май направо си е тя, и Албена щеше да повдигне според мен рейтинга си, ако ги признаваше тия неща. В края на краищата, принос от типа на индивидуално представяне на рецептата или съвети за изпълнението също е принос като за блог.
По същия начин едно даряване на сума за обществена кауза или лечение, дори по-малка от реалната горница, щеше да позаличи щетите върху реномето и, вместо да трие коментари в балона си.
Но она си знае, не е малка.

# 650
  • София
Re, това показва как 20 години градиш име и посре за 24 часа го сритваш в калта.

Точно заради това мисля, че е била притисната до стената.
Не е длъжна да дарява за кауза, която и се натрапва от някой, не е и длъжна да се отчита, защото не е лъгала, че събира за лечение.
След целия хейт, и аз на нейно място бих подбирала кой да ми пише на стената.
Много бързо решихте, че са дългове, а може да е инцидент, както тя писа. Може да е блъснал някоя многоюскъпа кола, може да е направил служебна грешка, всичко може.
Аз, на нейно място, бих разяснила, но решението си е нейно.

# 651
Кой и натрапва каузи? Тя написа, че си е избрала едната, за другата поиска предложения. Даде и се темата на Джони. Ако реши да е тя ОК. Ако не пак ОК.

# 652
  • София
Е нали я обвиниха, че е скрила темата за Джони. Явно не и е допаднала, което си е нейно право.

# 653
  • Deutschland/HE
Не и допада каузата, ОК, да дари на друг. Но можеше да не я крие, други щяха да я видят и да дарят за Джони.

# 654
Ти май не си чела дискусията в рецептите. Ок, скрила е. Да дари на друг. Казала е миналата сряда- другата седмица ще кажа. Вече е събота. Още не е.

# 655
А лъжата за спрените пари? Когато има лъжци, периодично трябва да им се начуква канчето, за да не се помислят за много велики и хитри.

# 656
  • София
Сигма, не съм чела, разбрах, че са изтрити постовете.
Аз вече се чувствам тъпо, защото защитавам някаква принципна позиция, а не конкреен човек.
Аз казвам, дайте ми Х пари, но няма да кажа за какво. У хора ги превеждат, защото така са решили. Измама няма. Това е моето мнение.

# 657
Факт, че измама няма. НО жената каза- трябват ми 35 хиляди до сряда. В сряда парите бяха 35 +. Остатъка ще преведа по кауза, която  ще кажа другата седмица. Другата седмица изтича. Жената се прави на луда. Това е възмущението.
И преди написах. Да не ми идва на главата, но сигурно и аз ще събирам пари като луда. Но като си дал дума си дръж на нея.

# 658
  • Deutschland/HE
А лъжата за спрените пари? Когато има лъжци, периодично трябва да им се начуква канчето, за да не се помислят за много велики и хитри.

Парите в Револют може да са блокирани, те си имат строги правила във връзка с прането на пари и ако идват много суми от различни податели, а до сега не се е случвало е нормално да блокират сметката. Но надали там е цялата сума.

# 659
  • София
Може да не е решила още. Може и да не са много над тези пари, а и каза, че са блокирани част. Аз и давам време, преди да се възмущавам.

Общи условия

Активация на акаунт